Om DBGY Kungsbacka

Skolan är kreativ och studieinriktad samt med internationella kontakter och många samarbetspartners. Vi finns nära allt, mitt i centrum vid Lindens torg. Låt din karriär starta hos oss. Skolan har ett stort nätverk för ett givande samarbete med näringslivet, vilket bidrar till bra och unik praktik, arbete med internationella projekt, kontakter för ett fortsatt yrkesliv samt även sponsring med speciella material och produkter som vi använder i undervisningen.

Några exempel på tidigare samarbetspartners är Amsii, Fastighetsbyrån, Poseidon, Tjolöholms slott samt Hotell Oliva Nova i Spanien. Dina lärare har arbetslivserfarenhet och stort branschkunnande utöver sin pedagogiska bakgrund. De strävar efter att arbeta ämnesövergripande, med ett helhetstänk och verklighetsanknutet för att ge dig en känsla av att skolan och världen utanför är tätt sammanknutna. Det du lär dig hos oss kommer ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas med vidare studier och ditt framtida yrke. Vi förbereder dig helt enkelt för kommande utmaningar. Ta gärna del av vår kvalitetsrapport för 16/17.

Vår skola i Kungsbacka har varje år en modevisning och en utställning där elever från skolans alla program hjälps åt att visa upp sina kunskaper. Elever från Management är konferencierer, modeelever visar upp sina kollektioner och våra frisör eller hår- och makeupstylister står för styling och hår. Här kan du se ett smakprov på Kungsbackas årliga Vårsalong.

Varmt välkommen till oss!

Boka tid på salongen

Vår elever på Hantverksprogrammet inriktning Frisör har, som en del i sin utbildning, kundmottagning. Ta chansen och beställ en klipp- eller färgtid på salongen till förmånliga priser.

Öppettider för salongen är måndagar kl 13.00-17.00. Tidsbokningen är öppen på dessa tider och bokas på 0300-56 63 43. Vi erbjuder förmånliga priser och har en prislista för behandlingar utförda av våra elever. Hjärtligt välkommen!

 

Eleverna och lärarna berättar

Sarah Larsson, Hår- och makeupstylist, studenten 2011

Sarah Larsson, Hår- och makeupstylist, studenten 2011

locanto mujer busca hombre los angeles Vad har du gjort efter studenten?
Sedan studenten har jag utbildat mig som nagelteknolog i gelé och elfil samt gått Make Up Stores intensivutbildning. Jag hade haft praktik i Make Up Store butiken i Gävle som även är min hemstad. Jag fick jobb i butiken samma månad som jag tog studenten. Månaden efter startade jag upp mitt företag där jag sminkar, fixar bryn, fransar och bygger naglar.

go Framtidsplaner?
Jag började med att hyra in mig hos en frisör men nu har jag allt hemma i gästrummet. Jag har även gjort lite småjobb som att vara Make Up Artist-assistent till ett uppslag i ”Sofis mode”, Assa visningen i Annexet -11 och har samarbetat med en fotograf och Poledance här i Gävle. Nu i december börjar jag hyra in mig på salongen ”Stockholm Beauty" i Gävle och där kommer jag bygga naglar en dag i veckan. Jag har även börjat permanentat ögonfransar i min salong och nästa år ska jag erbjuda ansiktsbehandlingar. 2013 ska jag även vara med och assistera på Make Up Stores visning i Annexet, sminka poledance-tjejerna på mässor och vem vet vad mer? Time will tell!

Läs merStäng
Emma Byfors, Hår- och makeupstylist, studenten 2011

Emma Byfors, Hår- och makeupstylist, studenten 2011

http://bossons-fute.fr/?fimerois=site-de-rencontre-tiilt.fr&f01=41 Vad har du gjort efter studenten?
Under sista terminen i trean sökte jag till filmarbetarutbildningen, som ligger i Trollhättan, med inriktning mask. Tack vare Alinees och Lillis hjälp kom jag in!

rencontre maghreb msn index Framtidsplaner?
Efter utbildningen är tanken att jag ska få assistentjobb på maskavdelningen inom film. Vi får ser hur det går! Under utbildningen har jag varit i många olika städer och på många märkliga platser och spelat in film! Just nu är detta det roligaste som finns - en skapande process med mycket jobb, planering, kreativitet, snabba lösningar och en fantastisk omgivning av fantastiska människor!

Läs merStäng
Victoria Utberg, Hår- och makeupstylist, studenten 2012

Victoria Utberg, Hår- och makeupstylist, studenten 2012

http://hargapintugarasi.com/bireu/5372 Vad har du gjort efter studenten?
Jag har gjort lite olika saker sedan jag tog studenten. I somras arbetade jag i en lite mindre klädbutik i Göteborg. Jag var även i Stockholm och hjälpte till under Stockholms modevecka. Då arbetade vi med märken som Ann-Sofie Back, Tiger of Sweden, Filippa K dam- och herrvisning och The Local Firm.

best local hookup apps Framtidsplaner?
Under min sista praktikperiod i trean var jag hos stylisten Robert Rydberg i Stockholm. Jag har fått ovärderliga kontakter från mina praktikperioder. Tack vare dem kunde jag få jobb på Stockholm Fashion Week 2012 och ingår nu i team Rydberg. Jag kommer att arbeta med Roberts egna visning på Elle galan 2013 och andra jobb som dyker upp under året. Jag fokuserar även på att ta färdigt mitt körkort och till nästa år planerar jag och en vän att åka utomlands och plugga/jobba. Exakt med vad vet jag inte ännu!

Läs merStäng
Josefina Hammarlund, Modedesign, studenten 2012

Josefina Hammarlund, Modedesign, studenten 2012

http://bowlnorthway.com/?jisdjd=rossini-trading-listino-prezzi&90b=1d Vad har du gjort efter studenten?
Sedan jag tog studenten har jag studerat vidare på Stenebyskolan där jag läser programmet läder, skinn och päls. Utbildningen är högskoleförberedande och mina planer efter Stenebyskolan är att studera vidare på högskolan, för att bli teatersömmerska. Under gymnasiet jobbade jag även på en maskeradbutik som hyr ut kläder, där jag jobbade som sömmerska och det gör jag fortfarande ibland!

Läs merStäng
Johanna Nordblom, Frisör, studenten 2012

Johanna Nordblom, Frisör, studenten 2012

tous les site de rencontre payant Vad har du gjort efter studenten?
Direkt efter studenten började jag jobba heltid som frisör-trainee på Elite by Ulla-Britts hårdesign, som ligger i Kungsbacka. Dessutom har jag under hela hösten åkt runt och frilansat en hel del på olika plåtningar, med bland annat nelly.com, milajki och ett band.

I november 2012 blev jag tillsammans med en makeup artist även nominerad till en stylisttävling i Stockholm som heter Attitude, som vi vann! 2013 började med en stor plåtning för Silicias nya reklambilder. Jag har även assisterat på en Wellakurs och var med på Fashion week i Stockholm, där jag stylade hår.

enter Framtidsplaner?
Jag jobbar och kämpar mig uppåt och har verkligen märkt att man klarar allt om man bara kämpar och tror på sig själv. Min dröm i framtiden är att om några år flytta, först till Stockholm, sedan USA. Där vill jag frilansa och styla på film, plåtningar och olika events och kanske någon dag på salong. Jag lever i nuet och har hela tiden projekt jag planerar efter. Jag vet att 2013 kommer bli hur bra som helst och jag längtar efter att se vad som kommer att ske i framtiden. Jag älskar mitt jobb och vet att inget är omöjligt!

Läs merStäng
Christopher Mattsson, Samhälle-Management , studenten 2012

Christopher Mattsson, Samhälle-Management , studenten 2012

category dating Vad har du gjort efter studenten?
Efter studenten beslutade jag mig för att läsa vidare på juristprogrammet på Göteborgs universitet. Under det dryga ett år jag har läst till jurist så har jag lärt mig fantastiskt mycket och tiden flyger! Mina närmaste planer för framtiden är att under min studietid engagera mig ideellt. Detta för att ha möjlighet att använda det jag lär mig i praktiken, men också för att kunna bistå de som behöver hjälp med juridiska frågor av enklare sort.

follow site Framtidsplaner?
Ett mer långsiktigt mål, efter det att jag är klar med min utbildning, är att uppfylla min barndomsdröm och vidareutbilda mig till advokat. Jag vet inte än inom vilket område jag vill vara verksam i, men som alla andra drömmer jag om att kunna bli framgångsrik i det jag åtar mig!

Läs merStäng
Matilda Stävenborg, Hår- och makeupstylist, studenten 2011

Matilda Stävenborg, Hår- och makeupstylist, studenten 2011

http://www.casinoslots24h.com/?antippe=emission-tv-rencontre-nu&bc0=38 Vad har du gjort efter studenten?
Redan under sista året på gymnasiet började jag arbeta på kvällar och helger som Make Up Artist och tele-säljare. Efter studenten fick jag jobb som ekonomisk rådgivare-assistent och arbetade på Exceed VPAB och Model Lab samtidigt. Under min sista termin hade jag sökt en utbildning utomlands. På min student visste jag att jag skulle åka i slutet på 2011! Skolan jag kom in på heter ”South Seas film and television school”. Den ligger i Auckland på Nya Zeeland och utbildningen är på ett år med mycket intensiva, men roliga studier!

Framtidsplaner?
Jag har gått inriktning Production Design, vilket innebär smink, mask och rekvisita för film och Tv-produktioner. Jag tar snart min examen och efter den kommer jag att vara kvar på Nya Zeeland ett tag. Jag har fått jobb på en långfilm som kommer att spelas in under 21 hektiska dagar. Jag kommer att åka hem lagom till jul! Därefter ska jag söka jobb inom film och tv ute i Europa. Jag har fått kontakt med folk på Nordisk Film och skall i februari bland annat sminka deltagare och programledare i ”Kändishoppet”.

Läs merStäng
Madeleine Larsson, Modedesign, studenten 2010

Madeleine Larsson, Modedesign, studenten 2010

Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Nar jag var 16 år och skulle välja gymnasieskola fanns det ingen tvekan på vad jag ville göra. Jag var redan fast besluten om att välja ett estetiskt program med inriktning mot textilier och sömnad. Valet av en mindre och därmed mer personlig skola var självklart. Tiden i Kungsbacka blev min fristad, men framförallt en plats att växa i mig själv med hjälp av min omgivning. En mindre skola som Drottning Blankas Gymnasieskola innebar personlig kontakt med drivna och erfarna Iärare, samt en varm miljö att studera i. Under min tid på DBGY i Kungsbacka kände jag ett starkt stöd från mina Iärare och blev alltid väl bemött och uppskattad.

Vad gjorde du efter studenten?
Med skolans och min mentor Meya Leribles hjälp gick jag vidare med att läsa vidare på Paris American Academy direkt efter studenten. Under min tid på Paris American Academy har jag haft chansen att arbeta med fantastiska Iärare från modehus som Yves Saint Laurent, Nina Ricci, Pierre Cardain, Madame Gres och Azzedine Alaia. Jag har haft praktikplatser hos Elie Saab och Georges Hobeika och jobbat backstage för visningar med Rick Owens. 2012 åkte jag och en annan svenska till Melbourne, Australien, för att representera Paris i ett event med modestudenter från Paris, London, Barcelona och Milano.

Framtidsplaner?
Sedan examen i maj 2012 jobbar jag som assisterande Iärare för Haute Couture och Skädderi på Paris American Academy samt praktiserar i en av Chanel's Haute Couture ateljeer i Paris. I september 2013 börjar jag ett lärlingsprogram via La Chambre Syndicale de Ia Haute Couture Parisienne, där jag skall spendera halva tiden med att studera och halva tiden med en mentor hos Chanel.

Läs merStäng
Mira Freienbergs, Modedesign

Mira Freienbergs, Modedesign

Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag valde Drottning Blankas Gymnasieskola för att skolan erbjöd just det programmet som jag var ute efter och så hade jag hört väldigt gott om DBGY i Kungsbacka. Det kändes redan bra när jag var där på öppet hus!

Kan du berätta lite om programmet du går?
Jag går Estetiska programmet Modedesign och det innebär mycket kreativt arbete som till exempel bild och sömnad. Jag slipper de ämnen jag inte tycker om, bland annat kemi och fysik. Vi får jobba mycket självständigt och ta stort ansvar för våra arbeten och projekt.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Det bästa med DBGY är att jag får leva min dröm! Skolan är liten, man vet vem alla är och man kommer nära lärarna som jag tycker är jätte trevliga. Sen är lokalerna bra!

Vad har du för fritidsintressen?
Jag bor i Hovås (Göteborg) så jag har ganska långt till skolan, men det är det värt! Jag går i 2:an och är intresserad av mode och bild. På min fritid tittar jag på drama, rider, bloggar till och från och umgås med kompisar, men för det mesta ritar jag och lyssnar på musik. Jag har ritat så länge jag kan minnas och det är något jag måste göra för att må bra. Nu mera får jag mycket inspiration från min musik och musikvideos.

Vad tycker du om lärarna på skolan?
Jag tycker lärarna är väldigt trevliga och bemöter mig väldig bra. De är Intresserade och månar om oss elever. De är kunniga i sina ämnen.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Min dröm är att bli modedesigner och att driva ett framgångsrikt företag. Eftersom jag främst vill inrikta mig på bild så kan jag även tänka mig att jobba som illustratör. I höst ska jag hjälpa till och lära barn bild på en kurs. Det är förhoppningsvis början på min karriär...!

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?
Varje år har skolan något som kallas Vårsalong. Då får modeeleverna visa vad de har lärt sig genom att visa vad de har sytt upp under året. Alla på skolan samarbetar för att fixa en superdag. Samarbetet gör att vi alla kommer nära varandra och hjälps åt. Jag har bara varit med en gång, men det var ett av de roligaste projekt jag har gjort. Jag ser redan fram emot nästa gång!


Läs merStäng
Sebastian Osbeck, Lärare i Matematik och Naturkunskap

Sebastian Osbeck, Lärare i Matematik och Naturkunskap

Hur är det att jobba på Drottning Blankas Gymnasieskola?
Att arbeta på Drottning Blankas Gymnasieskola i Kungsbacka upplever jag som väldigt roligt och givande. Jag möter många olika elever med olika mål i livet, vilket gör att mitt jobb som lärare hela tiden varierar. Kopplingen till näringsliv och externa samarbetspartners tycker jag också är väldigt givande och spännande. Det ger mig nya infallsvinklar i min undervisning. Förutom de aspekterna arbetar jag med världens bästa kollegor. Det är sällan jag har upplevt en sådan sammanhållning och ett sådant stöd som jag gör här. Det bidrar till att jag känner en trygghet i min roll som lärare. Att känna att jag kan bolla idéer och tankar med mina kollegor är en styrka som är väldigt viktig för mig.

Vad är speciellt med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Det som är speciellt med DBGY i Kungsbacka är bland annat den lokala förankringen. Vi arbetar i nära samarbete med företag och verksamheter i kommunen för att få en verklighetsanknytning till kursernas olika innehåll. Detta gör bland annat att eleverna får en tydlig bild av varför kursernas innehåll är viktiga. Jag upplever också att de externa samarbetena motiverar eleverna till att göra bra resultat och att de känner glädje i sin skolgång. Våra ledord, glädje, kreativitet, personlig och framtidstro, är också viktiga aspekter för att kunna ge våra elever en givande gymnasietid. Dessa ledord präglar vår undervisning.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Det bästa med DBGY är mångfalden och bredden i utbildningarna vi erbjuder. Jag tycker att elever ska få möjlighet att utveckla sina tankar och idéer och de får de på DBGY. Kreativitet ska uppmuntras och de entreprenöriella egenskaperna är viktiga för framtiden. Jag upplever att vi har en tydlig undervisningsmodell som vi strävar efter att arbeta utifrån där de olika kurserna kompletterar varandra i samarbete med det lokala näringslivet.

Vad tycker du om eleverna på skolan?
Att arbeta på Drottning Blankas Gymnasieskola är väldigt givande och spännande. Eleverna är kreativa och tänker i många olika banor. Det gör att undervisningen blir väldigt varierad och ingen kurs är den andra lik. Som lärare vill jag alltid, i största möjliga mån, anpassa undervisningen efter de olika förutsättningarna jag ställs inför. Att följa eleverna under de tre år de går hos oss är spännande eftersom man märker hur de utvecklar sina olika egenskaper.

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Jag är, som person, väldigt lugn och trygg i mig själv och det jag gör. På min lediga tid tycker jag mycket om att ta vara på dagen. Det kan vara t.ex. att gå med familjen på Liseberg, besöka Slottskogen i Göteborg eller läsa en bok på balkongen med en kopp kaffe. Jag är mycket sportintresserad och ser gärna på hockey eller fotboll. Jag drivs också mycket av att utveckla mig själv, vilket gör att jag gärna läser kurser av olika slag. Det kan vara kurser rörande allt från natur och miljö till historia.

Hur hjälper lärarna på Drottning Blankas Gymnasieskola de elever som behöver extra stöd?
Om en elev behöver extrastöd i något ämne utgår vi ifrån var eleven är. Att individualisera och behovsanpassa stödet är viktigt för att eleven ska känna att stödet är till för just dem. Denna stödinsats planeras i samråd med eleven så att hon/han känner delaktighet i planeringen. Gemensamt tar vi även fram tidpunkter för ett par avstämningstillfällen för att uppföljning och fortsatt arbete ska fortlöpa på ett bra sätt. Denna planering finns tillgänglig för eleven och dess vårdnadshavare samt i det eventuella åtgärdsprogram som finns för eleven, så att dessa kan följa planeringen.

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?
Jag har deltagit i några olika projekt där skolan samarbetar med näringslivet, vilket jag tycker är väldigt givande. Ett projekt jag startade med eleverna i kursen "Projekt och företagande" var att samarbete med ett lokalt företag gällande marknadsföring och ekonomisk planering. Där fick eleverna ett skarpt projekt av företaget, vilket gick ut på att ta fram en marknadsföringsplan för att nå ut till ytterligare målgrupper. Företaget satte de ekonomiska och praktiska ramarna för marknadsföringsplanen och eleverna hade sen dessa ramar att utgå ifrån. När marknadsföringsplanen var framtagen, redovisades denna plan för både resterande elevgrupp i kursen samt för företagets ledning. Detta gav eleverna en inblick i hur marknadsföring och ekonomi samspelar i ett företags utveckling och tillväxt. De fick även en god inblick i hur det är att driva skarpa projekt gentemot en kund. Detta projekt fick mycket bra feedback i den efterföljande utvärderingen.

Läs merStäng

Samarbetspartners

Glitter

Nära APL-samarbete med skolans stylistelever, där fokus ligger på hårstyling, accessoarer, kundbemötande och service. Besök hemsida »

Erikshjälpen

APL-samarbete med våra stylistelever som får ansvara för avdelningen med kläder och accessoarer genom skyltning och styling av dockor. Utför barnsminkning på Eriksdagen. Innebär även träning i hur man kan arbeta med återvinning, miljötänk och kundbemötande.Besök hemsida »

fb interiör

Besök hemsida »