August pluggar sista året på vård- och omsorgsprogrammet. Där får han lära sig om de olika principerna som finns inom vården och hur man på allra bästa sätt bemöter patienter. Vi frågade August vad som är det bästa med programmet och hur det kommer sig att han valde just DBGY. 

Vad är det bästa med att plugga vård- och omsorg?

Det bästa med mitt program är att lektionerna är väldigt omväxlande och att det är en bra blandning mellan eget arbete och grupparbete. Sedan får vi väldigt bra kunskap, vilket inte minst visar sig när vi har praktik. 

Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola?

Jag valde DBGY för att jag ville gå på en mindre skola. Att det inte är så många elever gör att man lättare bondar med sina lärare. Dessutom innebär det att man i stort sett kan prata med alla – både personal och elever. Att skolan även var nyrenoverad och fräsch gjorde att den stack ut ännu mer när jag sökte in.  

Har du några tips att ge inför gymnasievalet?

Jag skulle faktiskt vilja rekommendera de praktiska programmen. Man lär sig väldigt mycket och om man lägger manken till och satsar på sin APL (praktik) har man nästan garanterat jobb när man sedan tar studenten.

August pluggar Vård och omsorg på DBGY