Digitalt öppet hus


Välkommen


Välkommen hit, till vårt digitala öppet hus!
 
Vi vet att gymnasievalet kan kännas svårt. Därför har vi samlat information om oss och vad som händer på vår skola här. Vi hoppas att du kan få svar på många av dina frågor, men du är alltid välkommen att kontakta oss om du vill veta något mer!
 

——— Sidans innehåll ———

Våra programElevintervjuer ▪ Hantverksprogrammet ▪ 3D-tur på skolanVanliga frågorVår katalog ▪ Snacka med SYV
 

 

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla koll på vad som händer hos oss och få information om skolan? Lämna då en intresseanmälan nedan! Om du undrar något är det bara att ringa eller mejla oss på 031-301 28 00 eller garda@dbgy.se.

Vänliga hälsningar,
Marcus Berglund, rektor.


Få mer information om oss

Öppet hus


Under hösten planerar vi att ha öppet hus som vanligt - äntligen kan vi träffa alla er intresserade elever igen! På vår öppet hus-sida hittar du alltid aktuell information.
Vi ses!

Intresseanmälan


Lämna en intresseanmälan för att få information och påminnelser om våra öppna hus, intervjuer med våra elever och annat som kan vara bra att veta inför ditt gymnasieval!

Elev för en dag


Vill du besöka oss en vanlig dag kan du anmäla dig till elev för en dag. Då får du följa med på lektioner, träffa elever, lära känna skolan och programmet du är intresserad av!

Våra program

Pierre läser till stylist

”Det bästa med utbildningen är att vi får lära oss så mycket!”

Ida pluggar Träning och ledarskap

”Jag ville gå på en trygg skola med bra gemenskap.”

Hantverksprogrammet

Vill du kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete? Välj en av våra tre inriktningar på Hantverksprogrammet: Hår- och makeupstylist, Frisör eller Barberare.


Så här söker du till Hantverksprogrammet

Är du intresserad av att börja på Hantverksprogrammet, och någon av våra profiler Barberare, Frisör eller Hår- och makeupstylist? Då kan det vara bra att veta att just denna inriktning har bytt namn nyligen. Vill du läsa någon av dessa utbildningar ska du välja Hantverksprogrammet med inriktning Frisör, barberare och hår- och makeupstylist.

Dessa profiler har vi på DBGY Gårda:
– Barberare
– Frisör
– Hår- och makeupstylist

Såhär gör du för att söka till Hantverksprogrammet
1. Du loggar in i Indra med dina uppgifter
2. Sök på Drottning Blankas Gymnasieskola Gårda
3. Välj Hantverksprogrammet, inriktning: Frisör, barberare och hår – och makeupstylist.
4. Välj vilken profil du vill gå

Ta en rundtur i våra lokaler

Du hittar oss på Anders Personsgatan 18 i Gårda, Göteborg. Vill du redan nu se hur vi har det? Ta gärna en tur i våra fräscha lokaler!


Vanliga frågor

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Ladda ner vår katalog

Vill du bläddra i årets katalog? Då kan du ladda ner den här! Där kan du läsa mer om oss och våra program.

Har du frågor om vår skola? Tveka inte att kontakta oss på: garda@dbgy.se.

Frågor om gymnasievalet?

Har du frågor om gymnaseivalet eller är osäker på vilken utbildning som passar dig? Då vill vi passa på att tipsa dig om tjänsten ”Snacka med SYV” där du helt kostnadsfritt kan boka telefon- eller videomöte för att prata med en utbildad SYV om allt som gäller gymnasievalet.