Nyheter

Prova på att vara elev hos oss

Drottning Blankas Gymnasieskola, Trollhättan

Undrar du hur det är att vara elev på vår skola? Nu erbjuder vi alla som önskar möjligheten att prova på att vara elev hos oss under en förmiddag. Vi erbjuder s.k. skuggning vid följande tillfällen:

- Onsdag 19/10 08.30-12.00 Samhällsprogrammet
- Tisdag 22/11 12.50-15.30 Samhällsprogrammet
- Tisdag 18/10 09.40-14.00 Ekonomiprogrammet

Hör av dig till mig om du har några frågor eller vill anmäla dig för skuggning.

Välkomna till Drottning Blankas Gymnasieskola!

Bästa hälsningar:

Amanda Gustafsson, lärare.
amanda.gustafsson@dbgy.se

Sju snabba frågor till Joahnnes som tog studenten i juni!

Varför valde du DBGY gymnasieskola?
-Eftersom det är en liten skola med personlighet. Det är ganska ovanligt nu förtiden.

bild_100519

Vad tycker du är det bästa med DBGY?
Den fina gemenskapen och att alla stöttar varandra. Jag känner att jag har hittat många vänner för livet under min skolgång.

Berätta lite om dig själv och dina intressen
-Vid sidan av skolan sysslar jag med mediabranschen! Frilansar som skribent, är redaktör för tidningen ”Oh My Vlog” och är konsult inom sociala medier.

Vad tycker du om lärarna på din skola?
-De är framförallt väldigt förstående. Det märks verkligen att de finns där och stöttar i allt skolarbete och de är väldigt personliga, det skapar en skön stämning.

Vad händer nu?
-Då kör jag igång med mitt egna företag på heltid, massa spännande projekt, jätteroligt!

Hur ser den perfekta studendagen ut?
-Den är livlig och känslosam på samma gång. Och allra helst regnfri,haha

Till sist, har du något råd att ge till de elever som läser i Åk1 och Åk2 idag?
-Ta vara på tiden! Det går snabbare än vad man tror!

Tack Johannes och stort lycka till i framtiden!

2016 är Yrkesutbildningens år!

På DBGY har vi både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Titta på filmen så får du veta mer. Kontakta oss gärna om du har frågor!

DBGY Trollhättan utan anmärkning vid Skolinspektionens tillsyn

Under mars månad genomfördes en tillsyn av skolan som berörde områdena: Undervisning och lärande, Trygghet, studiero och åtgärder mot kränkande behandling samt Styrning och utveckling av verksamheten. Tillsynen innefattade dokumentationsgranskning, besök på skolan och även intervjuer med elever, lärare, rektor och elevhälsa. Skolinspektionens beslut innebär att DBGY Trollhättan uppfyller kraven i författningarna inom granskade områden och är ett kvitto på det goda kvalitetsarbete som skolan bedriver.

Alla huvudmän, alltså kommuner, utbildningsföretag och andra organisationer som driver skolverksamhet får besök från Skolinspektionen under en treårsperiod från och med 2015. Tillsynen bidrar till trygg miljö, goda kunskapsresultat och en likvärdig skola för alla elever. Tillsynen utgår från de lagar och regler som gäller för den granskade verksamheten.

Till finalen i melodifestivalen

Kollegor och elever i Trollhättan hejar på Saraha. Läs och lyssna här!

Lärare på Drottning Blankas Gymnasieskola tävlar i melodifestivalen

Grattis vår duktiga Sara! Nu håller vi tummarna inför finalen! Svenska folket föll för Sarahas afropopiga ”Kuzunguzungu” och Sara Larsson, som sångerskan heter, tror att det finns stor potential för fortsatt succé om hon skulle lyckas avancera till Eurovision Song Contest i Stockholm.

-Det måste man ju hoppas på i alla fall, det gäller att sikta mot stjärnorna. Jag har redan fått mycket positiv respons från schlagerfolk i Europa, säger Sara ”Saraha” Larsson.

- Det här är riktigt roligt och spännande! Vi på skolan kommer att hålla tummarna för Sara på lördag, säger Anna Sjögren, rektor på Drottning Blankas Gymnasieskola i Trollhättan.

Melodifestivaldebutanten SaRaha är född i Sverige men uppväxt Tanzania, där hon även är en erkänd artist. Under 2014 började hon etablera sig hos svenska radiokanaler och hamnade på Svensktoppen med sin låt ”Mbele Kiza”.   Läs mer om Sara här: http://www.sarahamusic.com/

 

Våra program

Aktuellt

Trollhättan på Instagram@dbgythn