Det här får du som elev!

Drottning Blanka består av omkring 30 skolor över hela Sverige och vi jobbar alla efter devisen det är viktigt för oss att det går bra för dig. Men vad innebär det för dig som elev?

När vi hjälps åt för att tillsammans bli bättre skolor, lärare och elever så tror vi att vi kan göra mycket gott på vägen. Nedanför har vi sammanställt några av de saker vi gör för att utveckla dig som elev och förbereda dig för världen du snart ska ut i.

Resiliens

Resiliens betyder motståndskraft. Du som väljer Drottning Blanka blir en del av vår satsning på resiliens – som ska stärka dig som individ, få dig att må bra och lyckas under dina tre år på gymnasiet. Vi tror att elever som mår bra också presterar bra i skolan. Men livet går som bekant upp och ner, inte minst under tiden på gymnasiet.

Lär dig mer om resiliens

Internationalisering

Vill du ha ett internationellt perspektiv i din utbildning? När du väljer att gå på en DBGY-skola får du unika möjligheter att vidga dina vyer. Dessutom får du som läser ett yrkesprogram möjlighet att göra APL (arbetsplatsförlagt lärande) utomlands, ex. i Limerick, Valetta, Milano, Skopje, Cordoba, Indien eller Sydafrika.

Läs mer om internationalisering

Personligt, lokalt och globalt engagemang

För oss är det viktigt att du ska känna att du kan påverka din omgivning genom ditt engagemang. När du börjar på Drottning Blanka kommer du därför bli del av en treårig plan för att utveckla ditt engagemang.

Vi börjar med det personliga engagemanget och rör oss tillsammans utåt mot lokalt och globalt engagemang. Efter 3 år hos oss ska du känna dig trygg i din egen förmåga att påverka dig själv, din omgivning och världen utanför.

Läs mer

Profiler

Håller du också med om att man presterar bättre när man gör något man tycker är intressant? Vad bra!

På alla DBGY-skolor erbjuder vi olika profiler – färdiga paket där du får en bred utbildning med twist. Fördjupningskurserna fokuserar nämligen kring ett visst område. Kika på skolans utbildningsutbud och upptäck vad som passar dig!

Upptäck våra profiler

Systematiskt kvalitetsarbete

Hur roligt låter det egentligen med systematiskt kvalitetsarbete? Nä vi vet, men hur låter det att du som elev får tycka till om undervisningen på skolan mer än en gång per år? Dessutom följer vi upp din väg mot målen flera gånger per år.

Du som elev får göra din röst hörd. Då kan vi också se till att du trivs, mår bra och fånga upp utvecklingsområden – lite som att lämna in bilen på service i tid.

Läs mer om vårt kvalitetsarbete