Om DBGY Lund

Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund är en personlig och kreativ skola. Vi ligger centralt i staden, mycket nära till pendlingsmöjligheter och folkliv. Eleverna engagerar sig och tar ansvar tillsammans med pedagogerna och sin studiecoach för att bevara och skapa nya traditioner och påverka sin utbildning. På vår skola har alla gemensam tid med sin studiecoach och efterföljande studietid. Detta skapar större möjligheter för dig som elev att få en överblick över dina studier och din kunskapsutveckling. Nyfiken på våra utbildningar? Titta på vår egen film om våra program!

En skola för mänskliga rättigheter

Drottning Blanka i Lund är en av 21 skolor i Sverige som samarbetar med Amnesty för mänskliga rättigheter. Återkommande fortbildning för våra lärare och mänskliga rättigheter i undervisningen är något vi arbetar aktivt med. Läs gärna mer på Amnestys hemsida om vad samarbetet innebär.

Öppet hus och skuggning

Förutom våra http://beachgroupcommercial.com/?kachalka=publicita-trading-che-fanno-in-tv&e75=52 Öppna hus, som vi har i våra here nya lokaler på Skomakaregatan 12, är du är varmt välkommen att uppleva en vardag på skolan. Om du vill följa en elev under en vanlig skoldag maila till lund@dbgy.se för att boka ett datum för ditt besök.

http://www.industries3r.com/albiol/2416 Estetiska programmets egna hemsida
Eleverna på det estetiska programmet Design & inredning och Grafisk design & reklam har en egen hemsida. Besök den gärna genom att klicka här.

http://tc12bercy.fr/parazitu/3211 Stylist på DBGY i Lund
På Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund kan du bli diplomerad hår- och makeupstylist.Titta på vår inspirationsfilm om att plugga till Stylist på DBGY i Lund   samt  Airbrush – Stylist på DBGY i Lund

Våra stylister har en egen hemsida. Titta gärna in på den och låt dig inspireras!

På vår skola bedriver vi ett systematiskt kvalitetsarbete för att höja våra elevers kunskapsresultat och för att elever och personal skall trivas hos oss. Ta gärna del av vår kvalitetsrapport för 16/17.

Varmt välkommen till oss!

Är du ny eller kommande elev hos oss? Läs då vår elevguide!

Eleverna och lärarna berättar

Sanna Björup, STY12, Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Sanna Björup, STY12, Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

http://armor-deck.net/edikpedik/2253 Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola
Skolan verkade bra och jag är intresserad av hår- och stylistlinjen. Dessutom verkade skolan mysig och jag tyckte det verkade bra att ha matkort.

source url Kan du berätta lite om programmet du går på?
Vi sminkar, sätter upp hår och gör manikyr. Det är mycket teori vilket kan vara svårt.

http://hongrie-gourmande.com/frensis/5502 Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Programmet är roligt och det är bra stämning i klassen!

http://pialadunia.es/?espikoleto=citas-en-linea-epa&3ee=52 Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
När jag inte går i skolan träffar jag kompisar och tränar. Jag tränar bland annat box. Hemma har jag kaniner och höns som jag tar hand om.

http://missionnorman.org/emiios/2959 Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag vet inte riktigt. Antingen vill jag bli socionom eller stylist.

mercado opções binarias Har du deltagit i något speciellt roligt på skolan?
Det var roligt att göra manikyr på pensionärerna! Vi var med klassen på Nibblegården i Lund som är ett äldreboende.


Läs merStäng
Madelene, Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Madelene, Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

halkbank forex hesabı Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola
Jag var på Öppet hus och kände verkligen att det var bra gemenskap och jag fick en bra känsla av att vara här. Det är ju en mindre skola och då kommer man mer nära varandra.

Kan du berätta lite om programmet du går på?
Jag går samhällsvetenskapligt program, med inriktning beteende. I ettan läser vi kärnämnena och dessutom psykologi och människors miljöer, där vi lär oss hur människan fungerar med tankar och känslor och liknande samt hur vi fungerar i olika sammanhang. Alla i klassen är intresserade av människor och vill jobba med människor sen. Då är det en perfekt linje att gå, eftersom man lär sig om människokontakt. När du gått detta programmet kan du bli i stort sett vad du vill. Det är kul att man gör saker praktiskt också och inte bara teoretiskt: Vi har t.ex gått ut på stan och gjort experimentet "Bryt en norm", vi har intervjuat människor och besökt konstutställningar.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Bra kontakt mellan lärare och elever. Man är inte bara en i mängden. Det lilla formatet gör att man får bättre kontakt. Vi har mycket engagerade lärare och bra kontakt eleverna emellan. Alla är med alla på rasterna. Även om det finns vissa grupperingar, så kan man prata med alla.

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Jag är sjutton år och kommer från Kävlinge, vilket innebär att jag har rätt nära till Lund. Det är skönt eftersom jag inte tycker om att pendla. Jag har alltid tyckt om att lyssna på andra människor och att lära mig av det. Jag tycker det är jätteintressant! Som person är jag ganska impulsiv och nyfiken och vill gärna lära mig hur saker fungerar. Jag har ett stort människointresse. Mina huvudintressen är musik och dans. Det har det alltid varit. Jag går t.ex på Zumba på Gerdahallen.

Vad tycker du om lärarna på skolan?
Jag tycker lärarna är bra. De ser dig, är engagerade och vill verkligen att man ska klara skolan. Om man har problem försöker de hjälpa till att hitta lösningar.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Sedan jag började på DBGY har jag velat jobba med marknadsföring. Jag vill inte marknadsföra vad som helst, utan jag vill kunna göra skillnad i framtiden och t.ex marknadsföra ett projekt som kan gagna mänskligheten. På detta programmet lär jag mig hur människor fungerar och genom att vara skolambassadör lär jag mig marknadsföring. Jag lär mig hur människor reagerar på olika saker, vilket är bra för marknadsföring. Man kan lägga upp taktik på vad människor dras till och inte.

Har du deltagit i något speciellt roligt på skolan?
Mina favorittillfällen har varit mässor, öppet hus, experimentet "Bryt en norm" och dodgeboll-turnering. De sakerna var annorlunda och stack ut mycket. Det fick oss att komma närmare varandra, knyta kontakter och öppna upp möjligheter till nya vänskaper, samtidigt som man gjorde något kul. Genom mässor och öppna hus knyter man kontakter med nya elever som behöver ha sociala kontakter när de börjar. Det är kul, för då känns det att man gör nytta!

Vad skiljer Drottning Blanka från de stora gymnasieskolorna i Lund?
Jag har vänner som går på de skolorna och jag ser hur mycket mer de behöver stressa, eftersom de inte får den hjälp de behöver på lektionerna. Ser hur mycket större problem de har med läxor och hur avskilda de blir när de försvinner i mängden. Där lär man inte känna människor på samma sätt som här, vilket jag tycker är synd. Man får kontakter på ett annat sätt här, man lär sig på ett annat sätt också.

Läs merStäng
Kim Van Veenendaal, Lärare  i Estetiska programmet, Design och inredning

Kim Van Veenendaal, Lärare i Estetiska programmet, Design och inredning

Hur är det att jobba på Drottning Blankas Gymnasieskola?
På vår skola är ingen dag densamma! Fokus på kreativitet gör att varje dag är ett nytt äventyr vi alla bidrar till. DBGY är en professionell och progressiv skola som ger eleverna chansen att utveckla sitt bästa. Det är fantastiskt att vara med i denna process!

Vad är speciellt med Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund?
Vår mysiga skola och våra fina elever i Lund gör att stämningen här är mycket hemtrevlig. I Lund undervisar vi på ett personligt och individuellt sätt, som skapar en mycket trygg och trevlig gemenskap på skolan.

Vad är det bästa med skolan?
Alla våra elever får grundläggande högskolebehörighet och våra utbildningar håller en hög nivå. Eleverna kan utveckla sig själva så bra som möjligt, så att de efter tre fantastiska år hos oss är helt redo för nästa steg i sitt liv!

Vad tycker du om eleverna på skolan?
Trevliga! De har talang och är villiga att lära sig nya saker. En bra blandning av olika elever som är mycket intressant. Alla har respekt för varandra!

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Min passion är så klart allt som har att göra med design och interiör! Jag vill se så mycket som möjligt av världen så jag älskar att resa till olika länder och kontinenter. Jag gillar att göra galna saker, som skydiving, bungyjumping, blackwaterrafting osv. Mitt senaste beroende är dykning! På önskelistan finns att dyka med hajar.

Hur hjälper lärarna på Drottning Blankas Gymnasieskola de elever som behöver extra stöd?
Vårt individuella sätt att undervisa gör att vi upptäcker om en elev är i behov av extra stöd. Vi kan agera snabbt och hjälpa eleven så bra som möjligt genom extra uppgifter, personliga samtal, fördjupningstid och genom vår specialpedagog.Läs merStäng
Christoffer Stenson,  Lärare i Religion och Historia

Christoffer Stenson, Lärare i Religion och Historia

Hur är det att jobba på Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag tycker att det är en fantastiskt intressant och givande arbetsplats med trevliga och professionella kollegor samt helt underbara elever.

Vad är speciellt med Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund?
Det som utmärker Drottning Blanka i Lund tycker jag är närheten mellan elever och personalen.

Vad är det bästa med skolan?
Närheten; närheten mellan lärarna och eleverna, närheten till framgång, närheten mellan lärarna och skolledningen, närhetentill centrum och alla möjligheter det innebär.

Vad tycker du om eleverna på skolan?
Jag har som lärare alltid trivts med elever som är engagerade, viljestarka, sociala och målmedvetna och det är precis det jag får här på skolan.

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Jag är så lyckligt lottad att mina stora fritidsintressen är det jag undervisar i. Utöver det tränar jag ett seniorlag i innebandy. Dessutom har jag min stora familj att umgås med, så jag är sysselsatt på min fritid!

Hur hjälper lärarna på Drottning Blankas Gymnasieskola de elever som behöver extra stöd?
Lärarna visar stort engagemang för att eleverna med behov av extra stöd skall klara av sina studier genom att de individanpassar och är väldigt lyhörda för elevens behov. Lärarna har ett väldigt bra samarbete med vår specialpedagog. Utöver det har vi schemalagt fördjupningstid i Svenska, Engelska och mMtematik. Detta uppfattas utav både lärare och elever som en stor tillgång. Dessutom kommer vi att inför läsåret 13/14 att börja med schemalagd studietid, vilket jag tror kommer att kunna avlasta elevernas hemarbete och därigenom öka vår måluppfyllelse ännu mer.

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?
Jag har deltagit i ett gemensamt temaarbete tillsammans med Naturkunskapen och Svenskan gällande "Hållbar utveckling". Dessutom har jag tillsammans med elevrepresentanter från varje klass varit delaktig i uppbyggandet av elevrådet här på skolan. Vidare har jag engagerat mig i våra beteende- och inredningselevers avslutningsresa i årskurs tre till Zakynthos och ett projekt gällande havssköldpaddan Caretta caretta. Eftersom vi är en så liten skola, blir nästa alltid all personal engagerad i olika projekt när de skall genomföras. Exemel på detta är våra stylisters häftiga 1900-tals modevisning eller inredarnas utställningar. Det är vi alla tillsammans som utgör Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund.

Läs merStäng