Skolstart 2021

Varmt välkommen till oss! Vi ser enormt mycket fram att få träffa just dig!
 

Upprop årskurs 1

Måndagen den 23 augusti kl. 09.00 samlas vi för skolstart på Drottning Blankas Gymnasieskola. Skolans adress är Batterigatan 19, där jag tillsammans med mentorer och lärare möter upp dig vid entrén. Första dagen beräknas hålla på till ca kl. 11.00.

De första dagarna kommer vi att ha fokus på att du ska lära känna dina klasskompisar och ditt nya gymnasieprogram. Under höstterminen kommer din mentor också att bjuda in dig och vårdnadshavare till ett introduktionssamtal. Under samtalet har du möjlighet att berätta om dig själv och din tidigare skolgång, allt för att vi ska kunna möta och hjälpa dig på bästa sätt.
 

Dator

Redan under de första dagarna kommer vi att dela ut dator. Under sommaren får du som är antagen till vår skola ett brev från oss, tillsammans med lite olika blanketter. Kom ihåg att ta med dessa till din första skoldag.
 

Busskort

Vi brukar få en del frågor under sommaren kring busskort. Bor man längre bort än sex kilometer från skolan (fågelvägen) har man rätt till busskort. Har du rätt till busskort kommer du få ditt busskort första dagen i skolan. När du åker in första dagen behöver du inget busskort.
 

Klasslistor

Vi kan tyvärr ej lämna ut några klasslistor eller scheman innan uppropsdagen
 

Vi ses i augusti!

Är det något du undrar över är det bara att höra av er till mig! Nu vill personalen och jag ta tillfället att önskar dig en fortsatt skön sommar och vi ses den 23 augusti.

Med vänlig hälsning
Catarina Higgins
Rektor DBGY-Jönköping
0727-34 19 99
catarina.higgins@dbgy.se