Digitalt öppet hus


Välkommen


Välkommen hit, till vårt digitala öppet hus!
 
Vi vet att gymnasievalet kan kännas extra svårt när du inte kunnat besöka oss, men förhoppningsvis får du svar på dina frågor här, där vi samlat allt om oss och vad som händer på skolan.
 

——— Sidans innehåll ———

3D-tur på skolanElevintervju ▪ Hantverksprogrammet ▪ Om våra programVanliga frågorVår katalog ▪ Snacka med SYV


 

 

Livesändning 24 april kl. 12-14

På lördag den 24 april sänder vi live både på vår Facebook och Instagram! Välkommen in på den kanal som passar dig bäst genom knapparna nedan.
 
Agenda för dagen:
▪ Vi startar klockan 12 med en presentation av rektor och personal i båda kanaler.
 
▪ Därefter finns personal och elevambassadörer tillgängliga på Facebook för att besvara dina frågor, medan andra elever berättar mer om skolan och hur det är att plugga hos oss på Instagram.
 
▪ Under hela sändningen kan du också passa på att chatta med oss här på vår hemsida. Du hittar chatten längst ned i högra hörnet.

Lämna gärna en intresseanmälan nedan så håller vi dig uppdaterad. Undrar du något, kan du alltid höra av dig till oss på garda@dbgy.se..

Vänliga hälsningar,
Marcus Berglund, rektor.


Få mer information om oss

Öppet hus


I vår ersätter vi öppet hus med livesändningar. Gör gärna en anmälan på knappen nedan, så påminner vi dig och hör av oss när du kan besöka oss igen.

Intresseanmälan


Lämna en intresseanmälan för information och påminnelser om våra öppna hus, intervjuer med våra elever och annat som kan vara bra att veta inför ditt gymnasieval!

Elev för en dag


Vill du besöka skolan en vanlig dag kan du anmäla dig till elev för en dag. Då får du följa med på lektioner, träffa elever – allt under en vanlig dag.

Ta en rundtur i våra lokaler

När du väl får besöka vår skola hittar du oss på Anders Personsgatan 18 i Gårda, Göteborg. Vill du redan nu se hur vi har det? Ta gärna en tur i våra fräscha lokaler!

Pierre läser till stylist

”Det bästa med utbildningen är att vi får lära oss så mycket!”

Hantverksprogrammet

Vill du kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete? Välj en av våra tre inriktningar på Hantverksprogrammet: Hår- och makeupstylist, Frisör eller Barberare.


Så här söker du till Hantverksprogrammet

Är du intresserad av att börja på Hantverksprogrammet, och någon av våra profiler Barberare, Frisör eller Hår- och makeupstylist? Då kan det vara bra att veta att just denna inriktning har bytt namn nyligen. Vill du läsa någon av dessa utbildningar ska du välja Hantverksprogrammet med inriktning Frisör, barberare och hår- och makeupstylist.

Dessa profiler har vi på DBGY Gårda:
– Barberare
– Frisör
– Hår- och makeupstylist

Såhär gör du för att söka till Hantverksprogrammet
1. Du loggar in i Indra med dina uppgifter
2. Sök på Drottning Blankas Gymnasieskola Gårda
3. Välj Hantverksprogrammet, inriktning: Frisör, barberare och hår – och makeupstylist.
4. Välj vilken profil du vill gå

Våra program

Vanliga frågor

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Ladda ner vår katalog

Eftersom vi inte kan ta emot er som förväntat på öppet hus vill vi ge er tillgång till digitala resurser. Nedan kan du ladda ner vår katalog, där du kan läsa allt om oss och våra program.

Har du frågor om vår skola? Tveka inte att kontakta oss på: garda@dbgy.se.

Frågor om gymnasievalet?

Har du frågor om gymnaseivalet eller är osäker på vilken utbildning som passar dig? Då vill vi passa på att tipsa dig om tjänsten ”Snacka med SYV” där du helt kostnadsfritt kan boka telefon- eller videomöte för att prata med en utbildad SYV om allt som gäller gymnasievalet.