Information för studie- och yrkesvägledare

Denna sida är avsedd för att ge dig som är studie- och yrkesvägledare information om vår skola, vår verksamhet och annan faktainformation som är matnyttig. Här finner du bland annat poängplaner och programinnehåll.

Kontakta oss gärna om du har frågor! Du hittar kontaktsidan i menyn till höger.

Vår devis

Inom Drottning Blankas Gymnasieskola arbetar vi enligt devisen det är det viktigt för mig att det går bra för dig. Att hjälpa varandra till framgång är vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola och genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever ska vi tillsammans nå ett bättre resultat. Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden, ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential och få uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet. I vardagen innebär det att:

 

Våra elever

 • Tar ansvar för sina studier.
 • Visar hänsyn till sina klasskamrater och lärare.
 • Har ett intresse för sin valda profil och utbildning.
 •  

  Våra lärare

 • Lyssnar, är lyhörda och vägleder eleverna.
 • Visar intresse i elevernas utveckling och ger positiv förstärkning.
 • Är kreativa och har höga förväntningar på våra elever.
 •  

  Hos oss får eleverna också skapa, vara nyfikna och tänka annorlunda. Hos oss kan våra elever alltid få grundläggande högskolebehörighet, även om de läser ett yrkesförberedande program. Då kan de välja till kurser som ger dem grundläggande behörighet. Självklart har vi studieförberedande program som ger eleverna högskolebehörighet direkt.


  Poängplaner och katalog

  Poängplanerna hittar du längst ner på respektive programs sida. Där framgår vilka kurser vi har på programmet och vilken nationell inriktning det handlar om. Utöver detta finner du också korta beskrivningar om programmen och vad de innehåller.

  Vill du förresten bläddra i årets katalog eller skriva ut den själv? Då kan du ladda ner katalogen som en PDF med hjälp av knappen här under.


  En del av AcadeMedia

  Vi startade vår första skola 1996 och vi finns nu på 24 orter i Sverige. Drottning Blankas Gymnasieskola är en del av AcadeMedia – Sveriges största utbildningsaktör.

  Kvalitetssäkring


  Vi arbetar enligt AcadeMediamodellen som utgår från vår gemensamma kvalitetsdefinition och innehåller bland annat våra kvalitetsaspekter, principer för målsättning, gemensamt definierade resultatmått och vår årsplanering för uppföljning och utvärdering.

  Öppenhetsgaranti


  AcadeMedia redovisar kvalitetsresultat offentligt, vi har meddelarskydd för medarbetare, fackliga samverkansavtal samt kollektivavtal. Vi genomför också extern revision.