Om DBGY Trollhättan

På Drottninggatan 37 i ljusa fina lokaler finns vår skola. Det är nära till pendlingsmöjligheter och vi erbjuder både ett kreativt yrkesprogram och utmanande högskoleförberedande program. Här erbjuds du stimulerande och kreativa program, men också en personlig utveckling under din gymnasietid. Tack vare att skolan är lite mindre, får du mer tid med dina lärare, blir mer sedd och får en personlig utbildning där du själv kan påverka mycket.

Engagerade och duktiga lärare delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att du ska lyckas nå dina mål, vare sig de handlar om vidare studier eller ett yrkesliv i Sverige eller internationellt. Vi vill inspirera dig till att ha höga ambitioner för vad du kan lyckas med genom att ge dig en god inblick i yrkeslivet inom din bransch och en hög kvalitet på din utbildning. Vi arbetar ämnesövergripande och i projekt för att utmana och utveckla dig som elev. Våra lärare finns där med dig hela vägen. Deras uppgift är att motivera, inspirera och utmana dig i ditt kunskapssökande. Vi lägger ett extra fokus på en god feedback till dig som elev! Vi har en http://heatherbestel.com/2008/08/end-of-the-summer-holidays/?replytocom=38 blogg på Hantverksprogrammet Hår- och makeupstylist. Titta gärna in där och låt dig inspireras!

På vår skola bedriver vi ett systematiskt kvalitetsarbete för att höja våra elevers kunskapsresultat och för att elever och personal skall trivas hos oss. Ta gärna del av vår kvalitetsrapport 16/17.

Välkommen till oss!

Eleverna och lärarna berättar

Ebba Häger,  Åk 1 Hår- och makeupstylistprogrammet  2012

Ebba Häger, Åk 1 Hår- och makeupstylistprogrammet 2012

http://vagnvagensbygg.se/firmenit/347 Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag ville arbeta med stylistämnen och hade pratat med vänner som redan gick på skolan. De sa att skolan var väldigt bra, så då var valet enkelt!

http://coconutcharcoalindonesia.com/?decerko=bin%C3%A4re-optionen-rund-um-die-uhr&8a3=27 Kan du berätta lite om programmet du går?
Jag går hår- och makeupstylistprogrammet och tycker att det är ett roligt och inspirerande program. Man lär sig mycket och det är kreativt, det gillar jag!

get link Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Att man träffar mycket nytt folk, alla är positiva och man får lära sig så många nya saker!

source link Berätta lite om dig själv, fritidsintressen etc
Jag gillar att träna och umgås med mina vänner.

rencontre celibataire levis Vad tycker du om lärarna på skolan?
Lärarna är bra. De lyssnar mycket på oss elever och de gör ofta ändringar utifrån vad vi har för önskemål.

click Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag vill jobba som stylist!

http://irvat.org/oferta/budynek-e/budynek-e-parter/klatka-a-mieszkanie-2.html Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?
Vi har arbetat i olika projekt med bland annat extremsminkning. Vi har också besökt förskolor där vi sminkat barn med olika former av ansiktsmålning.

Läs merStäng
Matilda Wadenbo, Hår- och makeupstylist

Matilda Wadenbo, Hår- och makeupstylist

"En skola med hög kvalité och stor gemenskap mellan alla."

Läs merStäng
Johannes Gustavsson, SABET

Johannes Gustavsson, SABET

Hej Johannes! Snart tar du och dina vänner studenten!

bonus per due iq option Varför valde du DBGY gymnasieskola?
-Eftersom det är en liten skola med personlighet. Det är ganska ovanligt nu förtiden.

http://milehiproperty.com/?ki0oss=Part-time-jobs-nhs-warrington&d75=5a Vad tycker du är det bästa med DBGY?
Den fina gemenskapen och att alla stöttar varandra. Jag känner att jag har hittat många vänner för livet under min skolgång.

conocer mujeres altas Berätta lite om dig själv och dina intressen
Vid sidan av skolan sysslar jag med mediabranschen! Jag frilansar som skribent, är redaktör för tidningen "Oh My Vlog" och konsult inom sociala medier.

watch Vad tycker du om lärarna på din skola?
De är framförallt väldigt förstående. Det märks verkligen att de finns där och stöttar i allt skolarbete. Och de är väldigt personliga, det skapar en skön stämning.

Vad händer nästa år?
Då kör jag igång med mitt egna företag på heltid, massa spännande projekt, jätteroligt!

Hur ser den perfekta studendagen ut?
Den är livlig och känslosam på samma gång. Och allra helst regnfri,haha

Till sist, har du något råd att ge till de elever som läser i Åk1 och Åk2 idag?
Ta vara på tiden! Det går snabbare än vad man tror!

Tack Johannes och stort lycka till i framtiden!

Läs merStäng
Maria Ullström, Lärare i Samhällskunskap, Historia och Juridik

Maria Ullström, Lärare i Samhällskunskap, Historia och Juridik

Hur är det att jobba på Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag åker till mitt jobb varje dag med ett leende på läpparna och det tycker jag beskriver hur det är att jobba på DBGY. Anledningarna till att jag anser mig ha världens roligaste och yrke är många, men de främsta är naturligtvis alla härliga elever och kollegor!

Vad är speciellt med Drottning Blankas Gymnasieskola i Trollhättan?
Vi är unika med vår lilla personliga skola där vi har mycket tid för våra elever, både vad gäller undervisningstid och tid för mentorssamtal. Genom utrymme för en god dialog mellan elev och lärare skapar vi en trivsam och trygg miljö. Utöver engagerade lärare och hög lärartäthet per elev erbjuder vi centrala och nyrenoverade lokaler, MacBook Air, samarbete med Sportlife City och matkort där eleverna bland annat får möjlighet att vistas på Högskolan Väst.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Som undervisande lärare i historia måste jag säga namnet Drottning Blanka, som har en tydlig historisk koppling! Skämt å sido, det bästa med DBGY är att vi har stora möjligheter att utveckla och påverka, såväl lärare som elever. Vi skapar vår egen skola och där vill vi gärna att alla är delaktiga.

Vad tycker du om eleverna på skolan?
Eleverna på skolan bjuder alltid på ett glatt humör och vi har många intressanta diskussioner om allt från terrorattentat till hur man bäst lägger en makeup. Som lärare utmanar jag eleverna i undervisningen och de utmanar mig tillbaka, något som jag ser som positivt. Det tror jag är en stor påverkansfaktor till skolans härliga stämning.

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Jag är uppväxt i Kvänum och är som många ”Kvänumsbor” en stark patriot. Vi brukar säga att "i Kvänum skiner alltid solen”. Jag läste samhällsprogrammet med juridisk inriktning på gymnasiet och valde något år efter studenten att börja studera i Jönköping. 2011 flyttade jag och min sambo hem igen, till Lidköping, där vi bor nu. På min fritid prioriterar jag umgänge med min familj och mina vänner, träning och matlagning. Jag tillbringar gärna mina somrar på ”bästkusten”, det vill säga i Kungshamn och längtar varje år till hummerfisket som drar igång under hösten.

Hur hjälper lärarna på Drottning Blankas Gymnasieskola de elever som behöver extra stöd?
Vi tror att kommunikation och tydlighet är a och o. Genom en god dialog och utrymme att sitta ner i lugn och ro, kan vi erbjuda ett bra stöd som mentor och undervisande lärare. Ser vi att det finns behov för extra stöd, sätter vi in åtgärder direkt. Vi har till exempel under läsåret 2012/2013 erbjudit ”mattestuga” för de elever som vill ha mer tid och hjälp med matten. Utöver detta har vi vår specialpedagog och skolsköterska som finns tillgängliga.

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?
Under hösten 2012 arbetade elever från Samhällsvetenskapliga programmet med sextrafficking. De fick bland annat åka till Göteborg för en inspirationsträff och träffa Matilda från RealStars. Detta och mycket mer mynnade ut i en projektdag mot sextrafficking, för samtliga elever. Projektdagen ägde rum den 18 oktober, som är den internationella dagen mot sextrafficking. Gå gärna in på skolprojektgranslost.se om du är intresserad och nyfiken att veta mer. Ett annat projekt ägde rum under vårterminen 2013, där vi fokuserade på "framtiden". Eleverna fick möjlighet att praktisera under två dagar. Vi bjöd in representanter från olika yrkeskategorier och vi arbetade med att skriva CV. Min erfarenhet är att eleverna uppskattar dessa dagar, när de får arbeta mer ämnesövergripande och integrerat med andra klasser.

Läs merStäng

Samarbetspartners

Projektet Gränslöst

Vi samarbetar med Skolprojekt Gränslöst i olika projekt och teman. Dessa är ämnesövergripande och innefattar såväl teoretiska som praktiska moment.Besök hemsida »