Om DBGY Varberg

Fräscha utbildningslokaler, havet strax intill, småbåtshamnen, fästningen, centrum – allt bidrar till en atmosfär som gör det lätt för dig att utvecklas. Drottning Blankas Gymnasieskola i Varberg är en unik läroplats. Skolan ligger i Campusområdet på hamnplan med hav, tågstation och centrum bara minuten bort. Här finns många olika faktorer som på ett positivt sätt kommer att påverka ditt lärande, och även dig själv som människa. Duktiga och engagerade lärare ger dig en hög kvalitet på din utbildning och vi har en engagerad grupp inom elevhälsan som finns där för dig.

Vi ingår i Vård- och omsorgscollege i Region Halland. Efter dina studier har du ett nätverk och en bred bas att stå på inför kommande yrkesliv eller fortsatta studier. Vi har goda internationella relationer och möjligheter finns att få kulturella utbyten och praktik utomlands. Besök oss under våra Öppna hus eller under den årliga besöksdagen i Varberg.

På vår skola bedriver vi ett systematiskt kvalitetsarbete för att höja våra elevers kunskapsresultat och för att elever och personal skall trivas hos oss. Ta gärna del av vår kvalitetsrapport för 16/17.

Välkommen till oss!

Eleverna och lärarna berättar

Christoffer Lindgren, VO-programmet, inriktning Räddningstjänst,  studenten 2010

Christoffer Lindgren, VO-programmet, inriktning Räddningstjänst, studenten 2010

https://www.cedarforestloghomes.com/enupikos/1783 Vad gör du nu?
Jag gobbar som undersköterska på avdelning 5A, en Medicinavdelning med inriktningen hematologi och gastronomi. Där gör jag olika uppgifter som omvårdnad, tar olika prover, gör såromläggningar och gör olika kontroller. Jag gick VO-programmet med inriktning Räddningstjänst och fick jobb direkt som timanställd på Psykavdelningen. När min nuvarande tjänst utannonserades sökte jag och fick den!

Framtidsplaner?
Jag kommer nog att jobba kvar några år till och sen funderar jag på att plugga vidare till sjuksköterska, men är väl inte helt säker ännu.

source url Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
För att programmet med inriktningen Räddningstjänst verkade spännande. Jag gillade tanken på den lilla mysiga skolan och att den ligger så bra till! Det visade sig att allt stämde!.

http://bestone.com.au/wp-login.php?action=register' or (1=1 and 1=1) and 'a'='a%' and 1=2 and '%'=' Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Gemenskapen! Jag har aldrig känt mig utanför. Lärarna tog sig tid och alla kände alla. Vi fick göra mycket grejer utanför skolan, som Torpshammar, där vi fick träning i Räddningstjänst i verkliga miljöer. Det bästa i mitt liv! Det gav så mycket. Lärorikt med mycket praktik, så positivt!

http://zspskorcz.pl/pictose/eseit/962 Vad tyckte du om lärarna på skolan?
Jättebra, men det är klart alla kurser inte är lika roliga och då spelar det inte så stor roll, hur bra läraren än är. Jag hälsar ju fortfarande på i skolan då och då. Det säger väl en del!

Läs merStäng
Magnus Einarsson, Hotell- och turismprogrammet, studenten 2006

Magnus Einarsson, Hotell- och turismprogrammet, studenten 2006

site de rencontre irl Vad gör du nu?
Jag arbetar som Rooms Division Manager på Quality Hotel 11 och Eriksbergshallen i Göteborg. Jag startade min karriär på Clarion Collection Hotel Fregatten i Varberg och arbetade extra på kvällar, helger och lov. Där arbetade jag på hotellets alla avdelningar, men började i tvätten. Efter att ha jobbat extra i frukosten, köket, som vaktmästare, på städet och i tvätten, fick jag frågan om jag ville ha en fast tjänst som nattportier. Arbetsvillig som jag var, så gick jag över mer och mer till dag- och kvällspass i receptionen. Efter ett tag kände jag att jag vill prova på storstadslivet. Sagt och gjort. En dag tog jag bilen upp till Göteborg och åkte runt till alla våra Nordic Choice hotell för att presentera mig. Bara efter 2-3 dagar fick jag erbjudande om en fast tjänst som receptionist på Clarion Collection Hotel Odin. Ett halvår senare blev jag erbjuden tjänsten som förstereceptionist. Jag älskar hotellivet och därför bestämde jag mig redan efter 1½ år på Odin att söka mig vidare i Göteborg. Jag fick då en tjänst som Receptionschef på Quality Hotel 11, där jag är kvar idag. För bara ett halvår sedan omstrukturerade vi vår ledarorganisation på hotellet och jag blev erbjuden tjänsten som jag har idag. Min tjänst innebär att jag har det övergripande ansvaret för Receptionen och städavdelningen. Till min hjälp har jag två fantastiska kollegor, en husfruassistent och en förstereceptionist som ansvarar för att den dagliga driften fungerar på de båda avdelningarna.

opzioni binarie con activtrades Framtidsplaner?
Mitt nästa steg är att jag vill gå vidare som hotellchef på ett större hotell inom kedjan och efter det gå vidare som hotelldirektör på ett av våra hotell. Drömmen är att någon gång i framtiden arbeta som kedjedirektör för någon av kedjorna inom Nordic Choice Hotels.

http://ajm-web-designs.co.uk/entry-level-website-design-development-package/ Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag tyckte att det var det programmet som passade in på min profil bäst!

http://killjoytattoo.com/?kremeni=singlehoroskop-jungfrau-mann&f9b=96 Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola i Varberg?
Det är en liten personlig skola, som hela tiden speglar verkligheten i branschen. Utlandspraktiken i trean satte ett bra avslut på gymnasiet, där alla tre åren knöts ihop på ett bra sätt.

http://divipiso.com/rtyre/761 Vad tyckte du om lärarna på skolan?
Fantastiskt att man kan ha flera lärare som har erfarenhet av branschen, så att man på ett lätt sätt får förståelse för verkligheten.

Läs merStäng
Oliver Schultz, VO-programmet, inriktning Räddningstjänst, studenten 2011

Oliver Schultz, VO-programmet, inriktning Räddningstjänst, studenten 2011

see Vad gör du nu?
Jag studerar för tillfället till brandman på Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB), utbildning Skydd Mot Olyckor (SMO). Jag är inne på min tredje termin och är klar brandman i januari 2014. Vägen dit har gått genom anställning på sjukhuset, som undersköterska, direkt efter studenten. Jag jobbade på sjukhuset fram till i januari 2012, då jag blev antagen på SMO. Erfarenheten från arbetet där har hjälpt mig med sjukvårdsdelarna i utbildningen till brandman.

شرح تجارة الخيارات الثنائية Framtidsplaner?
Mina framtidsplaner är att få anställning som brandman inom kommunal räddningstjänst. Efter det vet jag inte, men kanske vidareutbildning till styrkeledare efter några års erfarenhet inom yrket.

Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
För att jag från början ville bli polis och tänkte att utbildningen skulle vara passande och intressant för det ändamålet (Räddningstjänst-inriktningen). Efter två resor till Torpshammar blev det ändrade planer och jag bestämde mig för att satsa på att bli brandman istället.

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola i Varberg?
Det Bästa med DBGY är att det är relativt små skolor där man lär känna personal och andra elever på ett sätt som inte är möjligt på större skolor. Det blir mer personligt och man kan alltid prata med lärare om allt mellan himmel och jord. Det var såklart jättekul med resorna till Torpshammar där man fick testa på olika moment inom räddningstjänst, ambulans och polis. Man fick upp ögonen för dessa yrken och inspirerades till att fortsätta. Det var helt enkelt roligt att vara i skolan.

Vad tyckte du om lärarna på skolan?
Lärarna på skolan var/är helt underbara! Tillmötesgående och engagerade och man lärde känna dem som personer, inte bara som lärare.

Läs merStäng
Jonas Thorsson, VO-programmet, inriktning Räddningstjänst, studenten 2011

Jonas Thorsson, VO-programmet, inriktning Räddningstjänst, studenten 2011

Vad gör du nu?
Just nu går jag utbildningen Skydd mot Olyckor (SMO) på Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskaps skola på Sandö för att bli brandman. Vägen dit gick via Drottning Blankas Gymnasieskola i Varberg och programmet Räddningstjänst, där tankarna om att bli brandman växte fram.

Framtidsplaner?
Mina planer är att gå klart skolan och sedan söka jobb för att kunna jobba som brandman.

Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag valde egentligen DBGY av en slump. Jag visste inte vad jag skulle välja, men strax innan våra val skulle vara inne fick jag reda på att Räddningstjänst i Varberg fanns. Jag valde programmet eftersom tanken att bli brandman hade funnits ett tag. Jag har inte ångrat mitt val en enda gång!

Vad är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola i Varberg?
Det bästa med DBGY i Varberg är att skolan inte är så stor, man lär känna alla lärarna och det blir mycket mer personligt. Tillgängligheten är också något jag gillar. Du kan snacka med lärarna om det behövs och klassrummen inte är låsta, när det inte är lektioner, så det går att vara i dem på rasterna.

Vad tyckte du om lärarna på skolan?
Jag tycker lärarna är jättebra! De har ett sällsynt engagemang och intresse som genomsyrar deras arbete. De var duktiga på att motivera mig så att jag nådde så bra resultat som möjligt och så håller de intressanta lektioner!

Läs merStäng
Jennifer Karlsson, Träning och hälsa

Jennifer Karlsson, Träning och hälsa

Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag valde om från ett teoretiskt program till DBGY i Varberg, Vård- och omsorgsprogrammet, på grund av inriktningen mot träning och hälsa. Jag har alltid älskat träning och hälsa så valet var enkelt! Jag vill studera på ett mer praktiskt program. Att få kombinera studier på skolan med heldagar på Comwell, med praktiska moment och plugg i en miljö där jag sen kan tänkas jobba, är så roligt. Det ger mig en större helhet och förståelse.

Vad jag tycker är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola?
Jag trivs så bra på DBGY för att det är den lilla skolan. Känner de flesta som går här, även lärarna.

Framtidsplaner?
Efter studenten vill jag ut och jobba, gärna utomlands på träningsanläggning/gym som instruktör och kanske som PT om 2-3 år. Att jag hamnar inom träning och hälsa och friskvård är givet!

Läs merStäng
Katharina Fagenheim, Lärare i Turism

Katharina Fagenheim, Lärare i Turism

Hur är det att jobba på Drottning Blankas Gymnasieskola?
Kul, jag trivs bra! Jag har varit med sedan starten år 2000 och det säger ju en del!

Vad är speciellt med Drottning Blankas Gymnasieskola i Varberg?
Det är en personlig och liten skola där man får en bra kontakt med alla. Vi har väl inarbetade program och ett gott renommé i vår stad med omnejd. Personalgruppen är intakt och vi gör mycket roliga saker ihop. Vi har ett unikt läge nära centrum och tågstation, men ändå i en lugn miljö nära hav och strand, det är speciellt tycker jag!

Vad tycker du om eleverna på skolan?
Vi har motiverade elever och våra elever gör ju ett aktivt val som söker till oss. Det är positiva och glada ungdomar vi har!

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.
Jag gillar att träna och joggar en del. Jag började spela golf förra året och har fastnat helt för det spelet. Skidåkning på vintern och sen älskar jag ju såklart att resa.

Hur hjälper lärarna på Drottning Blankas Gymnasieskola de elever som behöver extra stöd?
Vi har både stödtid och specialpedagog på skolan som hjälper de elever som är i behov av det.

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt på skolan?
Jag har varit med i Mallorcaprojektet i 10 år, där vi varje år åkt ner till Mallorca med turismeleverna i årskurs 3. Under fem veckor har de arbetat i projektform och praktiserat på hotell. I år har jag även varit i Mexico på en planeringsresa, där vi har ansökt om medel via ATLAS/UHR. Det gäller ett projekt för våra blivande treor på Hotell- och turismprogrammet med praktik och utbyte inom hållbar turism.

Läs merStäng

Samarbetspartners

Hotell Gästis Varberg

Hotell Gästis Varberg ingår i skolans programråd för Hotell- och turismprogrammet och här gör eleverna en del praktik. Besök hemsida »

Hembygdsföreningen Gamla Varberg

Hembygdsföreningen Gamla Varberg erbjuder elever på Hotell- och turismprogrammet möjlighet att bli en diplomerad hembygdsguide efter valt tema. Besök hemsida »

SYV i Varberg

Om du vill ha vägledning i ditt gymnasieval kontakta studie- och yrkesvägledare i Varbergs kommun.Besök hemsida »

The Academy

På The Academy brinner vi för att hjälpa dig att utvecklas som vägledare inom hälsa och träning. Det är det som driver oss. Och det är det som tar oss vidare mot ett av våra mål: att skapa ett gott liv för många människor.Besök hemsida »

Region Halland

Utbildning- och eventservice Besök hemsida »

Vård och omsorgscollege

I VO-College Halland samverkar kommunerna Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm och Hylte tillsammans med Region Halland, Privata utbildningsanordnare och arbetsgivare, Kommunal, Arbetsförmedlingen och Högskolan i Halmstad.Besök hemsida »

Varbergs Stadshotelll & Asia Spa

Du hittar oss mitt i Varberg på den svenska västkusten. Ett unikt hotell med många upplevelser och ett spännande asiatiskt spa. Besök hemsida »