Digitalt öppet hus


Välkommen!


Välkommen hit, till vårt digitala öppet hus!

Vi vet att gymnasievalet kan kännas svårt. Och kanske har du inte möjlighet att besöka vår skola på något av våra ”riktiga” öppna hus, trots att pandemirestriktionerna under hösten 2021 lättat?

Därför har vi samlat information om oss och vad som händer på vår skola här. Vi hoppas att du kan få svar på många av dina frågor. Och givetvis är du är alltid välkommen att kontakta oss om du vill veta något mer!

——— Sidans innehåll ———

3D-tur på skolanVåra program ▪ ElevintervjuerRektorn hälsarVanliga frågorBakom kulissernaVår katalogGymnasietestet

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla koll på vad som händer hos oss och få information om skolan? Lämna då en intresseanmälan nedan! Om du undrar något är det bara att ringa eller mejla oss på 042-444 96 89 eller kyrkogatan@dbgy.se.

Vänliga hälsningar,
Mikael Fors, rektor.


Få mer information om oss

Öppet hus


Under hösten planerar vi att ha öppet hus som vanligt - äntligen kan vi träffa alla er intresserade elever igen! På vår öppet hus-sida hittar du alltid aktuell information.
Vi ses!

Intresseanmälan


Lämna en intresseanmälan för att få information och påminnelser om våra öppna hus, intervjuer med våra elever och annat som kan vara bra att veta inför ditt gymnasieval!

Elev för en dag


Vill du besöka oss en vanlig dag kan du anmäla dig till elev för en dag. Då får du följa med på lektioner, träffa elever, lära känna skolan och programmet du är intresserad av!

Ta en rundtur i våra lokaler

Du hittar oss centralt i Helsingborg, på Södra Kyrkogatan 4. Vill du redan nu se hur vi har det? Ta gärna en tur i våra fräscha lokaler!


Våra program

Porträtt på elev med tegelvägg som bakgrund i Drottning Blankas Gymnasium.

Sara läser samhäll

”Om du är förvirrad och inte riktigt vet vad du är intresserad av – välj en bred linje!”

Emelie går Försäljning & Service

”Utbildningen handlar inte bara om att sitta i en bänk och läsa – vi får även vara ute i butiker och göra övningar som verkligen ger oss erfarenhet.”

Hälsningar från vår rektor!


Vanliga frågor om oss

Vi har samlat ihop de vanligaste frågorna vi bruar få från elever som vill börja hoss oss. Det kan vara frågor om vilken dator du får låna, eller var vi har idrott. Läs mer på knappen nedan.

Bakom kulisserna på DBGY Helsingborg Södra Kyrkogatan


Ladda ner vår katalog

Vill du bläddra i årets katalog? Då kan du ladda ner den här! Där kan du läsa mer om oss och våra program.

Har du frågor om vår skola? Tveka inte att kontakta oss på: kyrkogatan@dbgy.se.

Svårt att välja program?

På Gymnasiekoll.se kan du göra ett enkelt test för att se vad som passar dig. Testet bygger på en AI som matchar dina svar mot elever som redan går på gymnasiet, och berättar mer om de program som passar dig bäst.