Skolstart 2021

Varmt välkommen till Drotting Blankas Gymnsieskola Helsingborg Prästgatan! Vi längtar efter att träffa er. Här hittar du information om skolstarten höstterminen 2021.
 

Upprop årskurs 1

Vi samlas på måndag den 16 augusti klockan kl.10.00 på Prästgatan 10 för upprop.
 

Inför skolstarten

Redan under de första dagarna kommer vi att dela ut dator, vår skolhandbok samt blanketter från elevhälsan och mentorerna. Under sommaren får du som är antagen till vår skola ett brev från oss, tillsammans med lite olika blanketter. Kom ihåg att ta med dessa till din första skoldag.
 

Busskort

Vi brukar få en del frågor under sommaren kring busskort. Bor man längre bort än sex kilometer från skolan (fågelvägen) har man rätt till det. Detta är något som hemkommunerna står för och tar beslut kring. I varje kommun administreras detta på olika sätt. En del skickar hem direkt, i andra kommuner får man hämta ut det på en skola eller i kommunhuset. Under första dagarna på läsåret har tåg- och busspersonal överseende med om man ännu inte har hunnit fått sitt kort. Har ni några funderingar kring hur det går till, hör av er till er hemkommun.

Vi kan tyvärr ej lämna ut några klasslistor eller scheman innan uppropsdagen.
 

Föräldramöte

Föräldramötet kommer hållas Tisdagen den 17 augusti kl.17.30-19.30. Tiderna varierar beroende på val av program. Vi reserverar oss för eventuella ändringar utifrån situationen med Covid-19.
 

Vi ses i höst!

Jag och skolan önskar dig en fortsatt skön sommar! Passa på att samla krafter inför din kommande gymnasietid.

Med vänliga hälsningar,
Charlotta Björklund
Rektor