Om oss

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och idag har vi 26 gymnasieskolor i 21 städer. Alla våra skolor ligger centralt och är personliga med god sammanhållning, skön stämning och engagerad personal. Vill du läsa mer om just din skola, välj din stad i menyn till höger.

Personligt engagemang för bättre resultat

Hos oss på Drottning Blankas Gymnasieskola följer vi ledstjärnan Personligt engagemang för bättre resultat. Syftet med vår ledstjärna är att beskriva vad vi skall sträva efter varje dag. Den representerar vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola. Genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever skall vi nå ett bättre resultat. Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden, ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential och få uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet.

I vardagen innebär det att våra lärare lyssnar, är lyhörda och vägleder dig. De är engagerade i din utveckling, men ställer också krav på dig som elev. Du får ut mer av din utbildning om du själv tar ansvar för dina studier. Skulle du stöta på hinder på vägen så finns vi här för att hjälpa dig. Tänk också på att skolan blir roligare och lättare om du läser något som intresserar dig. Välj ett program som du vill läsa så har du kommit långt redan där.

Lyckas vi nå detta tillsammans är vår erfarenhet att vi når ett bättre resultat, oavsett om det handlar om betyg, vidare studier, anställningsbarhet eller om att helt enkelt trivas i vardagen under din gymnasietid.

Vår vision

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Genom att vara närvarande i det personliga, det lokala och det globala manifesterar vi att det hänger ihop – och att du som elev är del av detta både idag och i framtiden. Det börjar med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva utvecklingen för andra.

Personligt engagemang
Det är viktigt för oss att det går bra för dig! För att du ska lyckas krävs både vårt och ditt personliga engagemang. Som ny elev får du en mentor som peppar och stöttar dig i dina studier. Under åk1 ges du även de verktyg och strategier som behövs för att du med självförtroende ska lyckas under dina år på Drottning Blankas Gymnasieskola!

Lokalt engagemang
Drottning Blankas Gymnasieskolor är en positiv kraft på de orter där vi finns! Genom skarpa samarbeten skapar vi meningsfullhet i våra utbildningar, ofta i sammanhang som gör skillnad för någon annan. Att vi samarbetar med världen utanför skolan gör också att du som elev får möjlighet att knyta viktiga kontakter under din gymnasietid.

Globalt engagemang
Hela världen är viktig! Likväl som vi bryr oss om varandra och vår närmiljö bryr vi oss om den värld vi lever i. Det globala perspektivet genomsyrar våra skolor, i åk3 engageras våra elever i globala frågor och på vissa skolor får du möjlighet att resa utomlands. Vårt mål är att du under din studietid ska möta människor, perspektiv och kulturer bortom Sveriges gränser.

Vår ekonomi

Skolinspektionen har den senaste tiden flaggat för att de kommer att fokusera betydligt mer på fristående skolors ekonomi än tidigare. Det är bra! Att ha en stark ekonomi är en trygghet för våra elever och medarbetare. Här kan du läsa mer om vår ekonomi, och har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta rektor på skolan.