Drottning Blankas Gymnasieskola


Borås


Den personliga gymnasieskolan i Borås

Ska du välja gymnasium nu till våren 2021? Varmt välkommen till oss på Drottning Blanka Borås. Här på vår sida har vi samlat all information som du som elev, förälder eller SYV behöver. Du hittar mer i menyn till höger.

Drottning Blankas Gymnasieskola Borås är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når vi tillsammans med våra elever framgång.

Mitt på gågatan hittar du oss. I ljusa lokaler erbjuder vi dig en spännande och utvecklande gymnasietid med en utbildning inom ett meningsfullt område. Skolan är liten och personlig, vilket gör att alla lär känna varandra, en skön och positiv stämning råder på skolan och möjligheten till inflytande är stor. Våra elever och lärare har en nära kontakt – hos oss blir du inte en i mängden. Vi har också heltidsmentorer som hjälper och stöttar dig att lyckas i dina studier.

Välkommen till oss!

För dig som ska välja gymnasium

Vi sänder live 27, 28 & 29 april!

Under vecka 17 sänder vi live på Instagram vid tre tillfällen, ett för varje program – missa inte det! Vi berättar om programmen och visar runt i vår skola.

Tisdag 27/4 kl. 17.00 – livesändning Hantverksprogrammet
Onsdag 28/4 kl. 17.00 – livesändning Ekonomiprogrammen
Torsdag 29/4 kl. 17.00 – livesändning Samhällsprogrammet

Lämna gärna en intresseanmälan om du vill ha en påminnelse innan det är dags.

Passa även på att kika in på vår sida Digitalt Öppet Hus. Där har vi samlat allt du behöver veta om oss. Har du en fråga du inte fick svar på? Tveka inte att kontakta mig, så hjälper jag dig.

Varma hälsningar,
Johannah, rektor på DBGY Borås

Välkommen till DBGY Borås!

Ska du välja gymnasium och tycker att gymnasievalet kan kännas svårt? I filmen nedan berättar vår rektor Johannah om Drottning Blanka Borås, och vad du kan förvänta dig om du börjar hos oss. Varmt välkommen!

Våra program 2021

Nyheter

Fastnålad nyhet

Lediga platser

För dig som ska börja gymnasiet i Borås till hösten 2020 har vi fortfarande ett par platser kvar på några...

Läs mer

10 februari 2021

Gymnasievalet 2021

Har du gymnasiekoll? Är det dags för dig att söka till gymnasiet? Vad kul! Det är mycket att tänka på...

Läs mer

30 oktober 2020

Vad händer efter stylistprogrammet?

Vad kan man göra efter stylistprogrammet? Det vet Felicia Rosenlöf, som har utbildat sig till stylist på Drottning Blankas Gymnasieskola....

Läs mer

14 oktober 2020

Agnes pluggar till stylist på DBGY

Vad får man lära sig på stylistprogrammet och vad är egentligen det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola? Det svarar Agnes...

Läs mer
Se alla nyheter