Meritpoäng för DBGY Malmö City

Är du nyfiken på om du har de betyg och meritpoäng som krävs för att komma in på Drottning Blanka Malmö City? På den här sidan har vi samlat information om meritpoäng, antagningspoäng och medelpoäng för våra program. Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

Antagningspoäng och medelpoäng för Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö City

 

Försäljnings- och serviceprogrammet (2021)

Försäljnings- och serviceprogrammet (f.d. Handels- och administrationsprogrammet) hade år 2021 en medelpoäng på 182 och en antagningsgräns 127.5 poäng.

Ekonomiprogrammet (2021)

Ekonomiprogrammet hade år 2021 en medelpoäng på 207.

Samhällsvetenskapsprogrammet (2021)

Samhällsvetenskapsprogrammet hade år 2021 en medelpoäng på 196.

———–

Handels- och administrationsprogrammet (2020)

Handels- och administrationsprogrammet hade år 2020 en medelpoäng på 166 poäng.

Ekonomiprogrammet (2020)

Ekonomiprogrammet hade år 2020 en antagningspoäng på 162.5 poäng och en medelpoäng på 196.


Hur räknar jag ut min meritpoäng?

Din meritpoäng är summan av dina 16 bästa betyg från grundskolan. Om du däremot har betyg i moderna språk räknas detta in i din meritpoäng som ett 17:e betyg, och du kan då få en högre meritpoäng. Baserat på 16 betyg kan du som max få 320 i meritpoäng, men 340 med ett 17:e betyg i moderna språk inräknat. Meritpoäng kallas också för betygspoäng eller meritvärde. Räkna ut din meritpoäng via knappen nedan!

Räkna ut meritpoäng
 

Vad är antagningspoäng och medelpoäng?

Antagningspoäng motsvarar den lägsta meritpoängen som behövs för att bli antagen till programmet. Ibland kan antagningspoängen förändras mellan den preliminära antagningen och det slutgiltiga beskedet, och det är därför som ny statistik ibland står utskriven som preliminär. Kom ihåg att antagningspoängen också kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

Medelpoäng är summan av alla intagna elevers meritpoäng på ett specifikt program, delat med antalet elever.