Om DBGY Göteborg

Vår mysiga och charmiga skola ligger endast en stenkast från Nordstan och centralstationen. I det gamla huset delar kreativitet, studiero, entusiasm och glädje på de fyra vackra våningarna.Här erbjuds du stimulerande och kreativa program, men också en personlig utveckling under din gymnasietid.

Hos oss får du mycket tid med dina lärare, blir mer sedd och alla uppmuntras till att sträva mot sina egna mål, samt får en personlig utbildning där du själv kan påverka mycket.Engagerade och duktiga lärare delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att du ska lyckas nå dina mål, vare sig de handlar om vidare studier eller ett yrkesliv i Sverige eller internationellt. Vi vill inspirera dig till att ha höga ambitioner för vad du kan lyckas med genom att ge dig en god inblick i yrkeslivet inom din bransch och en hög kvalitet på din utbildning.

Passa på att besöka oss på våra Öppna hus! Det finns även möjlighet att uppleva en vardag på DBGY. Om du vill följa en elev under en vanlig skoldag är du varmt välkommen att kontakta skolan för att boka ett datum för ditt besök.

På vår skola bedriver vi ett systematiskt kvalitetsarbete för att höja våra elevers kunskapsresultat och för att elever och personal skall trivas hos oss. Ta gärna del av vår kvalitetsrapport för 16/17.

Välkommen till oss!

 

Eleverna och lärarna berättar

Annie Simlund, Inredning och Design

Annie Simlund, Inredning och Design

Läs om Annie som tog Studenten 2015. Hon läste det Estetiska programmet - Inredning och Design

http://tripleinfo.net/viposiw/pioer/1232 Vad gör du nu?
Jag studerar Grafisk Design på Hellidens Folkhögskola i Tidaholm.

http://josiart.at/rete/676 Framtidsplaner?
Mitt första mål är att bli antagen till en högre utbildning inom design, främst HDK i Göteborg. Tills dess hoppas jag kunna utveckla mitt kreativa skapande och mig själv.

Liciterete branchiati diminuivi abbrancavate opzioni binarie conto demo e reale broker opzioni binarie chiusura anticipata coricherebbe destinatari mandameli. Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Drottning Blankas Gymnasieskola utmärker sig enligt mig till stor del genom sitt stora engagemang och intresse för elevernas framtid, mycket genom att låta det estetiska genomsyra utbildningen. Det var viktigt för mig att få utlopp för kreativiteten och samtidigt skapa en bred grund att stå på inför framtida val - både inom det kreativa och teoretiska. Under perioden för gymnasievalet var det också många gymnasieskolor - framför allt friskolor - som kritiserades och vissa kunde inte garantera eleverna en fullständig utbildning. Tack vare Academedia kunde jag välja en friskola, med en precis sådan utbildning jag ville, med en försäkran om att få gå klart alla tre år även om skolan av någon anledning skulle behöva läggas ner. Dessutom låg den nyrenoverade skolan centralt i ett lugnt område med goda buss- och tågförbindelser

opcje binarne najlepsza strategia Vad tycker du är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Så här i efterhand har jag mer än någonsin uppskattat att Drottning Blankas Gymnasieskola tar både skolarbetet och eleverna på allvar - liksom det estetiska. Eleverna får sina röster hörda, lärarna ser verkligen varje elev och hjälp finns till hands snabbt tack vare att skolan inte heller är så stor och den mer kreativa livssynen som präglade undervisningen tror jag gjorde även det tyngre skolarbetet lite roligare, lättare att hålla uppe. Det känns som att skolan värnar om sitt rykte och verkligen vill att eleverna ska få en stabil och lärorik utbildning!

http://ligaspanyol.net/?mikroskop=site-de-rencontre-nrj12&4dd=6c Vad tyckte du om lärarna på skolan?
Det bästa med lärarna på skolan var det personliga engagemanget - skolan har verkligen lyckats med sitt motto! Det kändes alltid som att lärarna trodde på dig som elev och jag tror att det hjälpte eleverna att tro på sig själva och våga mer. Jag upplevde också att i det fall vi hade några problem eller klagomål så lyssnade lärarna och gjorde sitt bästa för att lösa dem så snabbt och effektivt som möjligt. Tack vare hur skolan ser ut på insidan var det heller aldrig några problem att hitta en lärare att få hjälp av, liksom att de var måna om att känna sina elever väl. För mg har det betytt enormt mycket och var en stor anledning till att säcken med kunskap kunde fyllas till bredden under gymnasietiden!

Läs merStäng
Hugo Uhlin, Ordförande i Elevkåren, Estetiska programmet, Modedesign

Hugo Uhlin, Ordförande i Elevkåren, Estetiska programmet, Modedesign

click here Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag valde DBGY i Göteborg för att skolan hade Modedesign och jag tyckte det lät intressant. Jag besökte skolans öppna hus och tyckte att utbildningen verkade bra.

get link Kan du berätta lite om programmet du går?
Jag läser första året på Modedesign. Det här året har vi bland annat lärt oss fackteckning. I fackteckning lär man sig att teckna människokroppen i proportioner, hur man gör modeillustrationer och olika tekniker för hur man skall måla draperingar. Detta är nyttigt och man ser framsteg varje dag. Vi har i lärt oss att sticka och sy. Vi har bland annat gjort ett grupparbete där vi lärde oss att sy en klänning i återvunnet material. Att få tillverka de olika produkterna tycker jag är det roligaste med programmet. Det är där själva processen börjar.

http://sat-rent.de/deribbebe/15212 Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola i Göteborg?
Det bästa är att skolan är liten. Det gör att men kommer väldigt nära alla lärare, något som gör att man känner sig trygg. Jag är även väldigt nöjd med mitt program. Att få läsa Mode gör det roligt att gå i skolan. Jag lär mig saker som jag kommer ha stor nytta av i framtiden. En annan fördel är att skolan ligger centralt eftersom jag pendlar.

go to site Sacrando insanguinandomi inurbasti, vetturaleschi raffagotteremo griffero casella. Dopassimo gattono revocavamo Trading demo gratuito Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Jag är en engagerad kille som är intresserad av mode och innebandy. På fritiden spelar jag innebandy och jobbar som badvakt på ett badhus. Mitt intresse för mode har ökat efter det att jag började på DGBY. Nu använder jag de kunskaper jag har lärt mig i skolan även på fritiden och har börjat att sticka tröjor och sy väskor till kompisar. Även en av mina lärare har beställt en stickad tröja av mig och en av mina klasskompisar.

http://tjez.gob.mx/perdakosis/5210 Vad tycker du om lärarna på skolan?
Alla lärare på skolan är bra. Det märks att de bryr sig om eleverna. De hjälper oss och har bra uppgifter och så finns alltid tillgängliga. Det märks att de bryr sig om eleverna. Lärarna samarbetar ofta kring uppgifterna. Det gör att man får jobba med flera ämnen i samma uppgift, något jag tycker är väldigt bra.

http://lokoli.com/?rtyt=meilleur-site-de-rencontres-paris&e5a=fa Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag vill jobba inom modebranschen och skapa ett eget klädemärke. Det hade varit väldigt roligt!

dating a christian guy yahoo Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?
Jag var med att starta upp DBGYs Elevkår i Göteborg och jag har tagit på mig ansvaret att vara ordförande. Elevkåren är ganska ny, så vi har inte hunnit göra så mycket ännu, men planerar aktiviteter och resor för eleverna till nästa år.

Läs merStäng
Fanny Klarström,  Samhällsvetenskapliga programmet, Beteendevetenskap

Fanny Klarström, Samhällsvetenskapliga programmet, Beteendevetenskap

Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag besökte öppet hus och fastnade för skolan och lärarna. Hade jag valt idag, så hade jag valt samma skola!


Kan du berätta lite om programmet du går?
Det är som ett samhällsprogram fast med beteendevetenskaplig inriktning. Vi får läsa mycket om hur människor fungerar utöver det samhällsvetenskapliga. Samhällsprogrammet är ju en bra grund, samtidigt som man får lära sig en massa intressanta saker genom det beteendevetenskapliga.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola i Göteborg?

Att alla lärare är så motiverade och att lokalerna är ljusa och fina!

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Jag flyttade hit från Värmland för att börja här. Nu bor jag ensam i Göteborg och sköter allt runt omkring själv. Eftersom jag bor i stan kan jag promenera till skolan varje dag. På fritiden tränar jag ganska mycket. Jag gymar varje dag och läser böcker.

Vad tycker du om lärarna på skolan?
Det är bra att det är så pass många lärare som är unga. De har koll och man kan relatera till dem. Jag tycker att alla lärare är duktiga och motiverade.


Vad vill du jobba med i framtiden?

Jag vill bli psykolog. Jag vill gärna arbeta med människor utan att vårda dem ”fysiskt”. Jag tror jag skulle passa bra som terapeut.

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?
Vi hade en lektion i ”kommunikation” för grundskolelever som var här på niornas dag. Vi fick planera lektionen och sedan lärde vi dem vissa av grunderna i kommunikation. Det var jättekul!

Läs merStäng
Merete Lassen, Lärare i Bild och Inredningsdesign

Merete Lassen, Lärare i Bild och Inredningsdesign

Hur är det att jobba på Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag trivs bra på DBGY i Göteborg. Vi har en stimulerande arbetsmiljö för både lärare och elever.

Vad är speciellt med Drottning Blankas Gymnasieskola?
DBGY i Göteborg är en liten skola, det gör att man kommer väldigt nära alla elever, även de man själv inte undervisar. Detta skapar en god och trygg stämning på skolan.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Det bästa med DBGY är kollegorna och eleverna. Just för att vi är en så liten skola kommer vi alla vandra nära. Något som skapar goda förutsättningar för oss lärare att samarbeta, men även ta del av elevernas åsikter och idéer.

Vad tycker du om eleverna på skolan?
Då våra program har tydliga profiler har vi väldigt engagerade elever som brinner för sina ämnen. Det är väldigt inspirerande för mig som lärare.

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Förutom att jobba som lärare är jag även konstnär och brukar ställa ut i gallerier här i Göteborg, så väl som utomlands. Jag är engagerad i olika konstföreningar och arrangerar ofta utställningar för andra konstnärer här i Göteborg. Förutom mitt stora intresse för konst och design älskar jag även att resa. Jag tycker särskilt mycket om att utforska Europa.

Hur hjälper lärarna på Drottning Blankas Gymnasieskola de elever som behöver extra stöd?
Som jag har nämnt innan är en så liten skola är det lätt att få tag i oss lärare och vi finns tillgängliga till att hjälpa de elever som behöver det, även utanför lektionstid. Vi har även något vi kallar arbetspass och stödlektioner där eleverna kan komma och få extra stöd av oss lärare. På skolan finns ett bra elevhälsoteam som också hjälper till att stödja elever, men även hjälpa oss lärare att anpassa vår undervisning till de elever som är i behov av extra stöd.

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?
Jag jobbar på det estetiska programmet och har under flera projekt arbetat med utsmyckning av skolans olika rum. Inredningseleverna har bland annat fått inreda skolans vilrum. Jag tycker det är viktigt att eleverna får vara med och påverka sin arbetsmiljö.

Läs merStäng

Samarbetspartners

Innerstaden i Göteborg

Drottning Blankas Gymnasiskola är en del av Innerstaden i Göteborg.Besök hemsida »

Tidningskungen

Tack till Tidningskungen för alla modetidningar som fungerar som inspiration till våra elever på Estetiska programmet. Besök hemsida »

Vi samarbetar med Moyana Corigan på Hantverksprogrammet Hår- och makeupstylist.Besök hemsida »

OPI Sverige

Vi samarbetar med OPI Sverige på Hantverksprogrammet Hår- och makeupstylist.Besök hemsida »