Nyheter

Välkomna på öppet hus!

På lördag 22/10 öppnar vi upp våra dörrar och bjuder in till öppet hus kl. 10-13. Kom och se våra lokaler, träffa våra elever och passa på att ställa frågor om vår skola. Varmt välkomna till Syskonhamnsgatan 5.

Vill du studera hos oss i höst? Vi har ett fåtal platser kvar!

Om du också vill plugga på en av våra utbildningar ber vi dig kontakta SYV på din grundskola som hjälper dig, alternativt direkt via blankett som finns på Gymnasiehallands hemsida. Blanketten skickas in till Gymnasieantagningen Halland.http://www.gymnasiehalland.se/45/om-webbplatsen/nyheter/nyhetsarkiv/2016-06-03-omval.html

Har du frågor som rör skolan eller någon av våra utbildningar är du varmt välkommen att höra av dig till oss på skolan via mail till sara.dahl@dbgy.se eller sms:a eller ringa till 073-856 30 33.

Bild ställdesut på Kulturhuset i Stockholm

Det började som ett skolprojekt och nu har Mikaela Johanssons bild ställts ut på Kulturhuset i Stockholm i samband med FN-förbundets kampanj ”Fotografera feminism”. Läs mer här!

2016 är Yrkesutbildningens år!

På DBGY har vi både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Titta på filmen så får du veta mer. Kontakta oss gärna om du har frågor!

Stylist-SM 2016

Finalen i årets Stylist-SM gick av stapeln i Göteborg den 8 april och så här gick det i finalen! Vi säger stort grattis till DBGY Helsingborg som placerade sig på tredje plats med Merkurius! Mer information, bilder och film finns på tävlingens egen hemsida http://stylistsm.se/

IMG_1259

DBGY Halmstad utan anmärkning vid Skolinspektionens tillsyn

Under mars månad genomfördes en tillsyn av skolan som berörde områdena: Undervisning och lärande, Trygghet, studiero och åtgärder mot kränkande behandling samt Styrning och utveckling av verksamheten. Tillsynen innefattade dokumentationsgranskning, besök på skolan och även intervjuer med elever, lärare, rektor och elevhälsa. Skolinspektionens beslut innebär att DBGY Halmstad uppfyller kraven i författningarna inom granskade områden och är ett kvitto på det goda kvalitetsarbete som skolan bedriver.

Alla huvudmän, alltså kommuner, utbildningsföretag och andra organisationer som driver skolverksamhet får besök från Skolinspektionen under en treårsperiod från och med 2015. Tillsynen bidrar till trygg miljö, goda kunskapsresultat och en likvärdig skola för alla elever. Tillsynen utgår från de lagar och regler som gäller för den granskade verksamheten.

Våra program

Aktuellt

Halmstad på Instagram@drottningblankahalmstad