Drottning Blankas Gymnasieskola


Falun


Ett tryggt gymnasium med stor gemenskap mitt i Falun

Ska du välja gymnasium nu till våren 2021? Varmt välkommen till oss på Drottning Blanka Falun. Här på vår hemsidasida har vi samlat all information som du som elev, förälder eller SYV behöver. Du hittar mer i menyn till höger.

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når vi tillsammans med våra elever framgång.

Mitt i stan, ett stenkast från stora torget, hittar du vår skola. I ljusa lokaler erbjuder vi dig en spännande och utvecklande gymnasietid, där du får en nära kontakt med både lärare och andra elever. Hos oss har du möjlighet att göra APL (praktik) utomlands på något av våra yrkesprogram. För oss är det viktigt att erbjuda dig en bra grund att stå på för dina vidare studier, ditt yrkesliv och för din personliga utveckling.

För dig som ska välja gymnasium

Vi sänder live 29 april!

Den 29 april kl. 17 sänder vi live – mer information kommer inom kort! Lämna gärna en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad!

Tills dess kan du kika in på vår sida Digitalt öppet hus, där vi har samlat allt du behöver veta om oss. Har du en fråga du inte fick svar på? Tveka inte att kontakta oss, så hjälper vi dig.

Varma hälsningar från elever och personal på DBGY Falun.

Våra program 2021

Nyheter

10 februari 2021

Gymnasievalet 2021

Har du gymnasiekoll? Är det dags för dig att söka till gymnasiet? Vad kul! Det är mycket att tänka på...

Läs mer

12 november 2020

Undervisning om valet i USA

Det amerikanske valet har väl inte gått någon förbi, men valsystemet och alla processer kan vara svåra att sätta sig...

Läs mer

30 oktober 2020

Vad händer efter stylistprogrammet?

Vad kan man göra efter stylistprogrammet? Det vet Felicia Rosenlöf, som har utbildat sig till stylist på Drottning Blankas Gymnasieskola....

Läs mer
Se alla nyheter