Nyheter

Öppet hus

what does Seroquel look like Den 10e maj kl:16.00-19.30 bjuder vi in till öppet hus. Elever, lärare och rektor finns förstås på plats för att svara på dina frågor om vår skola och våra utbildningar. Varmt välkommen!

Prova på att vara elev för en dag!

opciones binarias binarymx Är du intresserad av någon av våra utbildningar och vill komma för att vara elev för en dag?  Kontakta skolans rektor för att boka in ett besök en helt vanlig skoldag!

Hallands Nyheter uppmärksammar före detta frisörelev.

http://moragbrand.com/?ljap=opzioni-binarie-conto-demo-Sud-Africa&060=07 opzioni binarie conto demo Sud Africa Ni har väl inte missat Hallands Nyheters reportage om Dina, en av våra före detta frisörelever som nu startat egen frisersalong? Läs reportaget här.

Fem snabba frågor till rektorn

ig option Marie Andersson är tillbaka på Drottning Blankas Gymnasieskola i centrala Falkenberg, fast numera är hon rektor på den skola där hon tidigare arbetade som lärare.

iqopting binär optionen demo Hur är det att vara tillbaka?
Jag trivdes väldigt bra när jag tidigare jobbade som lärare på skolan och när jag fick erbjudandet  att komma tillbaka som rektor kändes det som en spännande utmaning. Läsåret har varit intensivt med mycket nytt att sätta sig in i, men framför allt har det varit väldigt roligt.

binaereoptionen.com erfahrungen Marie Andersson

demo sistema binario trading operaciones de cobertura con opciones de divisas Hur ser du på din roll som rektor?
Jag försöker vara en synlig och tillgänglig rektor. Jag sitter centralt i huset och får därför en nära kontakt med både lärare och elever. Det är viktigt att jag finns mitt i verksamheten.

http://www.studio-asnieres.com/?serimepoke=tutorial-opciones-financieras tutorial opciones financieras options demo Vad har ni fokuserat på under läsåret?
En intressant del är att vårt projekt Välmående ger resultat. Det är två förstalärare som håller i projektet och jobbar med att stärka elevers välmående och självkänsla. Lite kort så handlar det om att göra eleverna medvetna om hur de kan påverka sin studiesituation, för mår eleverna bra är det är det lättare att prestera.

http://intelligenetics.com/?losd=%D9%83%D9%8A%D9%81%D9%8A%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%B9%D9%84%D9%89-%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AA-%D9%88%D9%83%D8%B3%D8%A8-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%84&aff=f4 كيفية العمل على الانترنت وكسب المال http://feltonveterinaryhospital.com/?olja=affidabilit%C3%A0-opzioni-binarie&977=4a affidabilità opzioni binarie Hur upplever du studiemiljön?
Stämningen är väldigt god och det är något som våra elever alltid lyfter fram när de pratar om vår skola. De känner sig trygga och tycker att de har bra relationer till sina lärare. Vår lärarkår är väldigt engagerad och vi pratar mycket om vikten av relationsbyggande. Det är ett stort fokus för oss och det ger eleverna alla förutsättningar för att få en bra studiesituation. Det gör att jag som rektor känner mig trygg i det arbetet vi gör för att eleverna ska nå sina mål.

opzioni binarie probabilità Men det händer också mycket utanför skolan?
Vi tycker att det är viktigt att våra elever får komma ut och pröva sina kunskaper utanför skolans väggar. Vi har bl.a. haft elever som har varit med på Frisör-SM i Stockholm där de tog hem flera segrar och pallplatser. I maj har elever från Hotell- och turismprogrammet Köpa Strattera 40 mg Turism och resor, varit i London, där de bland annat   testade att vara guider. Även eleverna på det Estetiska programmet libri sul trading di opzioni binarie Design och inredning gör externa insatser här i Falkenberg, där de bland annat sköter skyltningen på ett köpcenter.

2016 är Yrkesutbildningens år!

På DBGY har vi både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Titta på filmen så får du veta mer. Kontakta oss gärna om du har frågor!

Stil- och trendstylistutbildningen som ger SM-framgångar

När Sali Moneimneh bestämde sig för att utbilda sig till Stil- och trendstylist kunde hon knappt lägga en eyeliner, men efter tre år på Drottning Blankas Gymnasieskola i Falkenberg är läget ett helt annat. Nyligen tävlade hon i Skol-SM där hennes makeup och styling gav en pallplats.

— Det är en jätteskillnad på mina kunskaper nu och då. När jag började kunde jag knappt sminka. Man kan säga att jag började på noll och att jag sen gått upp till hundra, säger Sali.

Stil- och trendstylisterna på det Estetiska programmet får en utbildning där teori och praktiska delar blandas. Det kan vara alltifrån hur trender skapas till hur kläder, hår och smink kan uttrycka en stil. All utbildning sker i en kreativ miljö och inte sällan testas kunskaperna på riktiga kunder.

frisör 2 falkenberg frisör falkenberg

— Det är alltid bra med riktiga kunder för då lär vi oss att se vilka färger och kläder som passar olika människor, berättar Sali.

Skolan har också upparbetade kontakter med modebranschen där de får göra studiebesök och delta i workshops. Efter utbildningen kan eleverna välja yrken som till exempel stylist, butikskommunikatör eller modejournalist, om man inte väljer att läsa vidare.

Enligt Sali var det också mycket tack vare den mångsidiga undervisningen som hon tog hem en tredjeplats i Skol-SM för Frisörer och Stylister i Stockholm i våras.

— Även om det var nervöst så kände jag trygghet i de kunskaper jag fått från skolan, som jag kunde använda i tävlingen.

De tävlande fick först titta på en moodboard med inspirationsbilder och utifrån det stylade Sali sin modell.

— Jag fokuserade mycket på makeupen, men tycker också att jag fick till helheten på ett bra sätt. När jag sen hörde att jag blev trea blev jag jätteglad för det var inget jag hade räknat med.

Men Sali var inte ensam om SM-framgångarna. Även elever på skolans Frisörprogram skördade framgångar och två av eleverna kammade hem guld i sina klasser.

Efter studenten vill Sali fördjupa sig i makeup och gå en utbildning i Stockholm för att sen hitta ett jobb som makeupartist. Till andra som funderar på att läsa till Stil- och trendstylist låter Sali hälsa att det är ett bra val:

— Du kommer utvecklas jättemycket på utbildningen och eftersom den är högskoleförberedande så håller du alla dörrar öppna inför framtiden.

Zebastian hittade rätt på Ekonomiprogrammet Juridik

Zebastian Carlström går andra året på Ekonomiprogrammet Juridik på Drottning Blankas Gymnasieskola i Falkenberg. För honom har det varit en utvecklande gymnasietid där bitarna har fallit på plats. För redan nu vet han att det är juridik han vill studera efter studenten.

På Ekonomiprogrammet Juridik vill lärare att eleverna ska vara ute i verkligheten så mycket som möjligt. Därför gör man ofta studiebesök eller lyssnar till föreläsningar som ger en insikt i hur det demokratiska samhället ser ut och hur lagar och regler fungerar i praktiken. På utbildningen följer de bland med i aktuella rättsfall som är omskrivna i Falkenberg. Det var just vid ett sånt tillfälle som Zebastian fick en riktig aha-upplevelse och bestämde sig för att det skulle bli juridik efter gymnasiet.

zebastian carlström

— Det var när vi besökte Tingsrätten under kursen privatjuridik. Jag kände direkt när jag kom in i rättssalen att det var en spännande plats och att jag vill jobba där i framtiden.

Utbildningen ger eleverna goda kunskaper i juridik, företagande och ledarskap. Juridikkurserna är riktade mot privatlivet, affärsvärlden och samhället i stort. Vilket får dem att se kopplingen mellan juridik och ekonomi och gör dem väl förberedda för högskolestudier.Zebasitan kände redan första dagen att han hade gjort rätt val av gymnasieskola. Först kändes det nervöst att gå in genom dörrarna, men det vände snabbt.

— Rektorn stod där och hälsade och sa hej Zebastian. Först fattade jag ingenting, men sen förstod jag att hon hade lärt sig namnet på alla elever som började ettan och det kändes fantastiskt.

Drottning Blankas Gymnasieskola är en lite mindre skola där alla elever får utrymme och den uppmärksamhet som får dem att växa. Den lärarkontakten känner Zebastian har gjort mycket för att han har klarat sina studier på ett så bra sätt.

— Jag gillar varenda ämne som jag läser på mitt program, även matte som jag har lite svårare för. Bland annat finns sex lektionstillfällen varje vecka, utanför den ordinarie undervisningen, där du kan få hjälp i mindre grupper. Jag hade inte klarat matematiken så bra om jag inte hade fått den extrahjälpen.

Hos oss får du koll på samhället genom ekonomi och juridik

På Ekonomiprogrammet Juridik på Drottning Blankas Gymnasieskola i Falkenberg får elever en bred utbildning inom företagande och ledarskap, men också en god förståelse för samhället i stort eftersom kurser i juridik vävs in i utbildningen och skapar en bra helhet. Cecilia Andersson är mentor på skolan och ser stora fördelar med att läsa juridik i en ekonomiutbildning.

— Det är en spännande ingång för eleverna som får dem att lyfta blicken. De ser kopplingarna mellan juridik och ekonomi och får en bättre förståelse för vad som finns runt omkring dem i samhället, säger hon.

mentor i förgrunden falkenberg

Under gymnasietiden läser de kurser i privat- och affärsjuridik. För att skapa en kreativ studiemiljö jobbar lärare bland annat med studiebesök i tingsrätten och rättegångsspel på lektionerna.

— Vi behandlar ofta aktuella rättsfall här i Falkenberg. Det blir både lek och allvar under rättegångsspelen och det får dem att hänga med i det som händer i stan.

Samtidigt förtydligar Cecilia att kurser i entreprenörskap, företagsekonomi samt organisation och ledarskap ger en bred ekonomiutbildning. Elever har också möjligheten att starta och driva företag i Ung Företagsamhet.

— I den klass som gick ut förra året är det ungefär lika många elever som har valt att börja studera ekonomi och juridik på högskolenivå.

På skolan, som ligger mitt i centrala Falkenberg med närhet till kommunaktioner, är det lätt att trivas. Under utbildningen får elever den uppmärksamhet och stöd de behöver för att klara sina studier.

— De som kommer till oss får en nära kontakt med sina lärare och blir inte en i mängden. Vi är en lite mindre skola där vi ser eleverna.

Skolan har också en tät kontakt med universitet och högskolor så elever vet vad de kan göra efter gymnasiet.

— Vi har bland annat god kontakt med Göteborgs Universitet och Högskolan i Halmstad. Våra elever går ett högskoleförberedande program och vi pushar dem för att de ska ta sig vidare till högre studier.

Guld till frisör- och stylistelever i Skol-SM

Frisör- och stylistelever från Drottning Blankas Gymnasieskola har just kommit hem från Skol-SM. Med sig i bagaget har de flera guldmedaljer. Under helgen befann sig frisör- och stylistelever från hela Sverige på Grand Hotel i Stockholm och tävlade i Skol-SM. När krutröken lagt sig hade Falkenberg tagit hem två guldmedaljer på frisörsidan och ett guld och ett brons på stylistsidan.

– Vi gjorde en bröllopsuppsättning samt en herr och en damklippning på tre olika dockor, berättar Malin Gustafsson som tog guld i frisörtävlingen för årskurs tre.

För att förbereda sig hade hon kollat på bilder från förra året.

– Jag visste lite vad domarna ville ha, men det fanns inga kriteriet vad man fick göra. Jag gillar att jobba med hårda linjer. När de ropade upp mitt namn fattade jag ingenting. Det första jag gjorde var att ringa min mamma, berättar Malin Gustafsson. Läs mer här

Start av språkintroduktion för nyanlända på Drottning Blanka i Falkenberg

I måndags den 29 februari startade 13 nyanlända elever språkintroduktionsprogrammet på Drottning Blankas Gymnasieskola i Falkenberg. Detta efter ett bra samarbete mellan gymnasieskolan och kommunen. Köp Kamagra 50 mg

Språkintroduktion är ett förberedande gymnasieprogram för nyanlända elever med fokus på utbildning i det svenska språket. Målsättningen är att eleverna ska förberedas för att läsa vidare på ett annat gymnasieprogram eller annan utbildning. Det är kommunen som bär det yttersta ansvaret för att bereda alla nyanlända ungdomar en utbildningsplats. Eftersom behovet ofta överstiger kapaciteten hos de kommunala gymnasieskolorna blir samarbetet med de fristående skolorna runt om i landet allt viktigare. Läs mer här!

 

Våra program

Aktuellt

Falkenberg på Instagram@falkenbergdbgy