Digitalt öppet hus


Välkommen!


Välkommen hit, till vårt digitala öppet hus!
 
Vi vet att gymnasievalet kan kännas extra svårt när du inte kunnat besöka oss, men förhoppningsvis får du svar på dina frågor här, där vi samlat allt om oss och vad som händer på skolan.
 

——— Sidans innehåll ———

3D-tur på skolanVård & omsorgElevintervju ▪ Egen mentorResan & Rwanda-projektetOm våra programVanliga frågorVår katalogSnacka med SYV


 

 

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla koll på vad som händer hos oss och få information om skolan? Lämna då en intresseanmälan nedan! Om du undrar något är det bara att ringa eller mejla oss på 011-444 67 00 eller norrkoping@dbgy.se.
 
Vänliga hälsningar,
Rebecca Nilsson, rektor.


Få mer information om oss

Öppet hus


Vår förhoppning är att vi under hösten kommer att kunna ha Öppet hus som vanligt igen, och äntligen få träffa alla er intresserade elever! På vår Öppet Hus-sida hittar du all aktuell information. Vi ses!

Intresseanmälan


Lämna en intresseanmälan för information och påminnelser om våra öppna hus, intervjuer med våra elever och annat som kan vara bra att veta inför ditt gymnasieval!

Elev för en dag


Vill du besöka skolan en vanlig dag kan du anmäla dig till elev för en dag. Då får du följa med på lektioner, träffa elever – allt under en vanlig dag.

Ta en rundtur i våra lokaler

När du väl får besöka vår skola hittar du oss centralt i Norrköping, på Norra Grytsgatan 3. Vill du redan nu se hur vi har det? Ta gärna en tur i våra fräscha lokaler!


Det här gör vi på Vård- och omsorgsprogrammet

Hör Linda och Christina berätta om Vård- och omsorgsprogrammet i filmen nedan!


Fredrik läser vård- och omsorgsprogrammet

”Vi hjälper varandra, tar hand om varandra och kan prata med varandra om allt.”

Du får en egen mentor

På Drottning Blankas Gymnasieskola i Norrköping har vi heltidsmentorer. Det innebär att alla våra elever får en egen mentor som hjälper dig att uppnå dina mål, säkerställer att du ligger i fas och ser till att du får den hjälp du behöver. Din mentor är din viktigaste kontaktperson under din första tid hos oss, en bra trygghet som våra elever uppskattar.

Om Resan och Rwandaprojektet

Vill du åka på utlandsresa under din utbildning? På Drottning Blankas Gymnasieskola är internationalisering och ett globalt perspektiv centralt för utbildningen. Därför åker vi på DBGY Norrköping bland annat utomlands under vårterminen i årskurs 3 på Samhällsprogrammet – något vi kallar för ”Resan”, och vi samarbetar också med organisationer utanför Sverige, däribland Rwanda.


Våra program

Vanliga frågor

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Ladda ner vår katalog

Eftersom vi inte kan ta emot er som förväntat på öppet hus vill vi ge er tillgång till digitala resurser. Nedan kan du ladda ner vår katalog, där du kan läsa allt om oss och våra program.

Har du frågor om vår skola? Tveka inte att kontakta oss på: norrkoping@dbgy.se.

Frågor om gymnasievalet?

Har du frågor om gymnaseivalet eller är osäker på vilken utbildning som passar dig? Då vill vi passa på att tipsa dig om tjänsten ”Snacka med SYV” där du helt kostnadsfritt kan boka telefon- eller videomöte för att prata med en utbildad SYV om allt som gäller gymnasievalet.