Vad får man lära sig på stylistprogrammet och vad är egentligen det bästa med att plugga på Drottning Blankas Gymnasieskola i Kungsbacka? Det svarar Tilda på i den här intervjun!

Hej Hilda! Kan du berätta lite om vad du lär dig på ditt program?

Jag får bland annat lära mig olika tekniker och typer av sminkningar, t.ex sminkningar från olika årtal, clean makeup och teatersmink. Sedan får vi lära oss hur man anpassar smink efter modellens ansiktsform för att på bästa sätt framhäva olika drag. Dessutom lär vi oss om huden och hur man tar hand om hyn utifrån hudtyp. 

Vad är det bästa med ditt program?

Det absolut bästa med programmet är att vi har så himla roligt! Eftersom vi ofta arbetar praktiskt brukar vi lyssnar på musik under tiden och det skapar en så go stämning. Vi har verkligen kul tillsammans! På det här programmet får alla dessutom chans att vara kreativa. Det är häftigt att se vad man faktiskt kan göra med smink och att vi får testa på alla möjliga olika användningsområden. 

Hur kommer det sig att du valde Drottning Blankas Gymnasieskola?

Jag valde DBGY för att jag ville få på en mindre skola som erbjöd Stylistprogrammet. Min syster gick också här, så jag visste lite om skolan sedan tidigare. Jag var på öppet hus och blev inbjuden till skolans modevisning. Att där få se vad man faktiskt kan skapa och lära sig gjorde att jag verkligen fick upp ögonen för DBGY.

Vad är det bästa med din skola?

Det bästa med skolan är att den är så liten och att stämningen är så familjär. Man lär känna alla lärare på skolan och de ser verkligen dig som elev. Det gör också att de kan hjälpa oss elever utifrån våra individuella behov. 

Kan du berätta lite om stämningen på skolan?

Stämningen är superhärlig! Skolan är inte så stor och det är inte särskilt många elever, så vi är som en liten familj. Det spelas ibland låg musik från matsalen, vilket skapar en härlig stämning när man sitter och äter eller pluggar där. Stämningen mellan alla elever är också härlig. Man pratar med varandra även om man inte går i samma årskurs eller på samma program. 

Här kan du läsa mer om hantverksprogrammet med inriktning hår- och makeupstylist!