Om DBGY Jönköping

Vi vill att du som elev ska lyckas. Det är vår främsta målsättning. Det är därför vi kommer hit varje dag – för att stötta dig som elev, så att du hela tiden kan ta nästa steg. Att skapa en meningsfull vardag och en tydlig helhet under tre års tid är det vi brinner för. Målsättningen med din utbildning är att den ska förbereda dig för framtiden och de krav som arbetsmarknaden ställer på dig. Vi gör inte alltid saker som man gjort tidigare, utan vi försöker ligga i framkant både tekniskt och vetenskapligt i det pedagogiska arbetet. Skolans verksamhet är verklighetsförankrad och den är ständigt under en förändringsprocess för att hela tiden förbereda dig för framtiden.

På Drottning Blankas Gymnasieskola i Jönköping arbetar vi hårt för att alla våra elever ska nå sin fulla potential. Hos oss är det viktigt att du känner delaktighet och får vara med och påverka skolans utveckling. Vi jobbar tillsammans för att du ska uppleva att din utbildning är meningsfull.

Skolan har ett attraktivt läge precis vid A6 Center, med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till både naturområden och näringslivet. Hos oss har alla elever en egen mentor som följer ditt skolarbete och stöttar och peppar dig att nå dina mål. Vi vet också att man presterar bättre om man mår bra och tivs. Därför erbjuder vi alla våra elever gratis frukost på morgonen, något som både ser till att du orkar med skolarbetet hela förmiddagen, men också ger en mysig stund att umgås.

Hos oss har du möjlighet att göra din APL (praktik) utomlands, något som många av våra elever vill göra. Det finns många olika möjligheter, fråga oss gärna mer om det när du besöker oss på öppet hus.

Vår gymnasieskola är en av Drottning Blanka-skolorna som finns i över 20 städer. Alla våra skolor ligger centralt och är personliga med god sammanhållning, skön stämning och engagerad personal. Läs mer om DBGY här.

Välkommen till oss på Drottning Blankas Gymnasieskola i Jönköping!