Till hösten 2018 byter vår skola namn till Drottning Blankas Gymnasieskola Norrköping. Skolan blir genom namnbytet en del av ett Drottning Blankas Gymnasieskolor. Det innebär att vår skola blir en del av en större utbildningsorganisation som kommer bestå av totalt 23 systerskolor över hela landet.

Förändringen innebär att vår skola drivs vidare som en Drottning Blanka-skola i samma lokaler, med befintlig personal, med samma ägare och med samma programutbud som tidigare. Målsättningen med förändringen är att skapa en stark utbildningsorganisation som kombinerar det som gör varje skola unik med styrkan i att jobba tillsammans.

För de elever som redan går på skolan innebär det här inga större förändringar. Verksamheten kommer att fortsätta precis som innan, fast under nytt namn och i ett sammanhang där skolan får ännu bättre förutsättningar att fortsätta utveckla undervisningen.

Vi är glada över den här förändringen och ser många fördelar med att tillhöra Drottning Blankas Gymnasieskolor, som är en större verksamhet med en tydlig inriktning som vi tidigare samarbetat med. Drottning Blanka står för kvalitativa gymnasieskolor som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Elever som väljer våra skolor ska i hög grad göra det för att vi erbjuder ett sammanhang där de får en möjlighet att växa som medmänniskor och samtidigt göra skillnad för andra i närområdet och i världen. Det är en av anledningarna till att allt fler elever söker sig till dessa skolor. Genom att vara en del av Drottning Blanka får vi en möjlighet att samarbeta kring programutformning, kursutbud och pedagogisk utveckling. Det ser jag och mina kollegor fram emot väldigt mycket.

 

Skolans elever och vårdnadshavare är välkomna att höra av sig direkt till mig om de har frågor kring namnbytet.

 

Rektor Jimmy Wentzell

jimmy.wentzell@plusgymnasiet.se

070-0904201