Nyheter

Studenten 10 juni

Den 10 juni kl 15 är det utspark för våra studenter på Stadsparkcafeet. Varmt välkommen att fira med oss!

studentmössa 2

Elever skapade film på tema Disney

Den 2 maj var det världspremiär på filmen ”Disney i modern tappning”. Ta en titt på vad våra fantastiska elever på samtliga program skapat tillsammans!

lund

2016 är Yrkesutbildningens år!

På DBGY har vi både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Titta på filmen så får du veta mer. Kontakta oss gärna om du har frågor!

DBGY Lund utan anmärkning vid Skolinspektionens tillsyn

Under mars månad genomfördes en tillsyn av skolan som berörde områdena: Undervisning och lärande, Trygghet, studiero och åtgärder mot kränkande behandling samt Styrning och utveckling av verksamheten. Tillsynen innefattade dokumentationsgranskning, besök på skolan och även intervjuer med elever, lärare, rektor och elevhälsa. Skolinspektionens beslut innebär att DBGY Lund uppfyller kraven i författningarna inom granskade områden och är ett kvitto på det goda kvalitetsarbete som skolan bedriver.

Alla huvudmän, alltså kommuner, utbildningsföretag och andra organisationer som driver skolverksamhet får besök från Skolinspektionen under en treårsperiod från och med 2015. Tillsynen bidrar till trygg miljö, goda kunskapsresultat och en likvärdig skola för alla elever. Tillsynen utgår från de lagar och regler som gäller för den granskade verksamheten.

Stylist-SM 2016

Finalen i årets Stylist-SM gick av stapeln i Göteborg den 8 april och så här gick det i finalen!  Vi säger stort grattis till DBGY Helsingborg som placerade sig på tredje plats med Merkurius! Mer information, bilder och film finns på tävlingens egen hemsida http://stylistsm.se/

IMG_1259

Deltävlingen hölls i Lund och här kan du titta på filmen från deltävlingen.

Drottning Blankas elevsalong

Varför inte boka tid på Drottning Blankas elevsalong? Eleverna håller normalt salongen öppen på tisdagar mellan kl 14.00 och 16.30. Titta på vår Salongsmeny. Välkommen med din bokning på stylistsalong@dbgy.se

Stylist på DBGY i Lund

På Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund har du möjlighet att bli diplomerad hår- och makeupstylist. Vill du utbilda dig till stylist? Läs mer här!

HVSTY_Lund_403x403_WEBB

Våra stylister har en egen hemsida. Titta gärna in på den och låt dig inspireras! Titta på film från vår epokmodeshow – Mode genom tiderna och vår inspirationsfilm om att plugga till Stylist på DBGY i Lund

Våra lärare

Om du är nyfiken på våra lärare och på programmen de undervisar kan du läsa mer här om StylistDesign och inredning samt Kultur och sociala medier.

Är du nyfiken på vad vi gör på våra program?

Titta här!

Virtuellt Öppet Hus

I en virtuell värld bland alla Youtube-klipp och socialt flöde hittar ni vårt bidrag. Det virtuella öppna huset på två minuter som visar vilken skolan vi är på ett underhållande och informativt sätt. Ni möter elever och lärare i deras naturliga miljö. Välkommen in i vår värld!

Nyheter inför läsåret 2016/2017

Läsåret 2016/2017 startar vi upp två nya profiler. Läs mer genom att klicka på länkarna:
Uniform och beteende – Samhällsvetenskapsprogrammet – Beteendevetenskap (SABET)
Grafisk formgivning och reklam -Estetiska programmet – Bild- och formgivning (ESBIL)

DBGY i Lund har verksamhet på två adresser:

-Mårtenstorget 11, telefonnr 046-16 29 36
-Skomakaregatan 12, telefonnr 046-16 29 31

Våra program

Aktuellt

Lund på Instagram@drottningblankalund