Hur är det att plugga kriminologi på gymnasiet? Det har Karl Ericsson full koll på! I den här intervjun berättar Karl om vad han får lära sig på samhällsvetenskapsprogrammet och avslöjar även vad som är det bästa med Drottning Blankas Gymnasieskola i Skövde.

Hej Karl! Kan du berätta lite om vad du får lära dig på ditt program?

Jag läser samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning kriminologi, så jag får lära mig mycket om människor och brott. Lärarna på skolan har ett bra samarbete, så vi läser faktiskt kriminologi i fler ämnen. Till exempel får vi lära oss om brottsstatistik i matten och skriva uppsatser om seriemördare i svenskan.

Vad är det bästa med att plugga samhällsvetenskapsprogrammet?

Jag tycker att det bästa är att det är en så bred linje. Jag personligen var helt inställd på att bli polis när jag började skolan, men efter ett studiebesök av en advokat ändrade jag mitt mål. Nu vill jag bli advokat! Det bästa med programmet är nog just det –  att man kan bli nästan vad man vill.

Varför valde du DBGY?

Jag valde DBGY för att det är en liten skola och för att det gick att välja samhällsprogrammet med fördjupning inom kriminologi. Jag tänkte också på det geografiska läget. Skolan ligger precis bredvid resecentrum, så det är lätt att ta sig hit.

Karl pluggar på DBGY

Vad är det bästa med din skola?

Det bästa är kommunikationen mellan elever och personal. Man vet på ett ungefär vilken linje alla elever går och om när man ser personalen i korridoren hälsar man alltid. Det är en riktigt skön känsla att komma till skolan.

Brukar ni ha några roliga aktiviteter på skolan?

Ja! I början av läsåret har vi något som kallas Blanka-kampen. Det är en tävling där man gör massa olika grenar tillsammans med sin klass. En tävling man kan vinna är ”bästa utklädnad”. Sen har vi Blanka Awards, som är vår årliga julavslutning. Det är en fin gala med både mat och uppträdanden, som eleverna själva gör. Ofta brukar det vara allt från sång till modevisning. Det är en väldigt trevlig avslutning innan man går på jullov.