Om DBGY Kungsbacka

Vår gymnasieskola är en av Drottning Blanka-skolorna som finns i över 20 städer. Vi har funnits i Kungsbacka sedan 1996 och flyttade 2009 till våra nuvarande lokaler på Nygatan 17.

Alla våra skolor ligger centralt och är personliga med god sammanhållning, skön stämning och engagerad personal. Läs mer om DBGY här.

Skolan har många givande samarbeten med näringslivet, vilket bidrar till bra och unik praktik, arbete med internationella projekt, kontakter för ett fortsatt yrkesliv samt även sponsring med speciella material och produkter som vi använder i undervisningen. Vi har en tydlig pedagogisk tanke där vi arbetar med att förbereda våra elever inför kommande yrkesliv, vardagsliv och studier. Förutom de kunskaps- och färdighetsrelaterade aspekterna förbereder vi även våra elever kring vad som kommer att förväntas av dem i framtiden. Det sociala samspelet, att kunna strukturera sin vardag och respekten för varandra är viktiga delar som vi arbetar med tillsammans med eleverna. Detta är exempel på de entreprenöriella kompetenserna som är viktiga, till exempel för en framtida anställning.

Vår skola i Kungsbacka har varje år en Vårsalong och utställning där elever från skolans alla program hjälps åt att visa sina kunskaper. Elever från ekonomiprogrammet är konferencierer, modeelever visar upp sina kollektioner och våra frisör eller hår- och makeupstylister står för styling och hår. Här kan du se ett smakprov på Kungsbackas årliga Vårsalong.

Du kan också följa oss på sociala medier. Här kan du få en inblick i vad som sker på skolan.

Facebook: Drottning Blankas Gymnasieskola Kungsbacka

Instagram: drottningblankakungsbacka

 

Välkommen till oss på Drottning Blankas Gymnasieskola i Kungsbacka!

Våra lokaler

Drottning Blankas gymnasieskola ligger centralt beläget i Kungsbacka innerstad, på kort gångavstånd från Kungsbacka station. Adressen du hittar oss på är Nygatan 17.

Våra lokaler är ljusa och trevliga med möbler som är enhetliga. Salarna är av olika storlekar och det finns även ett litet bibliotekt och studierum. Lunch serveras i vår matsal där man även kan köpa ”något litet” till kaffet eller drickan. Våra hantverksprogram har ljusa och inspirerande salar för hantverksrelaterad undervisning samt kundsalong.

På grund av lokalerna och dess utformning uppfattas skolan som en mysig, trygg och social plats av elever, föräldrar och skolpersonal. Vi anser att studiemiljön är viktig för ett gott studieresultat och det försöker vi hela tiden utveckla, gärna i samråd med elevrådet.

Elever berättar

Emilia Silverby, hantverksprogrammet – frisör
 

  • Vem är du och vilken roll har du på skolan?

Mitt namn är Emilia Silverby och läser frisörprogrammet, andra året. Jag är även en av elevambassadörerna på skolan.
 

  • Vad är det bästa med din utbildning?

Att jag får möjligheten att utbilda mig till mitt drömyrke. I detta yrke får jag utlopp för mina kreativa och sociala egenskaper. Att skapa och träffa nya människor är väldigt kul, tycker jag.
 

  • Vad är det bästa med vår skola?

Att vi alla är som en familj. Vi har en speciell relation lärare och elever emellan som betyder något mer än den typiska ”lärare- elev relationen”, vilket jag tror är vanligare på större skolor.
 

  • Ditt roligaste minne från Drottning Blanka i Kungsbacka?

Jag skulle säga att under varje dag på Drottning Blanka skapas det nya roliga minnen. Men det bästa minnet jag har från Blanka är nog ändå när jag och alla andra elevambassadörer från Drottning blankas skolor runtom i Sverige fick åka iväg på en underbar ambassadörsutbildning tillsammans.
 

  • Vad har du för framtidsplaner?

Att jag ska lyckas bra inom frisöryrket och att jag hela tiden ser till att utvecklas!

 

Att elever, men framförallt lärare är engagerade är superviktigt och jag tycker verkligen vi kan skryta med det på vår skola.

- Jonathan Bogren, elev på samhällsprogrammet