De slutgiltiga antagningspoängen som du behöver ha för att bli antagen på ett program hos oss har inte kommit ännu men nedan kan du läsa om de preliminära kraven på meritvärden för våra utbildningar. Du kan också se vilka poäng som gällde förra året. 

Antagningspoäng 2020

Om du vill läsa Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi behöver du preliminärt ha minst 167,5 poäng. Medelvärdet just nu ligger på 226 poäng. 

Hår- och makeupstylist på Hantverksprogrammet har i år ett preliminärt medelvärde på 196 poäng.

Om du vill läsa Kriminologi på Samhällsvetenskapsprogrammet (inriktning Beteendevetenskap) behöver du preliminärt minst ha 230 poäng. Medelvärdet är just nu 245 poäng.

Räddningsmedicin och akutsjukvård inom Vård- och omsorgsprogrammet har i år ett preliminärt medelvärde på 223 poäng.

Antagningspoäng 2019

Förra årets poäng som utgör antagningsgränserna är satta och inte preliminära men de räknas bara för de som sökte förra året och således redan gått ett år. Men de kan också hjälpa till att ge en hint om vilka värden som kan komma att bli de slutgiltiga i årets intag. Preliminära medelpoäng presenteras även nedan.

Ekonomiprogrammet hade förra året en antagningsgräns på 237.5 poäng och en medelpoäng på 254 poäng. 

Hantverksprogrammet hade år 2019 en antagningsgräns på 167.5 poäng och en medelpoäng på 167.5 poäng.

Samhällsvetenskapsprogrammet hade förra året en antagningsgräns på 230 poäng och en medelpoäng på 254 poäng. 

Vård- och omsorgsprogrammet hade år 2019 en medelpoäng som var 213 poäng.

Antagningsstatistik Helsingborg

Det är gymnasieantagningen Helsingborg som har hand om ansökan och antagning till alla gymnasieskolor i Helsingborg, Båstad, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Ängelholm och Örkelljunga. Det gäller oavsett om det är en kommunal skola eller en fristående skola du vill söka. Från den första juli kan du se ditt antagningsbesked på skanegy.se. Om du är nyfiken på en annan skolas antagningspoäng kan du se statistiken för de senaste åren här.