Nyheter

Studenten 10 juni

Den 10 juni kl 12 är det utspark för våra studenter på skolan på Syskonhamnsgatan 5. Varmt välkommen att fira med oss!

studentmössa 2

2016 är Yrkesutbildningens år!

På DBGY har vi både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Titta på filmen så får du veta mer. Kontakta oss gärna om du har frågor!

Hantverksprogrammet slutvisning

Efter tre års utbildning till Hår- och makeupstylister  avslutade eleverna sin skolgång på bästa sätt. Det gjordes genom att anordna en slutvisning på temat i film i Halmstad Arena den 28 april  på temat film. Eleverna hade inspirerats av allt från de mörka haven till de djupaste skogarna!  Nedan ett axplock av vad publiken fick se! Stort grattis till alla duktiga elever. Vi önskar er lycka till i framtiden!

halmstad filmer film halmstad 8

falk halmstad

halmstd halmstad 9

film hjalmstad 7 halm

Stylist-SM 2016

Finalen i årets Stylist-SM gick av stapeln i Göteborg den 8 april och så här gick det i finalen!  Vi säger stort grattis till DBGY Helsingborg som placerade sig på tredje plats med Merkurius! Mer information, bilder och film finns på tävlingens egen hemsida http://stylistsm.se/

IMG_1259

DBGY Halmstad utan anmärkning vid Skolinspektionens tillsyn

Under mars månad genomfördes en tillsyn av skolan som berörde områdena: Undervisning och lärande, Trygghet, studiero och åtgärder mot kränkande behandling samt Styrning och utveckling av verksamheten. Tillsynen innefattade dokumentationsgranskning, besök på skolan och även intervjuer med elever, lärare, rektor och elevhälsa. Skolinspektionens beslut innebär att DBGY Halmstad uppfyller kraven i författningarna inom granskade områden och är ett kvitto på det goda kvalitetsarbete som skolan bedriver.

Alla huvudmän, alltså kommuner, utbildningsföretag och andra organisationer som driver skolverksamhet får besök från Skolinspektionen under en treårsperiod från och med 2015. Tillsynen bidrar till trygg miljö, goda kunskapsresultat och en likvärdig skola för alla elever. Tillsynen utgår från de lagar och regler som gäller för den granskade verksamheten.

Våra program

Aktuellt

Halmstad på Instagram@drottningblankahalmstad