Eleverna Lucy Fryer och Nelly Turesson från Drottning Blankas Gymnasieskola på Södra Kyrkogatan i Helsingborg tog hem Guldpokalen i kategorin Hotell när Gymnasie-SM avgjordes i Grythyttan i helgen. 

Gymnasie-SM arrangeras av branschorganisationen Visita och pågår under två dagar. Elevernas färdigheter inom kategorierna Kök, Servering, Turism och Hotell sätts på prov genom kunskapsprov, auditions och rollspel inför en jury.

-Vi är så stolta över att våra elever ännu en gång tagit hem flera priser i denna branschtävling. Nu behåller vi guldpokalen ett år till på vår skola, säger Mikael Fors, rektor på Drottning Blankas Gymnasieskola på Södra Kyrkogatan i Helsingborg.

Förutom guld i kategorin Hotell så tog eleverna Cassandra Exler och Mathilda Aldgård Wiklund också hem silverpokalen i kategorin Turism. Det senaste decenniet har vart femte nytt jobb i Sverige skapats i besöksnäringen, enligt Visita som arrangerar tävlingen för att premiera yrkesskicklighet och höja statusen bland yrkesutbildningar inom hotell, turism och restaurang.