Om DBGY Borås


http://irinakirilenko.com/?deribaska=www-zoomtrader-com&5a1=5a Mitt på gågatan hittar du oss. I ljusa lokaler erbjuder vi dig en spännande och utvecklande gymnasietid med en utbildning inom ett kreativt område. Skolan är liten och personlig, vilket gör att alla lär känna varandra, en skön och positiv stämning råder på skolan och möjligheten till inflytande är stor.

Duktiga och engagerade lärare i samarbete med näringslivet, ger dig en hög kvalitet på din utbildning och en bred bas att stå på inför ditt kommande yrkesliv eller fortsatta studier. Genom olika samarbeten och projekt uppmuntrar vi även till att våga se vidare studievägar eller yrkesliv både inom Sverige och internationellt. Här ges du förtroende, utmaningar och träning i ansvar, allt för att skapa en plattform för din individuella utveckling.

Under hösten har vi, utöver vårt öppet hus,  besöksdagar där du får möjlighet att skugga en elev. Det sker löpande efter överenskommelse. Kontakta vår studie- och yrkesvägledare för att boka in ett besök! Vi har även ett öppet hus i omvalsperioden.

På vår skola bedriver vi ett systematiskt kvalitetsarbete för att höja våra elevers kunskapsresultat och för att elever och personal skall trivas hos oss. Ta gärna del av vår Kvalitetsrapport för 16/17.

Välkommen till oss!

 

Eleverna och lärarna berättar

Victoria Lagerström, STY10, studenten 2013

Victoria Lagerström, STY10, studenten 2013

http://nottsbushido.co.uk/hotstore/Hotsale-20150822-111664.html Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Naturligtvis var jag väldigt intresserad av stylistutbildningen skolan erbjöd, men jag tyckte också om att skolan låg väldigt centralt och hade väldigt fina och fräscha lokaler! Dessutom gillade jag iden om att få en egen sminkbox att ha hand om under hela min utbildning. Då får man redan från början ta eget ansvar om sina produkter och verktyg precis som ute i arbetslivet.

http://docimages.fi/?dereter=bin%C3%A4re-optionen-ard&88f=2b Vad tycker du är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Det som jag tycker är så bra med DBGY Borås är att skolan är lite mindre och ger därför lärarna möjligheten att fokusera mer på varje elev för att de ska kunna utvecklas så mycket som möjligt. Det är en skola som verkligen bryr sig om eleven och lyssnar! Man får också uppleva hur det är att jobba på riktigt och även skaffa kontakter som man kommer ha nytta av även efter utbildningen. Som stylist gäller det att ha ett bra kontaktnät och att kunna bygga upp detta under sin utbildning är till otrolig stor hjälp!

http://arbhojpuri.com/?1c9=15 Vad tyckter du om lärarna på skolan
Lärarna var verkligen engagerade och kunniga inom sitt område. De gav varierande, roliga uppgifter och gjorde alltid sitt bästa för att man skulle tycka att det var kul att lära sig! De fick mig att bli riktigt motiverad och vilja prestera mitt allra bästa.

https://infotuc.es/esminec/3599 Framtidsplaner?
Jag har redan hunnit skaffa mig arbete under min utbildning och jobbar ibland som makeup och hårstylist på Bubbleroom.se och har även lite andra frilansjobb. Men beroende på vilka jobbmöjligheter som öppnar sig, kommer jag antingen vilja jobba som stylist eller vidareutbilda mig inom journalistik för att sedan kunna bli modeskribent. Men jag känner att stylistutbildningen har gett mig en väldigt bra grund till vad jag än kommer välja inom modebranschen!

Läs merStäng
Maguie El Choubassi, Hår och makeupstylist

Maguie El Choubassi, Hår och makeupstylist

opcje binarne naciaganie Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag valde DBGY i Borås för att det var en relativt nystartatd skola med ett väldigt gott omdöme från tidigare elever. Skolans lärare har hög kompetens och jag ville utöva praktiska kurser i kombination med teori.

automatisches handeln mit binäre optionen Kan du berätta lite om programmet?
Jag går tredje året på Hår- och makeupstylist. Vi får lära oss är allt om hår, naglar, smink, hudvård och även klädstyling. Jag trivs jättebra med valet jag gjort och ångrar mig inte ett dugg. Det är så mycket som händer under dessa tre åren. Får mycket inspiration!

http://missionnorman.org/emiios/3344 Vad tycker du är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Det bästa med DBGY i Borås är nog att skolan är så liten och att alla känner varandra. Vi har alltid roligt och det är trevlig stämning mellan lärarna och eleverna. Det är roligt att komma till skolan varje dag!

rencontre femme constantine dz Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Jag gillar att träna på min fritid. Jag älskar att röra på mig men framför allt så gillar jag att hålla på med smink!

follow Vad tyckter du om lärarna på skolan?
Lärarna är duktiga och de har mycket goda kunskaper inom sina kurser. Undervisningen är pedagogisk och vi lär oss mycket.

http://joetom.org/masljana/1784 Framtidsplaner?
Jag vill driva ett företag som har med makeup och göra. Jag ska öppna min lilla makeup-salong där jag tar emot kunder som vill bli spacklade!

http://weselny-duet.pl/visre/pieor/349 Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?
Vi var en grupp på fem tjejer som tog fram en idé för foundationaskar och hur man på bästa sätt får med det sista sminket som är kvar i burken. Vi hade en utställning på Åhaga, där vi presenterade produkten för nyfikna åskådare.

Läs merStäng
Anette Uusitalo, rektor

Anette Uusitalo, rektor

Fem snabba frågor till rektorn på DBGY - Anette Uusitalo

I somras tog Anette Uusitalo över som rektor på Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås. Tidigare har hon bland annat varit specialpedagog på skolan och under hennes första läsår i sin nya roll är det eleverna som alltid har stått i centrum.

Hur har ditt första läsår varit?
— Det har varit intensivt, lärorikt och fantastiskt. Mycket av tiden har gått åt till att sätta mig in i alla processer i det systematiska arbetet som vi bedriver. Men roligast har det varit att möta alla elever.

Vad har ni fokuserat på?
— Fokus är som sagt alltid elevernas bästa. Vi har en engagerad lärargrupp som stöttar eleverna mot deras mål vare sig det handlar om sociala mål eller att ta sig vidare till akademiska studier. Att se våra elever lyckas är den bästa belöningen för mig och mina kollegor.

Hur samarbetar ni över ämnesgränserna på skolan?
— När jag gick in i arbetet som rektor började jag med att se över vad lärarna har för kompetens. Eftersom vi är bra på olika saker kan vi lära av varandra och på så sätt fånga upp all kunskap som finns i huset. Tillsammans blir vi ett jättebra team som blir ännu bättre i mötet med våra elever.

Ett exempel på det utökade samarbetet är när frisörelevernas mattelärare och frisörlärare samarbetar för att eleverna ska förstå hur permanentvätskor behövs mätas och blandas. Vi kopplar alltså ihop olika ämnen så att det blir roligare att lära och samtidigt ger en djupare förståelse tack vare exempel från verkligheten.

Vad har ni gjort utanför skolan?
— För Hår- och makeupstylisterna har det hänt jättemycket. Bland annat har våra ettor och tvåor haft en stor modevisning tillsammans med Nordisk Designskola där våra elever har bidragit med makeup och styling till deras visning. Snart är det också dags för Textilhögskolans examensvisning som också blir en upplevelse för dem. Den här typen av samarbeten är viktiga för våra elever som får testa sina kunskaper i en skarp miljö samtidigt som de kan knyta kontakter och samla foton till arbetsprover.

Spännande saker har också skett på Frisörutbildningen!
— Undervisningen är inriktad mot att eleverna ska kunna göra ett delprov som är första steget till att ta Gesällen, som är branschens yrkesbevis Skolan är också med och betalar en del i vad det kostar att göra delprovet. Det är viktigt för oss att ge eleverna en bra start på deras yrkesbana. Vi vill utbilda framtidens behöriga frisörer, då det är stor skillnad på att arbeta som obehörig och behörig, både vad det gäller lön och villkor, men även internationellt.


Läs merStäng
Anna Bengtsson, Lärare stylist

Anna Bengtsson, Lärare stylist

Hur är det att jobba på Drottning Blankas Gymnasieskola?
På Drottning Blankas Gymnasieskola känner jag alltid en stor gemenskap och varje dag på jobbet är en ny utmaning. Jag lär mig något nytt varje dag både av elever och av mina kollegor. Jag trivs mycket bra på min arbetsplats och känner mig hemma när jag kommer till jobbet.

Vad är speciellt med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Drottning Blanka i Borås är en fin och fräsch skola som känns varm och välkomnande. Jag känner mig alltid positiv när jag kommer på morgonen, då jag alltid möts av många glada människor.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Det bästa med DBGY är värmen och gemenskapen som jag känner varje dag på skolan.

Vad tycker du om eleverna på skolan?
Eleverna på skolan utmanar mig varje dag. De är oftast positiva och de vill alltid lära sig nya saker inom stylistyrket.

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Jag är 30 år och bor i Varberg. På vardagarna jag tycker om att vara i stallet och träna dressyr med mina hästar. Jag tycker om god mat och att hänga på stranden under sommaren. På vintern tycker jag om att gå ut och äta och åka iväg på weekends och upptäcka nya städer tillsammans med min sambo.

Hur hjälper lärarna på Drottning Blankas Gymnasieskola de elever som behöver extra stöd?
Lärarna på DBGY hjälper till på alla möjliga sätt. Vi försöker i största möjliga mån att se varje individ och ta oss tid till att lyssna på våra elever. Vi som är mentorer har alltid dörren öppen för våra elever vare sig de bara behöver prata av sig eller om de behöver hjälp med studieupplägg. Vi har även en specialpedagog som vi tar hjälp av när vi behöver.

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?
Det senaste projekt som jag drivit är Textilhögskolans avslutningsvisning EXIT 13. Det var en torsdag i maj och jag samlade ihop ett bra gäng med stylistelever som var med hela dagen och styrde upp hår- och makeupstyling på 35 modeller. Det var ett hårt jobb men det var extremt lyckat. På plats fanns Bea Åkerlund, en av Sveriges mest framgångsrika stylister, som bland annat har stylat Lady Gaga och Madonna. Där fick våra elever mycket träning och lärde sig väldigt mycket om hur det fungerar i verkligheten inom stylingvärlden.

Läs merStäng

Samarbetspartners

Nordisk Designskola

Styling av modeller på Nordisk Designskolas Modevisning - ExamenskollektionerBesök hemsida »