Digitalt öppet hus


Träffa oss digitalt

Vi ser fram att träffa dig på våra öppna hus på ett tryggt vis, men vi har även den här sidan där vi berättar allt om skolan digitalt. Här har vi samlat all information om oss och vad som händer på skolan.

Gör en intresseanmälan!
Vill du veta mer om oss och få en inbjudan när vi tar emot besökare på öppet hus igen? Gör en intresseanmälan på knappen nedan så hör vi av oss!

Undrar du något?
Du kan såklart alltid höra av dig till oss på boras@dbgy.se.

Vänliga hälsningar,
Johannah Karlsson, rektor.

Intresseanmälan

Välkommen till DBGY Borås!

Ska du välja gymnasium och tycker att gymnasievalet kan kännas svårt? I filmen nedan berättar vår rektor Johannah om Drottning Blanka Borås, och vad du kan förvänta dig om du börjar hos oss. Varmt välkommen!


Missade du vår livesändning?

Ingen fara, du kan se den här:

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.


Våra program

Ladda ner vår katalog

Eftersom vi inte kan ta emot er som förväntat på öppet hus vill vi ge er tillgång till digitala resurser. Nedan kan du ladda ner vår katalog, där du kan läsa allt om oss och våra program.

Har du frågor om vår skola? Tveka inte att kontakta oss på: boras@dbgy.se.

Hur är det att gå på DBGY Borås?

Är du nyfiken på hur en dag ser ut för elever på Drottning Blanka? Våra elever har gjort en film om hur en morgon kan se ut när man är elev hos oss.

Få mer information om oss

Öppet hus


Vårt öppet hus i november är tyvärr inställt. Gör gärna en anmälan på knappen nedan, så hör vi av oss när du kan besöka oss igen.

Intresseanmälan


Om du vill få mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med våra elever och annat som kan vara bra att veta om ditt gymnasieval ska du göra en intresseanmälan.

Elev för en dag


Vill du besöka skolan en vanlig dag kan du anmäla dig till elev för en dag. Då får du följa med på lektioner, träffa elever – allt under en vanlig dag.

Ta en rundtur i våra lokaler

När du väl får besöka vår skola hittar du oss centralt i Borås, på Stora Brogatan 11. Vill du redan nu se hur vi har det? Ta gärna en tur i våra fräscha lokaler!


"Stylist är mitt drömyrke"

”Det bästa med utbildningen är just att vi får lära oss så mycket! Vi har lärt oss olika stylingtekniker, både för hår och smink, och massor om hudvård och massage. Sedan läser vi även svenska, matte och engelska. Vi får väldigt bra stöd och hjälp från lärarna.”

– Pierra, som läser till Stylist

Vanliga frågor om DBGY Borås

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.


Frågor om gymnasievalet?

Har du frågor om gymnaseivalet eller är osäker på vilken utbildning som passar dig? Då vill vi passa på att tipsa dig om tjänsten ”Snacka med SYV” där du helt kostnadsfritt kan boka telefon- eller videomöte för att prata med en utbildad SYV om allt som gäller gymnasievalet.