Nu är det bara 5 veckor kvar till studenten! Planeringarna för studentavslutningen är i full gång på skolan. Studentkommittén har också fullt upp eftersom de ansvarar för balen, studentmössorna, studentflak och studentfest.

Först några riktlinjer Studentavslutningen som är skolans arrangemang och det räknas som är en vanlig skoldag. Det råder förstås förbud mot alkohol och andra droger även den dagen. Studentdagen är lång och vi vill att studenterna ska vara pigga och minnas hela dagen. Därför är det absolut förbjudet att ta med sig alkohol till skolan. Om någon gör det, kommer alkoholen att beslagtas och får hämtas ut efter studentdagen. Om någon kommer berusad till skolan kommer den personen att avvisas. Kompressorhorn och andra högljudda tutor är förbjudna i skolan. Vi måste värna om arbetsmiljön för våra elever och personal. Med detta sagt hoppas vi på en trevlig och minnesvärd ”studentdag”.

Mösspåtagning Veckan innan studenten, onsdagen den 3 juni kl.10.00, har vi gemensam mösspåtagning. Det innebär att vi samlas och efter en fanfar påkallas mösspåtagning. Därefter kan man bära studentmössa på skolan fram till studenten om man vill.

Studentfrukost Vi kommer att inleda studentdagen 5 juni kl. 10.00 med frukost/ brunch vid de festdukade borden med bordsplacering.

Klassaktiviteter Därefter samlas klasserna i varsin sal med mentor och några andra lärare. Det blir ett tillfälle att prata minnen, signera mössor, hålla tal, etc. Under de här tiden kommer också klassen att ta studentfoto.

Högtidlig studentavslutning Slutligen samlas studenterna igen för en högtidlig avslutning med tal och diplomutdelande.

Utspring 13.30 Utspringet kommer att ske på Gustav Adolfs torg. Vi kommer att ha en liten scen där studenterna syns innan de går till sina väntande familjer.

Studentflak Studentkommittén har ordnat med studentflak som kommer att åka iväg efter att studenterna har tagit emot gratulationer. Lastbilarna står placerade utanför Tyska kyrkan.

Säker student Vi önskar ett säkert studentfirande, därför är det viktigt att ni och era gäster följer polisens och vakternas anvisningar. Glasflaskor, glas, och blomsterpapper kastas inte på marken utan slängs i angivna sopkärl.

Vi ser alla fram emot en högtidlig och minnesvärd dag ! Rektor med personal på Drottning Blankas gymnasieskola