Digitalt öppet hus


Välkommen!


Välkommen hit, till vårt digitala öppet hus!
 
Vi vet att gymnasievalet kan kännas svårt. Därför har vi samlat information om oss och vad som händer på vår skola här. Vi hoppas att du kan få svar på många av dina frågor, men du är alltid välkommen att kontakta oss om du vill veta något mer!
 

——— Sidans innehåll ———

Våra programOm vård & omsorgElevintervjuer ▪ 3D-tur på skolanEgen mentorResan & Rwanda-projektetVanliga frågorVår katalogSnacka med SYV


 

 

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla koll på vad som händer hos oss och få information om skolan? Lämna då en intresseanmälan nedan! Om du undrar något är det bara att ringa eller mejla oss på 011-444 67 00 eller norrkoping@dbgy.se.
 
Vänliga hälsningar,
Rebecca Nilsson, rektor.
 
Titta på en hälsning från rektor Rebecca här!


Få mer information om oss

Öppet hus


Under hösten planerar vi att ha öppet hus som vanligt - äntligen kan vi träffa alla er intresserade elever igen! På vår öppet hus-sida hittar du alltid aktuell information.
Vi ses!

Intresseanmälan


Lämna en intresseanmälan för att få information och påminnelser om våra öppna hus, intervjuer med våra elever och annat som kan vara bra att veta inför ditt gymnasieval!

Elev för en dag


Vill du besöka oss en vanlig dag kan du anmäla dig till elev för en dag. Då får du följa med på lektioner, träffa elever, lära känna skolan och programmet du är intresserad av!

Våra program

Det här gör vi på Vård- och omsorgsprogrammet

Hör Linda och Christina berätta om Vård- och omsorgsprogrammet i filmen nedan!


Fredrik läser vård- och omsorgsprogrammet

”Vi hjälper varandra, tar hand om varandra och kan prata med varandra om allt.”

Emma läser till hår- och makeupstylist

”Det bästa är att jag varje dag får göra det jag brinner för.”

Ta en rundtur i våra lokaler

Du hittar oss centralt i Norrköping, på Norra Grytsgatan 3. Vill du redan nu se hur vi har det? Ta gärna en tur i våra fräscha lokaler!


Du får en egen mentor

På Drottning Blankas Gymnasieskola i Norrköping har vi heltidsmentorer. Det innebär att alla våra elever får en egen mentor som hjälper dig att uppnå dina mål, säkerställer att du ligger i fas och ser till att du får den hjälp du behöver. Din mentor är din viktigaste kontaktperson under din första tid hos oss, en bra trygghet som våra elever uppskattar.

Om Resan och Rwandaprojektet

Vill du åka på utlandsresa under din utbildning? På Drottning Blankas Gymnasieskola är internationalisering och ett globalt perspektiv centralt för utbildningen. Därför åker vi på DBGY Norrköping bland annat utomlands under vårterminen i årskurs 3 på Samhällsprogrammet – något vi kallar för ”Resan”, och vi samarbetar också med organisationer utanför Sverige, däribland Rwanda.


Vanliga frågor

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Ladda ner vår katalog

Vill du bläddra i årets katalog? Då kan du ladda ner den här! Där kan du läsa mer om oss och våra program.

Har du frågor om vår skola? Tveka inte att kontakta oss på: norrkoping@dbgy.se.

Frågor om gymnasievalet?

Har du frågor om gymnaseivalet eller är osäker på vilken utbildning som passar dig? Då vill vi passa på att tipsa dig om tjänsten ”Snacka med SYV” där du helt kostnadsfritt kan boka telefon- eller videomöte för att prata med en utbildad SYV om allt som gäller gymnasievalet.