Digitalt öppet hus


Välkommen!


Välkommen hit, till vårt digitala öppet hus!
 
Vi vet att gymnasievalet kan kännas extra svårt när du inte kunnat besöka oss, men förhoppningsvis får du svar på dina frågor här, där vi samlat allt om oss och vad som händer på skolan.
 

——— Sidans innehåll ———

3D-tur på skolanElevintervjuElev-podd ▪ Elever berättarTidigare livesändning ▪ Om våra programVanliga frågorVår katalogSnacka med SYV


 

 

Livesändning 6 maj kl. 17

Den 6 maj kl. 17 sänder vi live – missa inte det! Mer information kommer inom kort. Lämna gärna en intresseanmälan nedan så håller vi dig uppdaterad. Undrar du något, kan du alltid höra av dig till oss på mollan@dbgy.se.

Hoppas vi ses!
Åsa Lilius, rektor.


Få mer information om oss

Öppet hus


I vår ersätter vi öppet hus med livesändningar. Gör gärna en anmälan på knappen nedan, så påminner vi dig och hör av oss när du kan besöka oss igen.

Intresseanmälan


Lämna en intresseanmälan för information och påminnelser om våra öppna hus, intervjuer med våra elever och annat som kan vara bra att veta inför ditt gymnasieval!

Personlig visning


Vill du se hur skolan ser ut? Just nu erbjuder vi personliga visningar! Du får en rundtur hos oss, se våra lokaler och kan passa på att ställa frågor om allt du undrar över. Läs mer nedan!

Ta en rundtur i våra lokaler

Vill du redan nu se hur vår skola ser ut? Gå en runttur hos oss nedan!


Elin pluggar hotell- och turismprogrammet

”Jag känner verkligen att jag valde rätt.”

DBGY-elever poddar om gymnasievalet

Gymnasievalet kan kännas svårt, därför att det är många saker att tänka på. Man vill trivas, vara säker på att man får kompisar, ha hyfsat nära till skolan och inte minst plugga något som man tycker är kul och har användning för i slutändan. Hur får man egentligen ihop det?

Bea och Elena är två elever på Hotell- och turismprogrammet hos oss. Med två helt skilda historier bakom sig och mål framför sig, berättar de i sin podd ”Chatten” om sina gymnasieval och framtidsvisioner. Hur ska man tänka när man väljer gymnasium? Vad gör man om man känner att man hamnat fel? Hur hanterar man rädslan för ensamhet? Och vad är fördelen med att gå ett yrkesprogram? Det och mycket mer kan du ta reda på i avsnitt två – lyssna via knappen nedan!

Våra elever på Business & Hospitality Management om skolan

Vad tycker våra elever om skolan? I filmen berättar de varför de tycker Drottning Blanka är ett bra gymnasieval!

 


Missade du vår livesändning?

Ingen fara, du kan se den här:

Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.


Våra program

Vanliga frågor

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Ladda ner vår katalog

Eftersom vi inte kan ta emot er som förväntat på öppet hus vill vi ge er tillgång till digitala resurser. Nedan kan du ladda ner vår katalog, där du kan läsa allt om oss och våra program.

Har du frågor om vår skola? Tveka inte att kontakta oss på: mollan@dbgy.se.

Frågor om gymnasievalet?

Har du frågor om gymnaseivalet eller är osäker på vilken utbildning som passar dig? Då vill vi passa på att tipsa dig om tjänsten ”Snacka med SYV” där du helt kostnadsfritt kan boka telefon- eller videomöte för att prata med en utbildad SYV om allt som gäller gymnasievalet.