Drottning Blankas Gymnasieskola


Lund


Ett gymnasium i kunskapens centrum Lund

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når vi tillsammans med våra elever framgång.

Vi är en personlig och modern skola som ligger centralt i staden, mycket nära till pendlingsmöjligheter och folkliv. Vi har engagerade lärare som vill sina elevers bästa. Detta har gett oss en trygghet och stor trivsel på skolan, något vi är mycket stolta över. Vi är en skola som vill göra skillnad! Som en av över 20 DBGY-skolor i Sverige samarbetar vi med Amnesty om mänskliga rättigheter. Samarbetet innebär att frågor som rör mänskliga rättigheter ska ha en central roll i undervisningen.

För dig som ska välja gymnasium

Våra program 2022

Öppet hus

Att gå på Öppet hus är ett bra sätt för att lära känna din framtida gymnasieskola. Här får du träffa våra elever, prata med lärare och upptäcka skolans lokaler.

På vår sida Digitalt öppet hus hittar du även massor med bra information om oss inför ditt gymnasieval. Kika in där!


Nyheter

Elevutställning Kulturen

9 maj 2022

Elevutställning för Estetiska programmet

”Med världen framför våra fötter (och bakom vår rygg).” är en elevutställning där avgångsklassen på det Estetiska programmet vid Drottning...

Läs mer

29 april 2022

Stagevision 21/22 PLASTIC POLLUTION

Nu har vi publicerat årets samarbete mellan våra stylister och esteter i årskurs 2 samt elever från kursen fotografisk bild, tema ‘Plastic...

Läs mer

21 april 2022

Ida Tuovinen – makeupartist och domare i Stylist-SM

Torsdagen den 7 april var det final i Stylist-SM där Drottning Blankas elever tävlade inom hår, makeup och kläder. I...

Läs mer
Se alla nyheter