I augusti 2022 flyttar Drottning Blankas Gymnasieskola Kungsholmen in på Campus Vasastan och byter namn till DBGY Vasastan. Campus Vasastan är ett nytt och modernt skolcampus som just nu byggs på Karlbergsvägen 77 i centrala Stockholm.

Genom flytten till Campus Vasastan i augusti 2022 får vi möjlighet att ge våra elever de bästa förutsättningarna för lärande och utveckling i en modern skolmiljö. Vi kommer att dela campuset med KLARA Norra och Västra samt Sjölins men ha vårt eget våningsplan och egna lektionssalar. Det kommer även att finnas en stor gemensam matsal, ett skolcafé, skolbibliotek, en takterrass och salar för idrott.

– Det känns superroligt att vi flyttar nästa läsår. Vi har sett fram mot det här en längre tid och alla är jättepeppade. Det blir ett stort lyft till riktigt fräscha, moderna och ändamålsenliga lokaler i ett attraktivt läge i Stockholm. Det är också roligt att tillsammans med andra Academediaskolor få skapa ett helt nytt campus. Jag tror på Campus-idén med de möjligheter till samarbeten det medför, säger Dejan Matic, rektor på DBGY Kungsholmen.

Campus Vasastan

Något som är i fokus för byggnationen och driften av det nya campuset är hållbarhet och klimatsmarta val.

– Personligen gillar jag hållbarhetsfokuset och det miljövänliga tänket som genomsyrar campuset, säger Dejan.

Campus Vasastan

Har du några frågor om flytten? Tveka inte att höra av dig till rektor Dejan Matic på dejan.matic@dbgy.se.

Läs mer om Campus Vasastan nedan: