På grund av situationen med Covid-19 och som en av våra åtgärder för att minska smittspridningen i samhället kommer våra föräldramöten och utvecklingssamtal under hösten 2020 att vara digitala.

För dig som har en ungdom som ska börja Åk 1 kommer föräldramötet att äga rum måndag den 31:a augusti klockan 17.00. Din ungdom har fått en första introduktion till Google Meet. En länk – ett klick och sedan kan du ta del av rektors presentation om skolan, vi lovar att göra det så enkelt som möjligt. Du kommer givetvis även att ges möjlighet att ställa frågor.

Vi ser fram emot att träffa er alla, även om det denna gång blir digitalt!

Länk för att ansluta: https://meet.google.com/ava-egcg-csj

Ansluta till Google Meet

För att ansluta till Google Meet klickar du på länken ovan.

För att videomötet ska fungera optimalt rekommenderar vi att ni använder Googles webbläsare Google Chrome.

Om det står att inloggning krävs för att ansluta till mötet krävs ett Google konto. Det enklaste är att använda den dator som eleverna fått som redan är inloggad på ett konto.

Om det fortfarande inte går att ansluta till Google Meet:

  •  Testa att starta om enheten.
  •  Säkerställ att ni är inloggad på ett Google-konto genom att gå till Google.se.

Om det står logga in längst uppe till höger är ni inte inloggade. Klicka då på Logga in för att logga in till Googles tjänster. Besök därefter länken via hemsidan på nytt för att ansluta. 

När du anslutit till mötet När du tryckt på ”Gå med nu” ansluter du till mötet. Det finns tre ikoner längst ner i det aktiva mötet. Den ena ser ut som en mikrofon och används för att inaktivera mikrofonen, den andra ser ut som en videokamera och används för att inaktivera kameran.