see Hem > Linköping > Om DBGY Linköping

Om DBGY Linköping

Personligt engagemang för bättre resultat

http://libraryinthesky.org/?bioeser=mujeres-solteras-en-concepcion-chile&c1d=77 Hos oss på Drottning Blankas Gymnasieskola följer vi ledstjärnan “Personligt engagemang för bättre resultat”. Syftet med vår ledstjärna är att beskriva vad vi skall sträva efter varje dag. Den representerar vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola. Genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever skall vi nå ett bättre resultat. Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden, ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential och få uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet.  I vardagen innebär det att:

Du som elev

  • Tar ansvar för dina studier.
  • Visar hänsyn till dina klasskamrater och lärare.
  • Har ett intresse för din valda profil och utbildning.

Våra lärare

  • Lyssnar, är lyhörda och vägleder dig.
  • Visar intresse i din utveckling och ger dig positiv  förstärkning.
  • Är kreativa och har höga förväntningar på dig som elev.

source site Lyckas vi nå detta tillsammans är vår erfarenhet att vi når ett bättre resultat, oavsett om det handlar om betyg, vidare studier, anställningsbarhet eller om att helt enkelt trivas i vardagen under din gymnasietid.

Som stöd till vår ledstjärna arbetar vi också efter fyra ledord. Trygghet, Nyfikenhet, Framtidstro och Lust att lära.

follow url Trygghet 
Genom att elever, lärare och annan personal känner ett gemensamt ansvar för arbetsmiljön på skolan och har respekt för varandra.

http://serezin-du-rhone.fr/pifpaxys/3919 Nyfikenhet
Genom att vi uppmuntrar alla, elev som lärare, att vara nyfikna och pröva nytt och tillsammans våga tänka annorlunda. Hos oss har vi en miljö och kultur som tillåter att vi får lov att göra fel. Vi vågar testa att göra nya saker och har mod att våga misslyckas.

gcm forex nasıl Framtidstro
Genom att du som elev ska känna dig väl förberedd för samhällets ständigt nya behov, utmaningar och möjligheter. Vi samarbetar med det lokala näringslivet och har ständig utveckling av våra lärare.

https://dunkl.co.at/deposti/6077 Lust att lära
Genom att kunskap är i fokus på våra skolor och lärarnas engagemang är stort för att du ska nå dina mål.

Hos oss kan du alltid få grundläggande högskolebehörighet, även om du läser ett yrkesförberedande program. Då kan du nämligen välja till kurser som ger dig grundläggande behörighet. Vi har självklart studieförberedande program som ger dig högskolebehörighet direkt.

En del av AcadeMedia – Elevgaranti

Vi är en del av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag. AcadeMedia bedriver verksamheter i hela utbildningskedjan: förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Under ett år går 60 000 förskolebarn och elever samt 80 000 vuxenstuderande i någon av AcadeMedias verksamheter. AcadeMedia har 12 000 medarbetare och över 500 förskolor, skolor och vuxenutbildningsenheter, i Sverige, Norge och Tyskland go .AcadeMedia har en utbildningsgaranti som innebär att du som elev är garanterad att få slutföra dina studier hos oss. Läs mer om Elevgarantin här.

Alla AcadeMedias elever i gymnasieskolan är väl försäkrade om olyckan skulle vara framme. Elever omfattas under heltid och har gällande försäkring dygnet runt hela försäkringsperioden, även under helger och ferier. Läs mer mer om försäkringen här.

go to site Vår ekonomi

Skolinspektionen har den senaste tiden flaggat för att de kommer att fokusera betydligt mer på fristående skolors ekonomi än tidigare. Det är bra! Att ha en stark ekonomi är en trygghet för våra elever och medarbetare. Här kan du läsa mer om vår ekonomi, och har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta rektor på skolan.

http://missionnorman.org/emiios/187 Klagomålshantering
Om du som elev eller vårdnadshavare har klagomål på utbildningen har vid rutiner för detta Läs mer här under ”Lämna klagomål”
http://www.idfopoitiers.fr/maskoer/2483

source site Kvalitetsrapport
På vår skola bedriver vi ett systematiskt kvalitetsarbete för att höja våra elevers kunskapsresultat och för att elever och personal skall trivas hos oss. Ta gärna del av Kvalitetsrapporten. Rapporten avser 2014/2015.