Om DGBY Prästgatan

Order 20 MG Tastylia Tadalafil Oral Strips Online Knutpunkten ligger precis intill skolan med pendlingsmöjligheter för både tåg samt buss, och ett myllrande shoppingstråk finns precis utanför dörren. Utöver en gedigen utbildning inom ditt intresseområde, får du även en god förberedelse inför det yrkesliv som du siktar mot. Tack vare att skolan är lite mindre, får du mer tid med dina lärare, blir mer sedd och får en personlig utbildning där du själv kan påverka mycket.

Engagerade och duktiga lärare delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att du ska lyckas nå dina mål, vare sig de handlar om vidare studier eller ett yrkesliv i Sverige eller internationellt. Vi samarbetar med näringslivet och erbjuder även certifiering, licensiering och diplomering inom olika områden. Med engagemang och omtanke ges utmaningar och träning i ansvarstagande, för att utöver kunskapsutvecklingen även ge dig en personlig utveckling.

På skolan bedriver vi ett systematiskt kvalitetsarbete för att höja våra elevers kunskapsresultat och för att elever och personal skall trivas hos oss. Ta gärna del av vår kvalitetsrapport för 16/17.

Besök oss på http://dkocina.com/category/marcas/sirius/pared/page/2 öppet hus eller go site under en vanlig skoldag för att verkligen se programmet du är intresserad av. rencontres cinéma histoire ajaccio Anmäl dig genom att kontakta Maria: maria.nilsson@dbgy.se

Varmt välkommen till oss!

Eleverna och lärarna berättar

Ida Holmqvist, Beteendevetenskap, studenten 2013

Ida Holmqvist, Beteendevetenskap, studenten 2013

http://www.visionarywebsite.com/?kiolsa=come-iniziare-a-giocare-in-borsa&155=0e Vad gör du nu?
I sommar har jag rest en hel del. Jag har varit i Barcelona och Madrid, men också på gymnastikträningsläger i Italien. Jag arbetade i Norrköping i två veckor som gymnastikcoach på Stadium Sportscamp. Just nu kämpar jag på med mitt körkort så att jag kan åka till USA som au par i ett år. Det ska bli otroligt spännande och lärorikt att lämna mitt trygga hem i över ett år, samtidigt som det är nervöst!

Binary option trading lessons no deposit Framtidsplaner?
Som jag nämnde står USA först på listan. Efter det året skulle jag kunna tänka mig att åka till Österrike eller Italien för att arbeta en säsong och njuta av att få åka skidor varje dag. Om det inte blir en resa till en skidort så kan jag definitivt tänka mig att resa runt längst kusten i Australien. Jag tycker det är otroligt viktigt att ta vara på att vara ung, nu när jag faktiskt är ung, och att ta vara på alla möjligheter jag står inför idag. Att studera vidare är också något jag längtar efter, men först prioriterar jag att skaffa erfarenheter och upptäcka världen. När jag känner mig klar med det, är tanken att söka till Polishögskolan och därefter möjligen att studera ytterligare ett par år till för att bli poliskommissarie. Samtidigt som jag vill leva ett ganska så farligt och riskfyllt liv som polis, kan jag knappt bärga mig tills den dagen då jag blir mamma och skaffar en familj.

wie viel einzahlen bei anyoption Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
När jag var 15 år och skulle välja gymnasieskola fick jag panik och valde det många andra valde, utan att egentligen tänka på vad jag själv ville. När jag fick beskedet att jag stod som andra reserv på den skola jag hade valt i första hand, tackade jag nej till min plats där. Samma dag som alla andra skulle till sin nya skola, följde jag lite spontant med min kompis till DBGYs nyöppnade skola. När jag väl kom dit och träffade alla lärare, och redan första dagen kände vilken gemenskap man fick med kompisarna, så var det inget snack om saken, efter den dagen var det DBGYsom gällde för mig!

go here Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Förhållandet mellan mig och mina lärare var det som jag värderade högst under min gymnasietid. Med tanke på den extremt stora fördelen att jag gick i en så pass liten klass, så kunde jag och mina klasskamrater utveckla en väldigt trygg relation till alla våra lärare. För mig var det kul att få komma till lektionerna och träffa mina lärare. Jag är otroligt nöjd med deras sätt att anpassa lektioner och inlärningsstilar till varje elev. Tiden våra lärare, framförallt min mentor, la ner på oss, är väldigt unikt tror jag om man jämför med andra skolor. Mina lärare tog sig alltid tid att lyssna på mig och resten av klassen och jag kände alltid av att någon faktiskt brydde sig om mig och att alla mina lärare ville att det skulle gå bra för mig. Det är något jag definitivt har uppskattat!

http://www.ivst-vz.de/?debin=bin%C3%A4re-optionen-60-sekunden-strategie-erfahrungen Vad tyckte du om lärarna på skolan?
Jag nämnde ovan att jag under hela min gymnasietid har varit väldigt nöjd med mina lärare i alla kurser. Jag tycker att lärarna på DBGY inte bara är idérika och fantastiska lärare utan att de också är otroligt bra människor. För mig var mina lärare alltid lärare som jag självklart respekterade och såg upp till, men samtidigt visste jag att de alltid fanns där för mig i situationer då det inte alltid handlade om skolan. Under alla tre åren, varenda dag under gymnasiet och oavsett om det var en lärare som hade mig i en kurs eller inte, så blev jag alltid bemött med ett leende på läpparna och ett vänligt god morgon. Om jag hade jag fått plocka med mig mina lärare till universitet och fått välja att de skulle undervisa mig där, så hade jag utan tvekan gjort det!

Bild: Ida och Sofie

Läs merStäng
Tina Carlsson, Hår- och makeupstylist, studenten 2013

Tina Carlsson, Hår- och makeupstylist, studenten 2013

http://caboclonharaue.com/?kreosan=ficar-rico-com-op%C3%A7%C3%B5es-bin%C3%A1rias&1e8=1e Vad gör du nu?
Just nu håller alla papper på att fyllas i och skickas in ett efter ett! Sen blir det en spänd väntan på om jag kommer in på skolan i Paris eller ej. Men än så länge ser det ljust ut! Tanken är att jag ska studera Fashion Styling tre år i Paris på Instituto Maragoni, därefter kan jag gå en sista utbildning för att få mitt Master diploma som stylist.

opzioni binarie epub Framtidsplaner?
Jag har mängder av delmål på vägen som skall göra att jag når dit jag vill i framtiden. Så fort jag får mitt Master diploma kommer jag ha mängder av möjligheter inom yrket som stylist. Jag är även intresserad av mode, foto och design. Jag kommer att leta utbildning efter utbildning samtidigt som jag bygger upp mitt egna varumärke och namn inom branschen. Haute couture i Paris är det som lockar mest! Det är en tuff bransch, högt tempo och mycket stress. Det gäller att man har passion och envishet för att lyckas! Viktigast är att man tycker att det är det roligaste som finns!

rencontres regionales de l'innovation 2013 Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag valde DBGY i Helsingborg eftersom det var en av de få skolor som hade en så pass bred linje inom stylist som jag var ute efter. En stylist ska inte bara kunna makeup eller kläder. Som stylist ska du ha hela paketet och DBGY lär ut allt det och lite till. Tack vare att lärarna är så duktiga inom sina ämnen och har många kontakter så har alla elever fått chansen att verkligen ta sig in i branshen. Jobben började trilla in redan under första året av gymnasiet. Det gör att man kombinerar undervisningstid i klassrummet med erfarenheter från verkliga arbetslivet. Jag tog chansen och ställde upp på i princip alla jobb som dök upp! Det gjorde att jag bygde upp ett stort kontaktnät redan innan jag tog studenten. Det är ju det som avgör om du får jobben eller ej.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Det finns mycket som är positivt med DBGY. Skolan ligger centralt i Helsingborg, perfekt för alla oss som pendlar. Det går precis lagom många elever på skolan. Den känns personlig och jag fick verkligen den hjälp jag ville ha och behövde för att utvecklas. Sen lärarna, matkorten och alla jobbmöjligheter! Det var ingenting jag saknade på skolan, allt fanns där och jag hade den bästa mentorn någonsin!

Vad tyckte du om lärarna på skolan?
Det absolut bästa på skolan är just lärarna. Många elever kommer direkt från grundskolan, skoltrötta och med bilden av lärare som inte verkar ha viljan att undervisa. Här var det verkligen tvärtom. Lärarna lägger ner all sin tid på oss elever. De har passionen och viljan att hjälpa sina elever med allt som behövs. Lärarna och mentorerna är glada, positiva och enormt begåvade. Man märker att de brinner för sitt yrke och ämnena de undervisar i. Det motiverar oss elever enormt mycket. Bara plus!

Läs merStäng
Abdullah Tetik, Beteendevetenskap

Abdullah Tetik, Beteendevetenskap

Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag valde DBGY i Helsingborg för att jag främst var intresserad av en liten skola där man kan få mer individuellt stöd och hjälp. När jag var på ett öppet hus kände jag att alla var nära varandra och att man blev smittad av gemenskapen som fanns på skolan! Förhoppningsvis för vi detta vidare!

Kan du berätta lite om programmet du går på?
Jag går på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap. Här har man många teoretiska ämnen. Det bästa med det är att man tack vare ämnen som sociologi, psykologi och människors miljöer lär känna sig själv bättre. Det inkluderar även att man förstår sin omgivning mer och mer. Man lär sig att vara analytisk och kritisk på ett bra sätt. Man utvecklar en otrolig självständighet, vilket är bra för framtiden!

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Det bästa med DBGY är som sagt att gemenskapen är så fantastisk och att man på sätt och vis blir som en liten familj i klasserna! Lärarna tar väldigt bra hand om eleverna och man får all hjälp man behöver, om inte mer! Skolan är riktigt bra! Alla lär känna alla och det skapar en gemenskap.

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen
Jag är en ung påg på 18 år och jag tycker väldigt mycket om att umgås med mina kompisar, men en stor prioritering i livet är skolan!

Vad tycker du om lärarna på skolan?
Lärarna på skolan är fantastiska, speciellt min mentor som alltid försöker hjälpa mig och ger mig intrycket att han bryr sig om mig, vilket är viktigt ur mitt perspektiv.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag har funderat väldigt länge på att studera vidare efter gymnasiet och jag har valt att läsa juridik.

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan? .
Jag har deltagit på många öppna hus och mässor för skolan och njuter av det! Jag ska även vara med på en studie i Lund som går ut på hur inlärning går till!

Läs merStäng
Aimee Jörliden, Programansvarig Hår- och makeupstylist/hantverksteknik

Aimee Jörliden, Programansvarig Hår- och makeupstylist/hantverksteknik

Hur är det att jobba på Drottning Blankas Gymnasieskola?
Det är ett kreativt, utvecklande och ett stimulerande jobb. Jag har jobbat på DBGY i Helsingborg i tre år och jag var med och startade upp skolan. Jag hade sedan tidigare jobbat på en privatutbildning för makeupartister och som frisör på salong. Att komma in i den riktiga skolvärlden har varit insiktsfullt och jag har utvecklats enormt både som pedagog och som människa.

Vad är speciellt med Drottning Blankas Gymnasieskola i Helsingborg?
Min bild av vår skola i Helsingborg är att vi är väldigt nära varandra, elever och lärare. Vi har bra samarbeten och är lyhörda när det gäller varje elevs behov. Lärarna i de praktiska ämnena har god kontakt med arbetslivet och kan därför erbjuda bra arbetstillfällen och praktikplatser. Vi erbjuder en bred utbildning, så väl teoretisk som praktisk. Vi är bra på entreprenöriellt lärande.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Bredden på utbildningarna och de många specialiseringarna. Det är mycket vi har på DBGY som inte går att hitta på andra gymnasieskolor. Kompetenta lärare som brinner för sina ämnen och undervisningen med eleverna. Vi jobbar aktivt med likabehandling och det vävs in i ämnena. DBGY-skolorna är mindre i storlek, vilket gör att det är lättare att se till varje individs behov.

Vad tycker du om eleverna på skolan?
Engagerade! Det märks att eleverna är engagerade i skolan och känner en stor gemenskap.Dagens elever är entreprenörer när de tar sin student. De har ofta klara visioner om hur de ska ta sig vidare i livet och börjar jobba med sin framtid redan i skolan. Det tycker jag är häftigt, att känna att man inspirerat och fått enskilda individer att hitta sin passion och lust för arbetslivet!

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Jag är 28 år och är utbildad frisör och makeupartist. Jag bor mitt i centrala Helsingborg och flyttade in till centrum för att jag skulle ha nära till skolan, eftersom jag har en liten hund på fyra år, som jag går hem till på lunchen. Jag har ett stort konst-, film- och musikintresse och går ofta på bio, utställningar och konserter. Jag undervisar i hår och makeup och det är ett av mina största intressen. Att vara kreativ är min passion! Alla mina intressen vävs ihop och syns i min undervisning och i mitt arbete när jag är ute och frilansar på modevisningar och andra jobb.

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?
2011 startade jag ett samarbete med The Tivoli i Helsingborg. Vi har en tradition där elevernan i årskurs två får göra en stor hår- och makeupvisning med ett tema som byts ut varje år. Visningen äger rum på The Tivoli i Helsingborg, som är en av Skånes största nöjesarenor. Jag startade en insamling för ”Hemlösas Hus” i vintras. Tillsammans med eleverna på skolan tog vi emot kunder i vår stylistsalong och samlade in pengar och kläder som vi skänkte till bättre behövande. Jag brukar ta med mig elever på frilansjobb och även ge elever jobb som jag själv inte hinner ta. Detta har gjort att eleverna är väl förberedda efter skolan och många av dem har redan knutit kontakter och startat nätverk. Eleverna utvecklar på så sätt ett entreprenöriellt tänkande.

Läs merStäng
Therese Vickers,  Programansvarig Hantverksprogrammet Spa och Hudvård

Therese Vickers, Programansvarig Hantverksprogrammet Spa och Hudvård

Hur är det att jobba på Drottning Blankas Gymnasieskola?
Det är roligt och intressant. Man möts varje dag av nya utmaningar och händelser.

Vad är speciellt med Drottning Blankas Gymnasieskola i Helsingborg?
Vi har ett starkt lärarteam med hög kompetens i sina ämnen. Detta avspeglas på eleverna och visar då goda resultat. Vi är en liten skola med ett stort engagemang.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
De specifika inriktningarna som eleverna kan välja. När eleverna har tagit studenten har de så många olika möjligheter framför sig.

Vad tycker du om eleverna på skolan?
Det är ofta små klasser i varje årskurs. Detta gör att eleverna skapar nära och bra relationer med varandra och miljön i klassrummen blir både lugnare och roligare.

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Jag skulle nog säga att jag alltid är nära till skratt, gillar att prata och diskutera och tycker om att leva lite vardagslyx. Det är säkert min utbildning till hudterapeut som styr detta. För att koppla av går jag gärna till ett spa för att få massage eller ansiktsbehandlingar. Jag gillar att vara "busy" och har alltid flera projekt igång samtidigt.

Hur hjälper lärarna på Drottning Blankas Gymnasieskola de elever som behöver extra stöd?
Med tanke på att klasserna är relativt små har varje lärare tid att hjälpa varje elev från deras nivå. Det finns handledningstillfällen, för nästan varje lektion, att gå på om man behöver extra stöd och hjälp, både i teoretiska och praktiska ämnen.

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?
Vi har precis kommit hem från en resa till London med SPA11. Vi har nu startat upp ett samarbete med London College of Fashion, som kommer att ske mellan dem och Spa och Hälsa. Sedan har åk 3 varit på kurs på Comwell Spa i Helsingör och i framtiden kommer vi söka stipendier för utlandspraktik.

Läs merStäng

Samarbetspartners

Vård- och omsorgscollege

Besök hemsida »

SEYF

Vi är anslutna till SEYF, Svenska Estetikers Yrkesförbund. Det är ett förbund som bildades 2001 och är öppet för alla yrkesutövande terapeuter inom estetiken. I samarbete med SEYF erbjuder vi diplomering till SEYF diplomerad hudterapeut.

Besök hemsida »