Linnea Franklin går på Drottning Blanka Söderport i Malmö där hon läser Kriminologi på samhällsvetenskaprogrammet.

Vad får du lära dig på ditt program?
– Jag får lära mig mycket om människans beteende, hur människan agerar, tänker och känner i olika situationer. Vi får se det från flera olika perspektiv tack vara att programmet är så omfattande.

Vad är det bästa med ditt program?
– Jag har fått kunskaper inom många olika områden, som juridik, psykologi och kriminologi. Bredden på utbildningen har gjort att jag har fått en omfattande bild av beteendevetenskapen, och har hjälpt mig att bestämma vad jag vill studera vidare inom.

Varför valde du DBGY?
– Det var just profilen mot kriminologi som lockade mig mest. Jag gillar också att det är en liten skola mindre klasser. Det gör att man får en bra relation till sin lärare, vilket jag verkligen uppskattar. 

Berätta om stämningen på skolan.
– Det är en ganska livlig miljö på skolan. Om man inte trivs med det finns det också lugnare platser där man kan vara. Men i allmänhet är det mycket liv och rörelse på skolan.

Har ni några roliga aktiviteter som händer på skolan?
– Vid högtider brukar skolan arrangera något mysigt, som vid jul och påsk. Sedan är det även ganska stor skillnad mellan klasserna, beroende på sammanhållningen och liknande såklart.