DBGY Helsingborg


Södra Kyrkogatan


Verklighetsbaserad utbildning på vårt gymnasium i Helsingborg

Ska du välja gymnasium nu till våren 2021? Varmt välkommen till oss på Drottning Blanka. Här på vår sida har vi samlat all information som du som elev, förälder eller SYV behöver. Du hittar mer i menyn till höger.

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når vi tillsammans med våra elever framgång.

Vi vill flytta verkligheten in i klassrummet, men också klassrummet ut i verkligheten. Det ska kännas som att det är på riktigt när du lär dig, vi kallar det för undervisning i verkligheten. Vår skola ligger centralt i Helsingborg i moderna och trivsamma lokaler.

Nytt program 2021!

Höstterminen 2021 startar vi ett nytt program, nämligen Business and Hospitality Management på ekonomiprogrammet. Det är en helt unik utbildning som endast finns hos oss på Drottning Blanka. Läs mer här!

Välkommen till oss på Södra Kyrkogatan!

För dig som ska välja gymnasium

Vi sänder live 27 april!

Den 27 april kl. 17-19 sänder vi live – mer information kommer inom kort! Lämna gärna en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad!

På vår sida Digitalt öppet hus har vi samlat allt du behöver veta om oss. Kika gärna in där! Har du en fråga du inte fick svar på? Tveka inte att kontakta oss, så hjälper vi dig.

Varma hälsningar från elever och personal på DBGY Helsingborg Södra Kyrkogatan

Våra program 2021

Nyheter

15 februari 2021

Bakom kulisserna på DBGY - Avsnitt 4

Jenny är lärare på Teknikprogrammet – Produktutveckling här på Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg Södra Kyrkogatan. I klippet ovan beärttar hon...

Läs mer

15 februari 2021

Bakom kulisserna på DBGY - Avsnitt 3

Jonas är lärare på vårt program Handels- och administrationsprogrammet. I det korta klippet ovan ger han dig en liten inblick...

Läs mer

10 februari 2021

Gymnasievalet 2021

Har du gymnasiekoll? Är det dags för dig att söka till gymnasiet? Vad kul! Det är mycket att tänka på...

Läs mer
Se alla nyheter