go Hem > Kungsbacka > Program > Beteendevetenskap – Kriminologi

Samhällsvetenskapsprogrammet

SABET Beteendevetenskap – Kriminologi

http://floralpin.com/eriys/4167 Det högskoleförberedande samhällsvetenskapsprogrammet ger en bred grund och riktar sig mot dig som är intresserad av hur människan agerar, tänker och känner i olika situationer. Vår speciella profil Kriminologi inom inriktningen Beteendevetenskap ger dig en fördjupad kunskap inom kriminologi och rättspsykologi eftersom att flertalet av kurserna i programmet präglas av profilen.

follow Kriminologi betyder läran om brottet. Kriminologi och rättspsykologi studeras för att framställa teorier och förklaringar till särskilda händelser av brott. Kriminologer och rättspsykologer arbetar bland annat med att bistå polisen med expertkunskap inom en viss utredning eller vissa typer av brott. Du kommer få insikter i rättspsykologin där områden som intervju- och förhörsmetodik och lögnens psykologi är vanliga. Läser du profilen Kriminologi så analyseras till exempel DNA och fingeravtryck i kursen Naturkunskap och i kursen Psykologi analyserar du till exempel vad som gör att vissa människor begår brott och även riskerar att återfalla i brott.

kann man geld mit 24option machen Med hjälp av vår utbildning kan du som har ett intresse för både polis-, juridik- och psykologiområdet få en god bas för vidare studier inom kriminologi på Stockholms universitet, Göteborgs universitet, Malmö Högskola m.fl. Kriminologer arbetar bland annat med att bistå polisen med expertkunskap inom en viss utredning eller vissa typer av brott.

golf frauen kennenlernen Eftersom att utbildningen är bred får du, förutom en bra inblick i kriminologin, även en omfattande bas att stå på om du väljer att vidareutbilda dig inom andra områden. Samhällsvetenskapsprogrammet öppnar många dörrar inför framtiden!

Exempel på väger efter utbildningen

Info från din skola

Beteendevetenskap – Kriminologi i Kungsbacka

Hai bisogno di ulteriori informazioni su questa impresa? Contatta pure l'impresa go site Srl tramite i recapiti che trovi qui nella sua scheda.Da anni I poängplanen kan du se vilka kurser som ingår i programmet. Har du frågor om kurser kan du kontakta rektor på skolan.

see url Poängplan för Kungsbacka

Beteendevetenskap – Kriminologi i Borås

I poängplanen kan du se vilka kurser som ingår i programmet. Har du frågor om kurser kan du kontakta rektor på skolan.

order Lyrica Poängplan för Borås

Beteendevetenskap – Kriminologi i Halmstad

I poängplanen kan du se vilka kurser som ingår i programmet. Har du frågor om kurser kan du kontakta rektor på skolan.

Forex trade options youtube Poängplan för Halmstad

Beteendevetenskap – Kriminologi i Malmö Söderport

I poängplanen kan du se vilka kurser som ingår i programmet. Har du frågor om kurser kan du kontakta rektor på skolan.

http://inter-actions.fr/bilobrusuy/369 Poängplan för Malmö Söderport

Beteendevetenskap – Kriminologi i Stockholm

Kriminologi betyder läran om brottet. På vår profil kommer du att få fördjupa dig i aktuella samhällsfrågor inom kriminologi. Hur kan man förklara att brottsligheten går upp eller ned? Varför dras vissa ungdomar in i kriminalitet? Hur påverkas ungdomar av sin uppväxt? Hur kan man bekämpa brottsligheten på bästa sätt? Det är bara några exempel på de spännande frågor du kommer att få möta i undervisningen.

Under din utbildning kommer du att få lära dig både teoretiska förklaringar och vetenskaplig metod som du sedan använder när du gör ditt examensarbete. I ditt examensarbete ställer du en egen fråga som du själv vill undersöka. Många väljer att använda sig av till exempel intervjuer och enkäter. Vad skulle du vilja undersöka inom kriminologi?

I poängplanen kan du se vilka kurser som ingår i programmet. Har du frågor om kurser kan du kontakta rektor på skolan.

strategie opzioni digitali 30 secondi Poängplan för Stockholm

Andra profiler inom Samhällsvetenskapsprogrammet