Om DBGY Falkenberg

Drottning Blankas Gymnasieskola i Falkenberg ligger mitt i centrum intill torget i fräscha lokaler. Som elev hos oss kan du se fram emot en spännande gymnasietid. Vår skola har en skön atmosfär som gör det lätt för dig att utvecklas och trivas. Här finns mycket kreativitet och skaparglädje tillsammans med teoretisk förankring. Engagerade och duktiga lärare delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att du ska lyckas nå dina mål, vare sig det handlar om vidare studier eller ett yrkesliv i Sverige eller internationellt. För oss är det viktigt att erbjuda dig en bra grund att stå på för dina vidare studier, ditt yrkesliv och för din personliga utveckling. Om du även önskar att, utöver våra datum för öppet hus, skugga ett program eller besöka skolan en vanlig dag kan du kontakta oss för att boka ett datum för ditt besök På vår skola bedriver vi ett systematiskt kvalitetsarbete för att höja våra elevers kunskapsresultat och för att elever och personal skall trivas hos oss. Ta gärna del av vår kvalitetsrapport för 16/17 och vår plan mot kränkande behandling. Välkommen till oss!

Eleverna och lärarna berättar

Ida Hansson, Estetiska programmet, studenten 2016

Ida Hansson, Estetiska programmet, studenten 2016

here För fem år sedan tog talangfulla Ida Hansson studenten från estetiska programmet, profil mode och sedan dess har hon hunnit med en hel del kreativa projekt. Vi tog oss en pratstund för att höra hur hennes år efter studenten sett ut och hur hon ser på sina år på Drottning Blanka.

http://azortin.pl/?rtysa=opcje-binarne-demo-konto&f06=f1 Berätta hur ditt liv sett ut efter studenten.
Jag började med att skaffa lägenhet och jobb men försökte hålla igång små projekt inom design vid sidan om. Efter två år kände jag att jag ville satsa mer och flyttade ut till Skogen i Dalsland för att gå en tvåårig utbildning på Stenebyskolan. En skola för konsthantverk och design som jag starkt kan rekommendera efter gymnasiet. Där finns det utbildningar inom flera olika hantverksområden bland annat finsnickeri, kläder och silversmide. Själv gick jag på en bred utbildning där vi jobbade med både textil, skinn och läder. Förutom design, konstruktion och sömnad lärde vi oss om hur läderindustrin ser ut idag och vilka möjligheter det finns att förbättra industrin både etiskt och miljömässigt. 

Under tiden på Stenebyskolan har jag haft mycket hjälp av mina förkunskaper som jag fått under min gymnasietid, eftersom jag redan hade grunderna inom textil och design kunde jag fokusera på att utveckla dem. Jag jobbar just nu heltid inom tryck, brodyr och sömnadsarbete, men försöker hinna med andra projekt och arbeten när jag är ledig. Planen är att fortsätta utbilda mig inom ett mer specifikt område i designprocessen! 

follow link Hur kommer det sig att du valde det estetiska programmet?
Sedan jag var liten har jag varit väldigt kreativ och gillat att skapa med händerna, därför kändes det mest naturligt att välja en kreativ linje. I kombination med att jag tyckte det var roligt med kläder kom jag på att det var det jag ville skapa. Jag tycker det är viktigt välja program efter sina intressen, men att samtidigt lägga ned mycket tid och se till att få den behörighet som krävs för att sen kunna vidareutbilda sig om man vill byta inriktning efter gymnasiet. 

site de rencontre que pensez vous Hur minns du Dbgy i Falkenberg?
Jag minns att det fanns mycket glädje och att det var väldigt familjärt bland både elever och lärare. Eftersom det är en mindre skola hade man nära kontakt med sina lärare, vilket ledde till att man blev sedd både som person och vilken kunskapsnivå man låg på. Det var en mycket rolig tid och jag hittade äntligen min motivation och drivkraft när jag fick hålla på med det jag var intresserad av. Det bästa var att jobba med våra årliga shower, jag och mina vänner satt ofta kvar med våra kollektioner efter skolan tills lärarna slängde ut oss. Eftersom vi ofta var ute på mycket små resor till bl.a. mässor, utställningar och fashion week i London höll det också motivationen uppe. 

les meilleurs sites de rencontre belge gratuit Tack Ida, vi ser fram emot att se mer utav dig i framtiden och önskar dig all lycka till med de projekt som kommer i din väg<3

Läs merStäng
Elin Bengtsson, Estetiska programmet, studenten 2016

Elin Bengtsson, Estetiska programmet, studenten 2016

avis sur site de rencontres Vi tog oss en pratstund med Elin Bengtsson, student 2016 och som just nu bor och studerar i Vancouver, Kanada:

follow Hej Elin! Berätta, vem är du?
Jag heter Elin Bentsson och studerar just nu “Fashion Marketing” i Vancouver, Kanada. Jag läste det Estetiska programmet på DBGY Falkenberg med inriktning Stil- och Trendstylist!

http://plasticrepair.es/?esminer=ciega-a-citas-final-online&6d9=bc Hur kommer det sig att du valde det gymnasieprogram du gjorde?

När jag bestämde mig för programmet på DBGY var skälet att jag ville få en högskoleförberedande utbildning, men som samtidigt hade en inriktning på något praktiskt och kreativt. Jag hade aldrig hört talas om någon sådan utbildning, som dessutom var så bred, någon annanstans i Sverige.

follow site Hur minns du Dbgy i Falkenberg?

DBGY i Falkenberg minns jag som en lugn och mysig skolmiljö, med snälla och duktiga lärare. Man kände sig sedd av varje lärare vilket var positivt. Vi gjorde även en hel del utflykter i mitt program såsom studiebesök på textilhögskolan i Borås, besök på “Makeup studio” i Åsa och resa till Stockholm under fashionweek.
Vi fick även möjligheter att prova på att arbeta under fotograferingar med styling m.m. vilket gett erfarenheter som är mycket värdefulla för mig idag. Och sist men inte minst möjligheten att skapa och bygga upp en stadig portfolio - som jag nu idag är jätteglad över att bära med mig.

si può vivere con le opzioni binarie Vad har du gjort efter avslutade studier hos oss?

Efter avslutade studier på DBGY har jag direkt börjat plugga igen på en skola i Vancouver som heter Blanche Macdonald Centre. Här läser jag mode marknadsföring - runt 20 kurser på ett år. Därefter ska jag praktisera under ännu ett år på ett eller flera företag här i Vancouver. Det var under andra året på DBGY som jag fick höra om utbildningen här i Vancouver då det kom en studievägledare och föreläste på skolan.

pq option Vad har du haft med dig av din utbildning i de val du gjort efter studenten?

Jag visste redan innan jag tog studenten att jag ville plugga utomlands så fort som möjligt. Jag har tagit med mig enorm kunskap inom mode, makeup och styling från min utbildning. Jag får hela tiden höra här att det är speciellt att jag redan har så pass mycket kunskap som 19-åring. Folk blir lika chockade varje gång jag berättar att jag läst en sådan utbildning i “High School”. Det verkar vara väldigt sällsynt här.

opzioni binarie come guadagnare con bancomat Vad gör du idag, och vilka är dina framtidsplaner?

Jag pluggar just nu och därefter blir det praktik. Meningen med praktiken är att jag ska få en fot in i branschen. Så förhoppningsvis leder det till jobbmöjligheter. Om jag sedan återvänder till Sverige/Europa efter mina två år eller stannar här, det återstår att se.

Vilka klokheter skulle du vilja säga till dem som idag står i valet mellan olika gymnasieutbildningar?

Till de som står mellan olika gymnasieval skulle jag råda att välja något som kommer att vara värdefullt och till användning i framtiden. Om man är osäker på vad man vill tycker jag man ska välja en högskoleförberedande utbildning samt en som är så bred som möjligt, då det ger fler möjligheter. Gymnasietiden är värdefull, för efter studenten så är det första gången man testar sina vingar. Jag är glad och nöjd över att jag valde DBGY i Falkenberg för det har givit mig så mycket möjligheter idag!

Tack, Elin, och lycka till!

Är ni intresserade åt vilket håll fler av våra studenter gått efter avslutade studier hos oss?
Håll utkik här och boka in den 10 maj 2017 för en hel eftermiddag med framtidsinspiration!

Läs merStäng
Linus Johansson, Frisör, studenten 2010

Linus Johansson, Frisör, studenten 2010

Vad gör du nu?
Just nu jobbar jag på en helt fantastisk och väletablerad salong i Halmstad som heter Monique. Jag fick en väldigt bra start på min karriär jag tog studenten den 6 juni 2010, sedan avlade jag mitt gesäll den 13:e och började jobba på en annan salong den 15:e. Senare det året blev jag utsedd till årets frisörelev 2010 och sedan dess så tycker jag det bara har gått framåt. Augusti 2011 bytte jag salong då jag blev erbjuden jobb på Monique och har jobbat där sedan dess och ser bara ljust på framtiden med mycket mer tävlande.

Framtidsplaner?
Jag funderar inte så mycket på framtiden just nu för jag är väldigt nöjd med det jag har, men jag siktar på att skaffa mig lite mer årets frisör priser under bältet och håller just nu på med årets nykomling.

Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag var målmedveten om att jag skulle bli frisör och jag sökte till ett flertal skolor med frisör programmet om jag ska vara helt ärlig, för det är mer eller mindre så man får göra eftersom att poängen var så höga. Men jag kan väl säga som så att efter att ha vart på öppet hus på skolan så var det denna jag blev kär i.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Det som är bäst med skolan är att den är ganska så liten och det ger eleverna en chans att inte bara lära känna sina klasskamrater utan även elever från andra klasser och årskurser, inte bara det heller man får en sån himla god kontakt med alla. För jag tror inte det finns så många skolor där mer eller mindre alla elever känner både bespisningspersonal, städpersonal, alla lärare och har en så god kontakt med rektorn.

Vad tyckte du om lärarna på skolan?
Jag tyckte jätte mycket om lärarna och som jag nämnde innan så tror jag det är en fördel med en mindre skola och med mindre klasser för du lär känna lärarna på ett helt annat sätt, det blir mer personligt och jag tror att det är lättare för lärarna att möta varje enskild elev. Sedan måste jag ge lite extra beröm till min klass frisörlärare och mentor Eva. Hon är fruktansvärt bestämd men oerhört rättvis och jag tror någonstans att det är så en lärare skall vara, detta har hjälp mig i alla mina framgångar både i skolan och nu i arbetslivet.

Jag vill tacka all personal på DBGY i Falkenberg för att ha gjort min skolgång till den bästa man kan tänka sig!

Läs merStäng
Albin Kvarnslätt, Estetiska programmet inriktning, Inredningsdesign, studenten 2012

Albin Kvarnslätt, Estetiska programmet inriktning, Inredningsdesign, studenten 2012

Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Hösten 2009 började jag på Drottning Blankas Gymnasieskola i Falkenberg. Jag är född och uppvuxen i Varberg och sökte först in till bygg på Peder Skrivares Gymnasium (av någon underlig anledning). Kanske inte så underlig för jag visste redan då att jag var intresserad av arkitektur och design. Några dagar innan sista ansökningsdatum till 2009 års gymnasieval blev jag informerad av min kära mor att på DBGYi Falkenberg har de en linje som heter inredningsdesign, den trodde hon skulle passa mig, så vi åkte ner och besökte skolan på en av deras Öppet-hus-dagar. Jag blev positivt överraskad av DBGY och bestämde mig direkt att här vill jag gå i tre år. De verkade annorlunda och roligt. Det var inga ord som jag fick äta upp utan de stämde alldeles utmärkt. Lokalerna som då låg ute på Hertingen var fantastiska och alla elever var mycket tillmötesgående, för alla hade vi något gemensamt, vi var kreativa och intresserade av design.

Vad tyckte du om lärarna på skolan?
Lärarna på DBGY har från dag ett varit fantastiska. Inga hårda och tråkiga lärare här inte, alla trallade och sjöng i korridorerna, gav komplimanger och framför allt så lärde de ut på ett roligt sätt. Man kan vara skoltrött efter 9 på grundskola och tänka att gymnasiet, de orkar jag inte med. Då ska man gå på DBGY för där har man roligt i tre år och får på köpet en högskoleförberedande utbildning. Jag är oerhört nöjd med mitt val och jag tänker fortfarande på lärarna och skolan nästan varje dag. Det kan låta lite läskigt, jag vet, men de har verkligen gjort avtryck i mitt liv. Ett positivt sådant!

Vad gör du nu? – Vägen dit!
Jag tog studenten 2012 och började sommaren med att måla gatulinjer på Varbergs kommun. Sådär roligt men man fick en fin bränna och allt ger erfarenheter. Jag gick sedan vidare i mitt liv och började jobba som assistent på en däckfirma i Varberg vid namn "Emté däck". Jag var en så kallad "springpojke" och servade "de stora grabbarna" inne i verkstaden med däck. Det var en hektisk period under vintern men de gav såklart bra erfarenheter och kontakter.

Nu sitter jag i Canada, i närmare bestämt ett +25 gradigt Vancouver med min flickvän i våran etta på 15:e våningen och har precis kommit hem från La Salle College International. Jag håller på att ta en diploma och skaffa mig en titel som "Interior Architect". Utbildningen är på ett år och jag har precis börjat på termin 2 av 3. Med 7 ämnen avklarade på 4 månader så kan jag med höga betyg säga att jag har haft en fördel av att gå på DBGY. Alla grundkunskaper sattes på prov redan första veckan och med hjälp av tidigare erfarenheter så var det mindre svårigheter för mig. Drottning Blanka är väl uppdaterade om vad som komma skall på högskolenivå.

Framtidsplaner?
Mina framtidsplaner är att klara av utbildningen här och sen i December 2013 komma hem till Sverige och bara njuta av att man har gjort något såpass stort och viktigt i sitt liv. Tanken är att söka jobb och förhoppningsvis jobba ett par år innan jag läser vidare igen. Då det högsta steget inom min kategori, "Master Interior Architect" då i antingen England eller Italien.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag skulle verkligen vilja tacka DBGY för den tiden de har gett mig, de har skapat den jag är i dag, fått upp ögonen för det jag verkligen brinner för. Till sist ett särskilt stort tack till Kurt Johansson. Konstnär, filosof och inredningslärare på DBGY i Falkenberg, tillbringa varje dag med honom i tre år och du förstår varför, det lovar jag.

Läs merStäng
Joel Nilsson, Ekonomi-Juridik

Joel Nilsson, Ekonomi-Juridik

Vad gör du nu?
Jag pluggar ekonomi med inriktning juridik på DBGY i Falkenberg. På fritiden lägger jag ner lagom mycket tid på läxor för att nå de mål jag vill. I övrigt sysslar jag en hel del med mina intressen som är jakt och fiske. Jag är även en fotbollsälskare och har ett stort sportintresse. Jag spelar just nu inte i något lag utan är istället tränare för Apel P-8 och har stora planer på att själv börja spela igen. Jag är mycket sportintresserad och försöker motionera varje dag och för mig är det viktigt med en god kondition och god hälsa för att lättare lyckas bra i skolan. Tidigare gick jag på Apelskolan i Ullared, årskurs 0-9. Jag hade ungefär 100 meter till skolan och trivdes även bra där. Nu pendlar jag ifrån Ullared till Falkenberg och än så länge fungerar det utmärkt!

Framtidsplaner?
Mina framtidsplaner är just nu inte självklara utan jag är fortfarande i en tankefas. Jag funderar dock en hel del på att i framtiden bli egenföretagare där jag just nu tänker över någon idé (produkt) jag skulle kunna utveckla och sälja. Jag är också nyfiken på advokatdyrkerna som jag fått höra mycket om efter många föreläsningar i skolan och det verkar riktigt spännande. Men jag har långt ifrån tänkt klart och kommer troligen efter studenten resa runt i världen och därefter plugga vidare några år för att sedan börja jobba och tjäna pengar. Jag känner heller ingen press över att inte ha bestämt mig än, eftersom Ekonomi är en bred linje.

När tar du studenten?
Studenten kommer jag ta 2015 och jag längtar tills dess!

Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Från början var det min kompis idé. Vi hade med klassen besökt olika linjer på Falkenbergs gymnasieskola vilket inte intresserade mig. Kompisen Andréas, som går i min klass nu, föreslog att vi skulle kolla på DBGY eftersom de precis fått in en ny linje som vi var intresserade av. Vi fick ett fantastisk bemötande och förstaintryck av skolan, så vi bestämde oss rätt så fort för att välja den nya linjen Ekonomi-Juridik. Vi gjorde ytligare besök på skolan innan vi bestämde oss för den. Det vi tyckte om hos DBGY var främst lärarna, skolans sammanhållning och ordning. Lärarna och rektorn på skolan hade koll på varenda elev och eftersom skolan är väldigt liten blir det en mysig sammanhållning. Förklaringen av vad linjen och skolan erbjöd var väldigt lockande och intressant.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Det bästa på skolan är att jag trivs väldigt bra, engagerade och bra lärare i alla de ämnen jag läser. Jag har en jätte bra klass som intresserar sig i de vi studerar och som vill komma framåt, sammanhållningen på skolan är jätte bra där alla mer eller mindre känner varandra. Jag tycker om att skolan hela tiden jobbar på att bli bättre och göra det så bra för eleverna som möjligt. Att också ha en rektor som lärare i ett ämne är bara positivt eftersom rektorn i andra skolor många gånger bara brukar vara en osynlig profil. På DBGY är det långt ifrån så. Här finns det i stort sätt inget negativt, utan allting är ärligt talat mycket bra.

Vad tycker du om lärarna på skolan?
Som jag har nämnt tidigare är lärarna väldigt bra på skolan då alla jobbar med eleverna på ett sätt som jag aldrig upplevt tidigare. Stämningen ibland lärarna och elever är super positiv. Lärarna vill elevernas bästa och jobbar med varje individ för att de ska lyckas.

Läs merStäng
Pernilla Åblad, Hotell- och turismprogrammet, studenten 2010

Pernilla Åblad, Hotell- och turismprogrammet, studenten 2010

Vad gör du nu?
Jag är nu hemma i Sverige efter två och ett halvt år utomlands. Skall jobba för CDON Group Logistic i sommar för att sedan vidareutbilda mig till hösten inom mitt framtida drömyrke – Event Planner. Vägen hit har givit mig många fantastiska upplevelse men har inte alltid varit en dans på rosor.

Direkt efter studenten blev jag antagen till Hawaii Pacific University på Hawaii, inrikting Travel Industry Management. Åkte dit som en liten flicka, redo att uppleva sin dröm att studera i USA. Hawaii är och kommer alltid vara det stället där jag växte upp och blev vuxen. Efter ett år med underbara lärare, bra betyg, vänner för livet och en bränna som skrämde många här hemma i Sverige, var jag redo för nya äventyr. Jag spenderade julen i San Francisco med min kompis familj, tillbaka till Hawaii för att fira nyår sedan var det dags för att uppleva nästa plats som alltid kommer vara mitt andra hem – Toronto, Kanada.

I ett varmt Januari 2012 i USA lämnade jag min lilla ö med ett minne för livet, ett certifikat och ett diplom i handen för att söka arbete i Toronto. Landade i ett iskallt Toronto och visste inte vad som skulle hända härnäst. På två veckor lyckades jag hitta lägenhet och ett jobb som skulle förändra allt. Aroma Espresso Bar gav mig titeln Shift Supervisor, med mål att befordra mig till Manager för cafeet till hösten. Fyllde 21 på våren och mötte upp kompisarna i magiska Las Vegas. Fick ledigt under sommaren och åkte hem till Sverige för att sedan komma tillbaka och söka fortsatt visum till 2013, för att fullfölja planen. Innan jag åkte tillbaks till Toronto besökte jag min syster i Los Angeles och en kompis i San Francisco. Arbetade och turistade i Toronto till mitten av januari, då mitt dåvarande visum gick ut.

Som många kanske inte förstår så är visum för USA och Kanada något av det svåraste som finns att få. Jag gjorde allt i min makt för att mitt andra visum skulle bli accepterat, men även med de mest underbara cheferna, som betalade visumet, och en advokat som hjälpte mig, så nekades jag ändå visum. Nu sitter jag här hemma i Sverige. Visst har det varit jobbigt ibland, men när jag tänker tillbaka på vad jag har hunnit att uppleva under dessa snart tre åren efter att jag tagit studenten, kan jag knappt förstå det själv. En lycklig Pernilla sitter här nu och allt är inte lätt här i livet men – "Everything happens for a reason" och jag är redo för nästa steg!

Framtidsplaner
"Conquer the world", ett citat som alltid ligger i tankarna, men det betyder inte att jag ska bli president eller vara den som tar beslut för att påverkar hela världens framtid, utan mer att vara en inspiration för andra. Jag ska erövra min egna värld, vara den bästa på att vara mig själv!

Mer konkret så är mina framtidsplaner att arbeta som Event Planner. En Event Planner planerar allt från event, möten, konferenser, kongresser etc. Med mina idéer kunna skapa oförglömliga barnkalas, bröllop och/eller mässor. Att få andra att skratta och samtidigt få ut den kreativa och barnsliga sidan inom mig. Om detta är i Sverige eller i utlandet får vi se, kanske lite blandat.

När tog du studenten?
Studenten tog jag 2010 - en av de lyckligaste dagarna i mitt liv! Sprang ut med det största leendet på läpparna, visselpipan i högsta hugg och med blandade känslor. Den mäktigaste känslan var frihet. Nu är framtiden här och jag kan göra precis jag vill med den, allt är upp till mig!

Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag valde DBGY främst för linjen Samhäll Turism eftersom jag redan var mycket berest och kände att där kunde jag utvecklas med industrin som jag älskar. En annan anleding var att skolan var liten vilket passade mig perfekt – att ha en bra och personlig relation med sina lärare och andra elever.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
De lyssnar på vad eleverna säger. Alla känner alla, och man får alla på hela skolan att samarbeta. Du får en uppmärksamhet och trygghet som inte andra skolor kan erbjuda.

Vad tyckte du om lärarna på skolan?
Mina lärare var helt underbara, vilka fantastiska människor! Ingen var den andra lik, alla hade sina unika erfarenheter och undervisade med en vilja att försöka inspirera oss på bästa möjliga sätt. Kan säga att matten var inte min bästa egenskap, men med den bästa läraren så var även det roligt ibland. Lärarna trivdes också med varandra vilket speglades och smittade av sig på oss elever.

Läs merStäng
Olivia Paulsson, Estetiska programmet, Stylist, studenten 2013

Olivia Paulsson, Estetiska programmet, Stylist, studenten 2013

Vad gör du nu?
Just nu håller jag på med alla förberedelser inför studenten. Jag har tänk mig en sommar med mycket jobb på en restaurang men även lite resor utomlands.

Framtidsplaner?
Till våren 2014 ska jag och en kompis resa jorden runt. Vi ska bland annat besöka Indien, Cuba och Sydafrika. Efter vår resa har jag tänkt att arbeta som stylist eller inom ett snarlikt yrke. Jag har som plan att försöka klättra så högt jag kan i arbetslivet på ganska liten tid. Jag nöjer mig inte i första hand!

Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag var inte säker på vad jag ville göra i framtiden när jag gick ut högstadiet, men visste att jag var intresserad av styling och mode. När jag läste om att det fanns gymnasieutbildningar med inriktning stylist insåg jag att det var det jag ville söka till. Men senare var problemet att de flest program var yrkesprogram och jag ville gå en linje som var högskoleförberedande. Då hittade jag DBGY i Falkenberg och bestämde mig för att det var där jag skulle spendera mina närmsta tre år, trots avståndet hemifrån (7 mil).

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag tycker skolan är väldigt trevlig, familjär och mysig. När man gått här ett tag så inser man att DBGY är mer än bara en skola. Det är ett ställe man kan utvecklas till den nivån man vill komma. Alla hjälps åt och det finns inga problem som är för stora för att inte kunna lösas.

Vad tyckte du om lärarna på skolan?
Lärarna på DBGY i Falkenberg är som ens vänner. Det finns den man alltid kan prata med, den som alltid skämtar och den som tar hand om en i alla lägen. Alla är välutbildade och har ett stort intresse för de ämnen de undervisar i.

Läs merStäng
Charlotte Falck, Lärare Frisör

Charlotte Falck, Lärare Frisör

Hur är det att jobba på Drottning Blankas Gymnasieskola?
Skolan bjuder på ett trevligt arbetsklimat med bra arbetskollegor och ledning. Det är en stimulerande arbetsplats där varje dag är olik en annan. Man utvecklas dagligen vilket gör arbetet roligt att gå till.

Vad är speciellt med Drottning Blankas Gymnasieskola i Falkenberg?
En kreativ skola med kompetent personal och som ligger mitt i centrala Falkenberg med närhet till det mesta. På skolan kan man välja inriktningarna; Inredningsdesign, Modedesign, Juridik, Frisör, Turism och Resor samt Stil och trendstylist. Här arbetar vi tillsammans med stärka elevens utveckling och ser till varje enskild individ.

Vad är det bästa med Drottning Blanka?
Det bästa med att arbeta på Drottning Blanka är att det är en personlig skola där ”alla känner alla” och där vi alla arbetar som ett team. Vi är som en stor familj som är väldigt måna om varandra och tillsammans skapar vi ett trivsamt arbetsklimat. Med fyra ledord glädje, kreativitet, framtidstro, och personlig strävar vi efter gemensamma mål.

Vad tycker du om eleverna på skolan?
Lärarens inställning och kompetens har stor betydelse för elevernas förmåga att skaffa sig ny kunskap och stärka elevens lärande. Relationen till eleverna är viktig och att man ser dem utvecklas gör yrket väldigt stimulerande. Eleverna tillför stor glädje och tillsammans skapar vi en trivsam miljö på skolan.

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Hej!
Jag heter Charlotte Falck är 29år och arbetar idag som utbildad yrkeslärare inom hantverksprogrammet i Falkenberg. Nyinflyttad från Malmö till Falkenberg och är här för att stanna. Jag har många års erfarenhet inom frisöryrket och har jobbat på en av landets främsta frisörsalong. Jag är även utbildad makeup artist. Började min nyfikenhet för stylist och frisöryrket redan som ung och har sedan dess samlat på mig erfarenhet och fått möjligheten att arbeta som kreatör, stylist, makeup artist och nu även som lärare inom yrket. Att se varje individ, hjälpa andra att hitta sin personliga stil och få dem att blomstra är mitt måtto. Utanför jobbet så träffar jag gärna familj och vänner, upptäcker nya resmål och uppskattar de små sakerna som livet har att erbjuda.

Hur hjälper lärarna på Drottning Blanka de elever som behöver extra stöd?
Vi arbetar dagligen med att anpassa undervisningen till elevens nivå och förutsättningar. På vår skola så arbetar vi mycket med olika studietekniker och inlärningsstilar. Vi går igenom med varje elev ett inlärningstest där vi ser hur eleven kan ta till sig information om hon/han är auditiv, visuell, kinestetisk, taktil och så vidare.
På så sätt vet vi elevernas behov för bästa möjliga inlärning, Vissa elever lär sig bättre genom att lyssna, andra lär sig bättre av bilder, några vill arbeta i tystnad medan andra måste röra sig, samtidigt som de lyssnar.

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?
Tillsammans med Eva Salomonsson var jag med våra elever i Göteborg för att kvala till skol – SM. Alla våra deltagande från Dbgy Falkenberg tog sig vidare upp till Skol -SM 2013 i Linköping vilket vi lärare är mycket stolta över!!

De tävlande var:
Åk 1
Raymond Arifi
Caroline Johansson

Åk 2
Nathalie Carlsson
Mevludina Kovac
Paulina Hämberg

Läs merStäng
Cecilia Andersson, Lärare i Matematik, Naturkunskap och Samhällskunskap

Cecilia Andersson, Lärare i Matematik, Naturkunskap och Samhällskunskap

Hur är det att jobba på Drottning Blankas Gymnasieskola?
Det är roligt, varierande och utmanande. Ingen dag är den andra lik.

Vad är speciellt med Drottning Blankas Gymnasieskola i Falkenberg?
Skolan har en familjär sfär som är svår att nå på stora skolor.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Först och främst är det ju eleverna som är det bästa med skolan. Det är de som gör vår vardag och det är de som bidrar till stämningen som finns på skolan. Men det är också personalen och det engagemang och som finns bland oss lärare som bidrar till skolans gemytliga stämning.

Vad tycker du om eleverna på skolan?
Som jag nämnde tidigare är det ju eleverna som är det bästa med skolan! Eleverna på skolan visar upp kreativitet, intresse och nyfikenhet för sina programinriktningar, men också ett engagemang för skolans bästa.

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Blev färdig lärare för ett år sedan, innan dess arbetade jag som säljare i en klädbutik. Jag har två barn som båda håller på med simning och det har bidragit till att jag är simtränare en till två gånger per vecka.

Hur hjälper lärarna på Drottning Blankas Gymnasieskola de elever som behöver extra stöd?
I matematiken har vi extra hjälp till alla elever som känner att de behöver stöd och i år har vi haft mattestuga som varit öppen varje dag i veckan. Personligen tycker jag att det är viktigt att koppla matematiken till vardagliga problem och situationer. Jag tycker det är viktigt att få eleverna att förstå varför man behöver matematik och hur stor betydelse den har i samhället.

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?
Jag är med i ett matematikprojekt som är övergripande projekt för alla DBGY-skolor. Vi har träffats två gånger detta läsår och delat tankar och idéer om hur man kan utveckla matematiken i skolorna.

Läs merStäng