Välkommen till DBGY Helsingborg Prästgatan!

En liten skola med stort hjärta

Drottning Blankas Gymnasieskola i Helsingborg ligger 200 meter från knutpunkten med pendlingsmöjligheter för både tåg och buss. Ett myllrande shoppingstråk finns precis utanför dörren. Utöver en bra utbildning inom ditt intresseområde, får du även en god förberedelse inför det yrkesliv som du siktar mot. Tack vare att skolan är lite mindre, får du mer tid med dina lärare, blir mer sedd och får en personlig utbildning där du själv kan påverka mycket.

Engagerade lärare delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att du ska lyckas nå dina mål, vare sig de handlar om vidare studier eller ett yrkesliv i Sverige eller internationellt. Vi samarbetar med näringslivet och erbjuder även certifiering och diplomering inom olika områden.

Varmt välkommen till oss!

Än är det inte försent (att hamna rätt)!

Vi har ett fåtal platser kvar på våra populära och omtyckta program SABET (Samhällsprogrammet med inriktning Beteende) och EKEKO (Ekonomiprogrammet).

Hör av dig, så bokar vi en tid då du kan besöka oss!

Du når rektor Maria på 0725-027616 / maria.nilsson@dbgy.se och biträdande rektor Adam på 0722-012242 / adam.bohlin@dbgy.se
Våra program
Aktuellt

Helsingborg Prästgatan på Instagram@drottningblankaprastgatan