Om DBGY Malmö City

Engagemang är skolans ledord. Vår skola ligger i Malmö City. Här har du möjlighet att växa och bli väl förberedd för både arbetsliv och vidare studier. Vi samarbetar med det lokala näringslivet men du har också möjlighet att ta del av våra internationella samarbeten. Vi är en skola som samarbetar med Amnesty och tycker det är viktigt att ha kunskap om sina egna och andras rättigheter.

Tidigare hette vår skola Drottning Blankas Gymnasium Malmö Möllan, men hösten 2021 bytte vi namn och heter numera Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö City. Vi är ett av två DBGY-gymnasium i Malmö, du kan läsa mer om vår systerskola Söderport här och om Drottning Blankas Gymnasieskolor här.

Hos oss får du mycket tid med dina lärare, blir mer sedd och alla uppmuntras till att sträva mot sina egna mål. Engagerade och duktiga lärare delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att du ska lyckas nå dina mål, vare sig de handlar om vidare studier eller ett yrkesliv i Sverige eller internationellt. Vi vill inspirera dig till att ha höga ambitioner för vad du kan lyckas med genom att ge dig en god inblick i yrkeslivet inom din bransch och en hög kvalitet på din utbildning.

Välkommen till oss på Drottning Blankas Gymnasieskola!