Om DBGY Norrköping

I augusti 2009 öppnade vi vår skola, då som Plusgymnasiet, och hösten 2018 blev vi Drottning Blankas Gymnasieskola, läs mer om DBGY här. Vi är ca 300 elever och har fräscha lokaler. Du hittar oss på Norra Grytsgatan 3, bara ett stenkast från Strykjärnet och vägg i vägg med nybyggda Visualiseringscenter. Hos oss kan du läsa både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Läs mer nedan om våra utbildningar.

Vi jobbar för att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas både med skolan och i arbetslivet. Våra lärare bryr sig om hur du har det och hur det går i skolan, vi jobbar mycket med eget ansvar, men står bakom och stöttar hela vägen. Vi tycker det är viktigt att variera sättet du lär dig på och engagerar oss för att undervisningen ska vara intressant, spännande och rolig. Vi har studiecoacher som följer dig lite extra under din studietid.

Vi samarbetar med bland annat Räddningstjänsten, Ung Företagsverksamhet, WorldClass m fl. Vi är också certifierade av Vård- och omsorgscollage som innebär en kvalitetsstämpel på Vård- och omsorgsprogrammet.

Välkommen till oss på Drottning Blankas Gymnasieskola!

Våra lokaler

Våra lokaler ligger i en före detta industribyggnad, bredvid Linköpings Universitet och Visualiseringscentret. Lokalerna är ljusa, fräscha och anpassade för de olika programmen som finns på skolan. T ex har Frisörprogrammet en övningssal, men även en elevsalong där de tar emot kunder. Vårdprogrammet har förutom teorisalar även en praktisk sal, där eleverna kan träna på olika praktiska moment. Stylistprogrammet har en övningssal och ett klassrum som är anpassat för make up, håruppsättningar och personal shopper. Samhällsprogrammet har lokaler som är anpassade för sin teoretiska undervisning. Elevernas uppehållsrum på skolan heter Freetown och är det perfekta umgänget för raster. L.A är ett modernt klassrum som är inrett efter den senaste pedagogiska rönen.

 

Eleverna och lärarna berättar

Jonas Lövdahl lärare i Svenska och Filosofi på Drottning Blankas Gymnasium i Norrköping.

Det är en fantastisk förmån att få arbeta på Drottning Blankas gymnasieskola. Att arbeta här är, som jag ser det, oerhört utmanande och inspirerande. Ingen dag är den andra lik och alla – både elever och lärare – ges möjlighet att utvecklas och nå sina fulla potential.

Det som är bäst med skolan är alla energigivande elever, samt alla fantastiska lärare och studiecoacher som alltid har elevens bästa i fokus. Samtliga pedagoger har utomordentliga pedagogiska kunskaper och färdigheter, vilket innebär att vi kan ge våra elever verktygen att nå framgång i sina studier.

Jag trivs på Drottning Blankas Gymnasium eftersom det är en skola som ständigt utvecklas och som ständigt vill utvecklas till det bättre. Vi nöjer oss inte med att vara ”good” utan vi vill alltid vara ”great”. Förutom detta så har vi en trygg stämning på skolan, där alla människor blir accepterade och respekterade. All skolpersonal är fantastisk och har alltid ett nära samarbete med varandra där elevens utveckling står i centrum.

Det bästa är alla energigivande elever

- Jonas Lövdahl - Lärare