Emma pluggar hantverksprogrammet med inriktning hår- och makeupstylist på Drottning Blankas Gymnasieskola. I den här intervjun avslöjar hon bland annat vad som är det bästa med skolan!

Hej Emma! Vill du berätta lite om vad du får lära dig på ditt program?

Jag får lära mig mycket mer än vad man kanske tror! Det handlar inte bara om smink, utan vi lär oss allt från hur naglar byggs upp till hur huden och håret fungerar. Vi lär oss även att göra ansiktsbehandlingar, manikyr och lashlift. Nu i årskurs 3 kommer vi dessutom lära oss att göra nagelförlängning, vilket ska bli superkul! Sedan lär vi oss förstås alla grunder inom sminkning och hårstyling. 

Vad är det bästa med hantverksprogrammet?

Det bästa är att jag varje dag får göra det jag brinner för. Det är stor skillnad mellan grundskola och gymnasium, då man på gymnasiet får plugga saker som man själv valt och gillar.  

Hur kommer det sig att du valde just DBGY?

Jag valde DBGY för att skolan har ett bra rykte och att de hade den linje jag ville gå. När jag besökte skolan på öppet hus kände jag mig hemma på en gång. Alla var så välkomnande och jag insåg att det inte fanns någon annan skola jag hellre ville gå på.

Vad är det bästa med skolan?

Det finns så mycket att säga på denna fråga, men jag tror att gemenskapen mellan alla elever och lärare är det bästa. Mina lärare är mer som mina vänner och man kan alltid prata med dem om det skulle vara något. Vi har en bra och gemenskap på skolan. Man vet vilka nästan alla alla är och det gör, enligt mig, att man känner sig mer bekväm.

Kan du berätta lite om stämningen på skolan?

Stämningen är alltid bra här! Det är en väldigt personlig skola, så om det skulle vara något är det bara att ta upp det med lärarna. Fast ofta hinner lärarna ta upp saker med oss elever innan vi själva gör det. De märker om något är fel då och bryr sig verkligen.