Om DBGY Göteborg

Vår charmiga gymnasieskola ligger mitt i centrala Göteborg, endast ett stenkast från Nordstan och Centralstationen. Den anrika skolbyggnaden består av fyra våningar och ligger alldeles intill Kronhusbodarna. En till synes stor skola där det personliga mötet är påfallande nära och en viktig del i vårt arbete för att eleverna ska få möjlighet att växa, utveckla förmågor och intressen. Här erbjuds du stimulerande och kreativa program men också personlig utveckling under din gymnasietid. Skolan är belägen på vackra Postgatan, en av de äldsta gatorna i Göteborg.

Hos oss kan du läsa både yrkesprogram och högskoleförberedande program under din gymnasietid. Vi som arbetar här är engagerade i våra elever. Genom personligt engagemang når vi framgång – tillsammans. Relationsbyggande, samarbete, studiero, entusiasm och glädje är nyckelord för oss. Hos oss kan du också arbeta med din personliga utveckling under din gymnasietid via vårt arbete kring Resiliens.

Vår gymnasieskola är en av många Drottning Blanka-skolor som finns över hela landet. Alla våra skolor ligger centralt och är personliga med god sammanhållning, skön stämning och engagerad personal. Läs mer om DBGY här >


Inspiration och utveckling

Hos oss får du mycket tid med dina lärare, blir sedd och alla uppmuntras till att sträva mot sina egna mål. Engagerade och duktiga lärare delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att du ska lyckas nå dina mål, vare sig det handlar om vidare studier eller ett yrkesliv i Sverige eller internationellt. Vi vill inspirera dig till att ha höga ambitioner för vad du kan lyckas med genom att ge dig en god inblick i yrkeslivet inom din bransch och en hög kvalitet på din utbildning.

Varje vecka har du tid tillsammans med din mentor att prata om skolarbetet, men också annat som kanske är på gång i ditt liv. På så sätt har du alltid möjlighet att få stöd och hjälp, så att din gymnasietid blir den bästa någonsin.

Välkommen till oss på Drottning Blankas Gymnasieskola (DBGY) Göteborg Centrum!