DBGY Malmö


Söderport


Gymnasiet för engagerade studier – mitt i Malmö

Ska du välja gymnasium nu till våren 2021? Varmt välkommen till oss på Drottning Blanka. Här på vår sida har vi samlat all information som du som elev, förälder eller SYV behöver. Du hittar mer i menyn till höger.

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når vi tillsammans med våra elever framgång. Vi litar på att du är engagerad i dina studier och tillsammans når vi dina mål. Våra lärare jobbar för att alla lektioner och studier ska kännas sammanhängande. Flera ämnen är inblandade i olika projekt, vilket gör att du slipper läsa samma sak flera gånger.

Vi brinner att ge dig de bästa kunskaper man kan tänka sig både inför fortsatta studier och ett givande arbetsliv i Sverige såväl som internationellt. Hittills har vi samarbetat med skolor och arbetsplatser i Australien, USA, Vietnam, Indien och Kenya. Vårt mål är att hela tiden utveckla både våra nationella och våra internationella kontakter.

Vi är en av två DBGY-skolor i Malmö. Vår andra skola är Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Möllan.

För dig som ska välja gymnasium

Besök vårt digitala öppet hus

Visste du att vi har en sida där vi samlat allt du kan tänkas vilja veta om oss? Se till exempel filmer om våra program och läs vanliga frågor. Välkommen in till vårt digitala öppet hus.

Våra program

Nyheter

15 februari 2021

Hur är det att plugga Kriminologi hos oss? Izabella berättar!

På Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport kan du läsa Kriminologi som fördjupning på Samhällsprogrammet. I den här intervjun berättar Izabella...

Läs mer

10 februari 2021

Hur är det att plugga kriminologi på DBGY Söderport?

På samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen beteendevetenskap har vi en spännande fördjupning, nämligen kriminologi. Harry, som är lärare på Drottning Blankas Gymnaseiskola...

Läs mer

10 februari 2021

Gymnasievalet 2021

Har du gymnasiekoll? Är det dags för dig att söka till gymnasiet? Vad kul! Det är mycket att tänka på...

Läs mer
Se alla nyheter