Vanliga frågor om DBGY Kungsbacka

 

Vad får jag för typ av dator?

Under din tid som elev på skolan får du låna en dator av typen Chromebook.

 

Har skolan en matsal?

Ja, lunchen serveras i vår matsal och levereras från en annan skola i närområdet.

 

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 180 elever på skolan.

 

Var har jag idrott?

Oftast har vi idrotten på Nordic Wellness som ligger alldeles bredvid skolan. Utöver det används andra arenor vid specifika behov. Alla elever får också möjlighet till ett förmånligt pris på träningskort hos Nordic Wellnes.

 

Hur ser schemat ut?

De flesta lektioner startar mellan 8.30 och 9.00 och skoldagen är slut mellan 14 och 16. Men det kan såklart variera. Ibland börjar man lite tidigare och slutar lite tidigare, ibland börjar man lite senare och slutar lite senare.

 

Vilka språk erbjuder skolan?

Vi erbjuder spanska, franska, och tyska som moderna språk.

 

Får jag busskort av skolan?

Det brukar vara kommunen som avgör om man har rätt till busskort eller inte. Regeln brukar vara att man ska bo minst 6 km från skolan för att ha rätt till busskort.

 

Varför ska jag välja Drottning Blanka Kungsbacka?

Vi är en skola med tydliga men också breda utbildningar och spännande profiler där du får möjlighet att tillsammans med engagerade lärare utvecklas både som människa och inom din utbildning. Tack vare givande kontakter med omvärlden genom t ex praktik och olika projekt får du en bra förberedelse för kommande arbetsliv och/eller studier. Vi är en skola med stor gemenskap, fin trygghet och duktiga lärare. Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

 

Är Drottning Blanka Kungsbacka en friskola?

Drottning Blanka Kungsbacka är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 145 gymnasieskolor i Sverige.