Om DBGY Södra Kyrkogatan Helsingborg

Hos oss arbetar elever och lärare nära varandra, ofta i verklighetsnära projekt och arbetsområden. Vi strävar alltid efter hjälpa dig utveckla dina kunskaper så att du ska nå dina mål och kunna hantera utmaningar i framtiden!

För respektive program finns en tydlig plan för progression, där vi planerat kurser och innehåll på ett sätt som verkligen spetsar dina kunskaper mot vad som kommer efter gymnasiet. Oavsett om du har planer på att arbeta direkt eller läser vidare.

Vår skola ligger centralt i stan i moderna, trivsamma moderna lokaler. Det är endast ett par minuters promenad från Knutpunkten, vilket gör det enkelt att ta sig till och från skolan för dig som behöver pendla.

Vår gymnasieskola är en av två Drottning Blanka-skolor i Helsingborg, här kan du läsa mer om vår systerskola på Prästgatan. Drottning Blankas Gymnasieskola finns i 22 städer, alla personliga med god sammanhållning, skön stämning och engagerad personal. Läs mer om DBGY här.

Välkommen till oss på Södra Kyrkogatan!

PS. Tidigare hette vår skola Design & Construction College, men bytte hösten 2017 namn till Drottning Blankas Gymnasieskola Södra Kyrkogatan.