Skolstart 2021

Varmt välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola Halmstad. Här hittar du all information om skolstarten hösten 2021.
 

Skolstart årskurs 1

Vi samlas den 16 augusti klockan 09.00 på Syskonhamnsgatan 5, för upprop och för att lära känna varandra. Vår första vecka brukar vara fullspäckad med aktiviteter och praktisk information för att du ska få en bra bas att stå på.
 

Inför skolstarten

Under sommaren får du som är antagen till vår skola ett brev från oss, tillsammans med lite olika blanketter. Kom ihåg att ta med dessa till din första skoldag.
 

Busskort

Vi brukar få en del frågor under sommaren kring busskort. Bor man längre bort än sex kilometer från skolan (fågelvägen) har man rätt till det. Detta är något som hemkommunerna står för och tar beslut kring. I varje kommun administreras detta på olika sätt. Har ni några funderingar kring hur det går till, hör av dig till din hemkommun. Om du tillhör Halmstad Kommun kommer vi att hjälpa dig med ditt busskort.
 

Föräldramöte

Höstens första föräldramötet är inbokat tisdag den 17 augusti kl. 18.00-19.00.

Ha en fortsatt skön sommar och njut av ditt sommarlov! Vi ser fram emot att träffa dig den 16:e augusti! Om det är något du funderar på kring skolstarten så kan du höra av dig till någon av oss.

Med vänliga hälsningar Sara & Pierre

Rektor Sara Dahl
sara.dahl@dbgy.se
073 856 30 33

Biträdande Rektor Pierre Bolmér
pierre.bolmer@dbgy.se
072 201 22 54